Connect with us

MOBILZONE

У MIUI 12 є секретна опція для отримання оновлень раніше інших

Опубліковано

У MIUI 12 є «секретна» опція для отримання оновлень раніше інших

З тих пір як почалося поширення оновлення до MIUI 12.5, багато користувачів пристроїв Xiaomi стали активно цікавитися, коли ж настане їхня черга. Проблема в тому, що через велику кількість моделей в зверненні, а також через відсутність стабільної політики оновлення, нелегко передбачити, коли оновлення буде отримано. Не кажучи вже про те, що одні моделі оновлюються частіше і довше отримують оновлення, а інші буквально залишені напризволяще (досить згадати бідний Mi MIX 3 5G). Саме з цієї причини вам буде цікаво дізнатися, що в MIUI є спеціальна функція, яка дозволяє отримувати оновлення заздалегідь. Ця новина виглядає приголомшливо, але, як і слід було очікувати, механізм, що лежить в основі цієї функції, більш складний, ніж здається. І оскільки обговорення, які в останні дні ведуться в мережі, досить обережні, а доступна інформація на цю тему дуже поверхнева, ми вирішили піти трохи глибше і, наскільки це можливо, внести ясність.

Xiaomi, MIUI і загадка ранніх оновлень
Коли справа доходить до Xiaomi і MIUI, складно зрозуміти, як працює вся динаміка програмного забезпечення, яке є важливою частиною всесвіту компанії. Просто подумайте про ту кількість Xiaomi ROM, яке циркулює в Інтернеті – про всі ці китайських і західних бета-версіях, Stable Beta і Stable. Не кажучи вже про Xiaomi.eu (правда, там ви вже потрапляєте в світ кастомних прошивок). Це дуже «різноманітне» управління, яке часто розділяє користувачів: є ті, кому подобається мати так багато прошивок на вибір і максимальну свободу налаштувань, але є й ті, хто волів би мати менше варіантів. В останні кілька років ми помітили, що користувачі Xiaomi більше інших прагнуть до оновлень – не випадково статті про оновлення MIUI є одними з найбільш популярних. Це ще одна причина відповідально підійти до висвітлення сьогоднішньої теми, яка напевно хвилює багатьох.

Отже, в останні дні в мережі йдуть розмови про «бонусну» функцію, яка присутня в MIUI. Ось де її можна знайти:

Зайти в «Налаштування» -> «Про телефон», натиснути на поле «Версія MIUI» зліва вгорі;

У MIUI є «секретна» опція для отримання оновлень раніше інших

Тапнуть логотип MIUI кілька разів, щоб включити додаткові можливості оновлення;

У MIUI є «секретна» опція для отримання оновлень раніше інших

Натиснути на 3 точки вгорі праворуч і вибрати в запропонованому списку «Налаштування».

У MIUI є «секретна» опція для отримання оновлень раніше інших

Включити перемикач «Ранні оновлення».

Шкода, що активація цього елемента не дає нам ніякої додаткової інформації про його роботу. Що спадає на думку, так це те, що після активації поновлення MIUI приходять раніше, ніж зазвичай, вірно? Саме через це цікавості ми активували його кілька місяців тому на наявному в нашому розпорядженні Xiaomi Mi 10T Pro, але результат виявився не тим, на який ми сподівалися. Щодня відстежуючи всі оновлення MIUI, що публікуються Xiaomi, ми помітили, що поновлення надходять з тією ж частотою, з якою вони випускаються. Це означає, що ми отримали поновлення в ті ж дні, коли вони були випущені, а не раніше. В принципі, можна сказати, що це нормальна динаміка, тому що отримання стабільного поновлення до його випуску означало б отримання нестабільного поновлення.

 

У MIUI є «секретна» опція для отримання оновлень раніше інших

Деякі можуть подумати, що активація цієї опції означає отримання Stable Beta ROM, але це не так. Для отримання OTA-оновлення стабільної бета-версії потрібно, щоб на смартфоні був виконаний вхід з обліковим записом Xiaomi, яка офіційно зареєстрована в складі офіційної групи бета-тестерів Mi Pilot.

Ранні поновлення: чи дійсно це працює?
На цьому етапі ми вирішили продовжити дослідження, щоб зрозуміти, як насправді функціонує опція «Ранні поновлення». Ми знаходимо першу інформацію про це на форумі Xiaomi, де один з численних опитувань показує, що половина активували не отримувала заздалегідь ніяких оновлень. Інша ж половина стверджує, що отримала його заздалегідь: в чому ж тоді правда? Виходить так, що неможливо встановити абсолютну істину, але є дві гіпотези.

Перша, найпесимістичнніша, полягає в тому, що ті, хто заявляє, що отримували поновлення заздалегідь, страждають від так званого ефекту плацебо. Знаючи, що вони активували цей елемент, вони могли мати неправильне уявлення про фактичний час поновлення, яке, можливо, прибуло б в той же час, навіть без його активації. Але, будучи впевнені в ефекті, який мала (на їхню думку) дати активація, підтвердили в ході опитування роботу функції.

