Connect with us

MOBILZONE

Які українські оператори підтримують eSIM 2021 і що пропонують: Київстар, Vodafone і 3Mob

Опубліковано

Які українські оператори підтримують eSIM 2021 і що пропонують: Київстар, Vodafone і 3Mob

В кінці 2020 років чотири мобільні оператори України стали підтримувати технологію eSIM. Останнім до трійки 3Mob, Vodafone і Lifecell приєднався «Київстар», тому в 2021 електронна карта може бути у кожного, незалежно від оператора. Правда, тут є деякі нюанси і обмеження, а всі деталі, особливості технології, тарифи і перелік підтримуваних пристроїв ми озвучимо нижче.

Що таке eSIM?
eSIM – мініатюрний чіп на платі смартфона, планшета, «розумних» годин або інших гаджетів, який замінює звичну пластикову SIM-карту. Якщо виробник не встановив його в моделі спочатку, то доставити самому, як у випадку зі звичайною «сімки», що не вийде. Саме тому скористатися цією технологією можуть тільки власники певних моделей.

З підключенням послуги на eSIM записуються шифровані дані абонента у вигляді QR-коду. Вони зберігають інформацію про профілі користувача, його номер телефону та інше. На одному чіпі дозволено мати кілька профілів (до п’яти) і навіть від різних операторів. При цьому можна продовжувати використовувати свою стару SIM-карту (треба уточнювати у оператора) і все це будуть різні номери.

Які українські оператори підтримують eSIM 2021 і що пропонують:  Київстар, Vodafone і 3Mob

Правда, варто врахувати, що при дзвінку на «сімку» профілі eSIM тимчасово блокуються. Це обмеження не технології, а можливостей телефонів, в більшості своїй використовують один радіомодуль.

Українські оператори поки підтримують eSIM тільки в смартфонах, за винятком деяких моделей планшетів і смарт-годин у Lifecell і Vodafone. У більшості випадків це флагмани, але з кожним роком їх перелік розширюється. Швидше за все, через рік-другий такі чіпи почнуть ставити в доступні і среднебюджетние моделі.

Які українські оператори підтримують eSIM 2021 і що пропонують:  Київстар, Vodafone і 3Mob

Умови, тарифи та інші нюанси у всіх різні, тому давайте уточнимо їх нижче. Але перш ніж це зробити, потрібно переконатися, що ваша модель підтримує цю технологію.

Які пристрої підтримують eSIM?
На сайтах операторів перелік моделей трохи різний, а у деяких навіть є в списку планшети і навіть одні смарт-годинник. Але всі вони просять переконатися, що ваш девайс сертифікований в Україні. На жаль, підтримку eSIM на Apple Watch українські оператори поки запропонувати не можуть.

Повний перелік апаратів з підтримкою eSIM:

  • Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 +, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 +, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Z
  • Flip, Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Note20 Ultra;
  • iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2020 року, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max;
  • Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL, Google Pixel 3a, Google Pixel 4, Google Pixel 4a, Google Pixel 4 Xl;
  • Huawei P40, Huawei P40 Pro
  • Microsoft Surface Pro
  • Motorola RAZR 2019;
  • iPad Pro 11-inch (1st generation), iPad Pro 11-inch (2nd generation), iPad Pro 12.9-inch (3rd generation), iPad Pro 12.9-inch (4th generation), iPad Air (3rd generation), iPad (7th generation), iPad mini (5th generation);
  • HP Spectre Folio, Lenovo Yoga 630, Gemini PDA, Xiaomi Mi Watch (ці моделі вказані тільки у Lifecell).

Як підключити і використовувати eSIM?
При підключенні eSIM у будь-якого оператора номер майже завжди залишається. Поповнення рахунку теж не змінюється – абоненту все так же потрібно скидати гроші на номер з додатка, банкомату, терміналу або будь-яким іншим зручним способом.

«Київстар»
Перейти з існуючого номера на eSIM зараз можуть абоненти тільки передплаченого зв’язку «Київстар», для контрактних ця можливість не доступна. Щоб підключитися власникам припейда потрібно зайти в додаток «Мій Київстар» і вибрати опцію «Замінити SIM на eSIM». Далі потрібно слідувати підказкам і оформити перехід. Те ж саме можна зробити в веб-версії додатка. Детальні інструкції для пристроїв на Android і iOS дивіться тут.

Щоб підключити новий номер треба купити один з тарифів оператора в їх інтернет-магазині. Краще це робити за допомогою іншого пристрою, тому що так буде простіше відсканувати потрібний QR-код тим гаджетом, на який ви хочете прив’язати eSIM. Далі слідуйте підказкам і завершите активацію. При бажанні QR-код відправлять на зазначену електронну пошту.

У «Київстару» для eSIM є три тарифу:

«ESIM Спілкування без кордонів» – базовий пакет з вартістю підключення 100 грн, але подальшої оплатою в розмірі 125 грн на 28 днів;
«ESIM Розваги без кордонів» – пакет з вартістю підключення 100 грн, але з великою кількістю трафіку і абонплатою 175 грн на 28 днів;
«ESIM Відео без кордонів» – найдорожчий пакет оператора, вартість його підключення становить 150 грн, а абонплата 225 грн на 28 днів.