 

Другий варіант, більш оптимістичний, полягає в тому, що насправді оновлення прийшло до них раніше, ніж до інших. І це можна пояснити з урахуванням динаміки, яка цілком очевидна. Всі ми знаємо, що поновлення MIUI часто поширюються не одночасно. Це фактор, який також стосується і інших виробників Android-пристроїв, а не тільки Xiaomi. Тому може статися так, що в Росії один і той же оновлення в один прекрасний день прибуде до власника конкретного Xiaomi Mi 10, в той час як інший власник аналогічного апарату Mi 10 в тій же Росії отримає його кількома днями пізніше.

Щоб дізнатися щось більше, фахівці особисто спілкувалися з рядом інсайдерів MIUI, ставлячи питання про «секретної функції». Але і їх відповіді, які в результаті вдалося отримати, були суперечливими. Є ті, хто стверджує, що існує мінімальне випередження, чи не ісчісліми певним проміжком часу, майже випадкове. Але є і ті, хто говорить, що ця функція призначена виключно для тих, хто бере участь в програмі бета-тестування Mi Pilot. У світлі всього цього можемо впевнено вам сказати: активуйте цю функцію, якщо хочете. Нічого поганого вона не принесе, але і чудес від неї не чекайте.

Facebook Comments

MOBILZONE

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

Опубліковано

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

В асортименті realme з’явився новий адаптер живлення на основі нітриду галію (GaN) із високою потужністю. Він універсальний і підходить для зарядки будь-яких сучасних пристроїв, чи то смартфон, планшет, навушники або навіть ноутбук.

Максимальна вихідна потужність зарядного пристрою становить 240 Вт, що робить його універсальним. Адаптер виконаний у мінімалістичному дизайні із одним портом USB Type-C. Його розміри становлять 57,82 х 57,94 х 30,39 мм, а вага – 173 грами.

Заявлена щільність потужності – 2,34 Вт/см³. Адаптер підтримує протокол швидкої зарядки SuperVOOC, що робить його сумісним з усіма реальними пристроями. Крім того, він підтримує інші поширені стандарти, включаючи Quick Charge 3.0 і Power Delivery 3.0, хоча в цьому випадку вихідна потужність обмежена на рівні 65 Вт.

Новинка вже доступна у Китаї за ціною 299 юанів, що еквівалентно приблизно $41.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Опубліковано

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Малозабезпечені українські сім’ї мають право на державні виплати. Розмір фінансової допомоги вираховується, як різниця між розміром прожиткового мінімуму та його середньомісячним сукупним доходом.

Фахівці з “Юридичного радника для ВПО” повідомляють, що всі працездатні члени сім’ї повинні навчатися, працювати або стати на облік у центрах зайнятості. Також можна взяти відпустку по догляду за дитиною до 3-ох років.

В умовах воєнного стану діє виняток: соціальна допомога може бути призначена на шість місяців, якщо в сім’ї є працездатна особа, яка відповідає таким вимогам:

  •  є ВПО і не працює або не сплатила ЄСВ у період, за який враховуються доходи;
  • і/або повернулася після тривалого перебування/міграції за кордоном, не працює або не сплатила/за неї не сплачено ЄСВ, не перебуває на обліку як ВПО та звертається за призначенням допомоги не раніше ніж через 15 робочих днів після повернення.

Розмір допомоги, що надається державою, не є фіксованим, а визначається індивідуально.

Для отримання матеріальної допомоги, представники сім’ї мають звернутися до:

  • виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної ОТГ за місцем реєстрації чи проживання;
  • органи населення та соціального захисту;
  • ЦНАП.

Подати документи на отримання матеріальної допомоги можна особисто – відвідавши відповідну установу або надіслати їх поштою.

Також читайте:

Обленерго видало нове роз’яснення, коли потрібно передати показники лічильника електроенергії

Київстар переходить на нові номери SIM-карток з кодом 077

Як українцям узаконити перебування у Польщі без паспорту

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Опубліковано

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Бренд Redmi випустив оновлену версію бюджетного монітора A27Q. Модифікація з приставкою 2025 в назві отримали IPS-матрицю з підвищеною частотою оновлення та незвично високим для своєї цінової категорії показником достовірності передачі кольору.

Redmi A27Q 2025 оснащений 27-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560×1440 пікселів та частотою оновлення 100 Гц. Виробник заявляє про охоплення 95% колірного простору DCI-P3 та показник ΔE менше двох одиниць, що відповідає рівню недорогих професійних моніторів.

Набір інтерфейсів включає роз’єм DisplayPort 1.4 і HDMI 2.0, а також 3,5-мм гніздо для навушників. Доповнюють список особливостей моделі сертифікація TUV на відповідність вимогам до низького рівня синього світла та трирічну заводську гарантію в Китаї (в інших регіонах модель поки не представлена). Ціна новинки складає $138 без урахування знижки для перших покупців.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.