 

Тарифи eSIM Спілкування без кордонів eSIM Розваги без кордонів eSIM Відео без кордонів
Умови Безлімітні дзвінки всередині мережі, 6000 МБ інтернету, 60 хвилин на інші номери Безлімітні дзвінки всередині мережі, 12 000 МБ інтернету, 120 хвилин на інші номери Безлімітні дзвінки всередині мережі, 18 000 МБ інтернету, 180 хвилин на інші номери
Ціна Підключення – 100 грн. Щомісячна плата – 125 грн Підключення – 100 грн. Щомісячна плата – 175 грн Підключення – 100 грн. Щомісячна плата – 225 грнVodafone

Vodafone
У Vodafone за передоплатою можна купити eSIM-карту з тарифом SuperNet Pro в їх онлайн-магазині за 150 гривень.

Через кілька хвилин QR-код прийде на вказану електронну пошту, де її потрібно буде активувати за інструкцією. При бажанні тариф можна замінити на будь-який інший зі списку. Ціни від 50 до 230 гривень на місяць.

Контрактним та корпоративним абонентам також потрібно купити карту eSIM і вибрати тариф, але для її активації доведеться йти в будь-який найближчий магазин Vodafone з ІПН та паспортом.

Тарифи Віртуальна eSIM для заміни звичайної SIM-карти Віртуальна eSIM з тарифом SuperNet Pro
Умови Згідно вашого тарифного плану Безлімітні дзвінки всередині мережі, 12 000 МБ інтернету, 150 хвилин на інші номери
Ціна Підключення – 100 грн. Далі згідно вашого тарифного плану Підключення та щомісячна плата – 150 грн

lifecell
Абонентам-передплатникам lifecell потрібно зайти на сайт оператора і купити «Стартовий пакет lifecell eSIM» за 150 гривень. Це ж можна зробити через термінал поповнення EasyPay. На вказану адресу електронної пошти прийде QR-код, який потрібно буде відсканувати і зроблений певні дії для активації електронної «сімки» eSIM. Докладні інструкції дивіться тут. Далі потрібно вибрати один з наявних тарифів і підключитися до нього. Ціни від 40 до 300 гривень. До слова, lifecell поки єдиний в Україні оператор, який дозволяє вибирати номер eSIM.

Тарифи Стартовий пакет lifecell eSIM
Умови Згідно обраного тарифного плану
Ціна Підключення та активація 150 грн. Вони залишаються на рахунку. Далі згідно обраного тарифного плану

3Mob
Абонентам 3Mob можна купити стартовий пакет eSIM в онлайн-магазині оператора. При підключенні це завжди буде тариф «Інтернет М» + eSIM за 250 гривень. Інших варіантів для цієї технології у оператора немає.

При покупці вказуємо електронну пошту, на неї приходить QR-код, скануємо його на потрібному пристрої і активуємо номер комбінацією * 100 #. Детальні інструкції читайте на сайті 3Mob.

Тарифи Інтернет М + eSIM
Умови Безлімітні дзвінки всередині мережі, 7500 МБ інтернету, 100 хвилин на інші номери
Ціна Підключення та активація 250 грн. Далі 80 грн в місяць

Які плюси і мінуси переходу на eSIM?
Плюс: Можливість мати на одному чіпі eSIM до п’яти різних номерів.

Мінус: Активувати можна тільки один з них, а інші будуть заблоковані.

Плюс: Майже завжди замінити звичайну пластикову SIM-карту на eSIM можна віддалено без приходу в магазин.

Мінус: Підключити eSIM на будь-який смартфон поки не вийде. Технологія відносно нова і підтримується обмеженою кількістю смартфонів, планшетів і «розумних» годин.

Плюс: Одним номером можна користуватися на різних пристроях. Наприклад, з SIM-карти на старому телефоні і з eSIM на новому.

Мінус: Ця функція поки що не працює в Україні.

Плюс: Якщо телефон з eSIM вкрадуть, то такий номер блокується за секунди і швидко відновлюється на іншому смартфоні без звичних походів до оператора.

***

А що думаєте про технології eSIM ви? Які бачите позитивні і негативні сторони ви? Діліться досвідом використання і думками в коментарях.

Facebook Comments

MOBILZONE

Що робити, якщо працівники ТЦК відібрали права

Опубліковано

Що робити, якщо працівники ТЦК відібрали права

Новий мобілізаційне законодавство дала багато важелів впливу працівникам ТЦК на громадян, якщо ті уникають військового облік, одне з них це вилучення прав. Проте законність даного вилучення викликає багато питань у чоловіків.

Адвокат Дмитро Франчук розповів, що робити, якщо працівники ТЦК вилучили права у військовозобов’язаної особи через порушення правил військового обліку.

За словами адвоката, мобілізаційний закон, який нещодавно набув чинності, дійсно передбачає можливість обмеження прав осіб, які ухиляються від військового обліку. Проте юрист наголосив на тому, що співробітники ТЦК не можуть позбавляти військовозобов’язаних водійських прав. Втім, рішення про вилучення цих документів може прийняти лише суд.

У Міністерстві оборони України зазначили, що у разі невиконання обов’язків військовозобов’язаним, ТЦК та СП можуть звернутися до суду щодо тимчасового обмеження права громадян України керувати транспортними засобами під час мобілізації. Рішення про позбавлення водійського посвідчення приймає суддя. У цьому випадку рішення суду підлягає негайному виконанню. Представники ТЦК самі права такого не мають“, – розповів адвокат.

При цьому адвокат рекомендує громадянам фіксувати підозрілі дії працівників ТЦК на камеру чи диктофон, вимагати пояснень та документів, на основі яких вони діють.

У тому випадку, якщо військові поводяться грубо, слід звернутися до поліції та вимагати реєстрації звернення. У разі відмови можна подати скаргу в прокуратуру або суд.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлено розумне сидіння для унітазу BB-1200: ціна і характеристики

Опубліковано

Офіційно представлено розумне сидіння для унітазу BB-1200: ціна і характеристики

Bemis випустила BB-1200, “перше в Північній Америці сидіння для унітазу з функцією біде, кероване додатком”, за ціною всього $399. Вперше представлене на виставці CES 2024 це сидіння для унітазу дозволяє користувачам насолоджуватися такими розкішними функціями, як тепла вода, підігрів сидіння та осушувач повітря, які легко активуються за допомогою програми на пристроях iOS та Android.

BB-1200 підтримує два профілі користувача, дозволяючи налаштовувати тиск води, температуру і тепло сидіння. Завдяки можливості підключення через Bluetooth та Wi-Fi користувачі можуть просто відкрити програму, щоб отримати доступ до своїх індивідуальних налаштувань. Гості можуть користуватися функціями біде за допомогою пульта.

Bemis запевняє, що дані користувача залишаються конфіденційними та не передаються третім особам. Для тих, хто сумнівається в інтеграції зі смартфоном, Bemis пропонує більш бюджетні альтернативи, включаючи варіант із біде за 309,99 доларів без керування додатком, але з підігрівом води та сидіння.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

iPhone 16 Pro вже встигли випробувати на міцність: краш-тест розкрив недоліки

Опубліковано

iPhone 16 Pro вже встигли випробувати на міцність: краш-тест розкрив недоліки

iPhone 16 Pro вже потрапив до рук перших фанатів, і перші тести на міцність, проведені блогером Семом Колом, виявили недоліки нових ультратонких рамок. Коли дисплей телефону залишився цілим під час випробувань на падіння, Коль помітив, що удар по краях розкрив виражені вразливості.

Він зазначив: «Завдяки тоншим рамкам удари по кутах, схоже, безпосередньо впливають на функціональність дисплея, роблячи його помітно більш крихким порівняно з iPhone 15 Pro».

 

Незважаючи на ці висновки, загальна шкода, нанесена iPhone 16 Pro, як повідомляється, була «набагато менш серйозною», ніж у його попередника. Додаткове тестування TechRax підтвердило, що хоча титанові краї схильні до подряпин, а екран може розбитися при значному зусиллі, жодних серйозних проблем порівняно з попередніми моделями iPhone не виникло.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Що робити, якщо працівники ТЦК відібрали права
MOBILZONE18 хв. тому

Що робити, якщо працівники ТЦК відібрали права

Офіційно представлено розумне сидіння для унітазу BB-1200: ціна і характеристики
MOBILZONE11 години тому

Офіційно представлено розумне сидіння для унітазу BB-1200: ціна і характеристики

iPhone 16 Pro вже встигли випробувати на міцність: краш-тест розкрив недоліки
MOBILZONE11 години тому

iPhone 16 Pro вже встигли випробувати на міцність: краш-тест розкрив недоліки

iPhone 16 Pro Max розтоптав Samsung Galaxy S24 Ultra: новинка Apple на голову потужніша
MOBILZONE15 години тому

iPhone 16 Pro Max розтоптав Samsung Galaxy S24 Ultra: новинка Apple на голову потужніша

Чоловік лайкав за гроші відео у TikTok і втратив 309 000 гривень
MOBILZONE17 години тому

Чоловік лайкав за гроші відео у TikTok і втратив 309 000 гривень

Нові правила перевірки військово-облікових документів
MOBILZONE19 години тому

Нові правила перевірки військово-облікових документів

"Київстар" підвищив швидкість мобільного інтернету в 17 містах
MOBILZONE21 годину тому

“Київстар” підвищив швидкість мобільного інтернету в 17 містах

Для стимулювання «єОселі» Укрфінжитло пропонує запровадити більш гнучкі умови
MOBILZONE21 годину тому

Для стимулювання «єОселі» Укрфінжитло пропонує запровадити більш гнучкі умови

ПриватБанк розширив безкоштовну доставку карток
MOBILZONE23 години тому

ПриватБанк розширив безкоштовну доставку карток

Ціна за інтернет зросте вже найближчим часом: скільки буде коштувати
MOBILZONE2 дні тому

Ціна за інтернет зросте вже найближчим часом: скільки буде коштувати

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.