Connect with us

MOBILZONE

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати

Опубліковано

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати

Після низки затримок, пов’язаних з дефіцитом електронних компонентів, 3 січня південнокорейська компанія Samsung випустила довгоочікуваний смартфон Galaxy S21 FE, запуск якого мав відбутися ще минулого року. І новинка, яка мала стати одним з головних суперників Xiaomi Mi 11, насправді стала конкурентом Xiaomi 12. І після виходу Samsung Galaxy S21 FE багато користувачів запитують, яку модель вибрати — вбивцю флагманів від Xiaomi або «народний» флагман від Samsung . Щоб зробити правильний вибір, потрібно порівняти обидва смартфони між собою.

Дизайн

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Samsung Galaxy S21 FE і Xiaomi 12 мають дуже різний дизайн, але обидва по-своєму прекрасні. Смартфон Xiaomi привабливий своїми компактними розмірами – 152,7 мм заввишки, 69,9 мм завширшки і 8,2 мм завтовшки. Крім того, він виконаний у мінімалістичному стилі та має великий дисплей, який займає більшу частину лицьової панелі.

Що ж до «народного» флагмана від Samsung, то він виконаний у стилі сімейства Galaxy S21 (такий дизайн називають Contour Cut Design) і до того ж має захист від пилу та вологи. На відміну від Xiaomi 12, задня кришка Samsung Galaxy S21 FE виконана із пластику, але каркас у нього, як і у конкурента, металевий, а спереду смартфон захищений найміцнішим на сьогоднішній день склом Gorilla Glass Victus від Corning.

Дисплей

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
“На папері” у Xiaomi 12 дисплей помітно краще, ніж у Samsung Galaxy S21 FE, хоч і трохи менше. Новий топовий смартфон Xiaomi обладнаний 6,28-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення зображення 120 Гц, сертифікацією HDR10+ та Dolby Vision.

У Samsung Galaxy S21 FE 5G більший дисплей – 6,4 дюйма. Він, як і екран Xiaomi 12, підтримує роздільну здатність Full HD+, частоту оновлення зображення 120 Гц та HDR10+. Але йому не вистачає Dolby Vision. Крім того, якщо екран Xiaomi 12 відображає до мільярда кольорів, то дисплей Samsung Galaxy S21 FE, як і більшість смартфонів, підтримує лише 16 мільйонів кольорів. При цьому обидві моделі мають вбудований у дисплей сканер відбитків пальців для швидкого та безпечного розблокування.

Програмне та апаратне забезпечення

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Xiaomi 12 набагато потужніший, ніж Samsung Galaxy S21 FE, оскільки він базується на новітній флагманській восьмиядерній платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, яка виконана за 4-нанометровим технологічним процесом і працює на тактовій частоті до 3 ГГц. Компанію чіпа складають 12 Гбайт оперативної пам’яті до 256 Гбайт вбудованої пам’яті. Samsung Galaxy S21 FE у свою чергу оснащений торішнім флагманським чіпом Qualcomm Snapdragon 888 з 8 Гбайт ОЗУ та вбудованим накопичувачем на 256 Гбайт.

Обидва смартфони працюють під управлінням новітньої мобільної операційної системи Android 12, але з різними інтерфейсами користувача.

Камери

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Камери Xiaomi 12 теж краще, ніж у конкурента. Новий флагман Xiaomi має 50-мегапіксельну основну камеру із оптичною стабілізацією зображення. Але у нього немає телеоб’єктиву, тоді як Samsung Galaxy S21 FE оснащений модулем з телеоб’єктивом для 3-кратного оптичного зуму та 12-мегапіксельним сенсором із надширококутним об’єктивом.

Акумулятор

Обидва смартфони мають однакові акумулятори на 4500 мАг. Але Xiaomi 12 може похвалитися більш тривалим часом автономної роботи, оскільки має дисплей меншого розміру і енергоефективний 4-нанометровий процесор. Крім того, він підтримує швидшу зарядку – 67 Вт по дротах і 50 Вт бездротовим способом.

Вартість

Samsung Galaxy S21 FE коштує від 750 євро на світовому ринку та від 699 доларів у США. А ось Xiaomi 12 поки що доступний тільки в Китаї за ціною близько 510 євро. В цілому смартфон від Xiaomi виглядає більш ідеальним пристроєм, особливо для тих, хто цінує компактні розміри, однак це не найкращий варіант для геймерів.

Переваги Xiaomi 12:

Найкраще апаратне забезпечення.
Компактні розміри.
Покращена головна камера.
Швидша зарядка.
Висококласний екран.

Недоліки Xiaomi 12:

Невеликий дисплей.

Переваги Samsung Galaxy S21 FE:

Камера із 3-кратним оптичним зумом.
Водонепроникний корпус.
Можливість купити по всьому світу.

Недоліки Samsung Galaxy S21 FE:

Торік чіпсет.
Повільна заряджання.

Facebook Comments

MOBILZONE

Українцям відновили видачу паспортів за кордоном: кого це стосується

Опубліковано

Українцям відновили видачу паспортів за кордоном: кого це стосується

ДП Документ відновив у тестовому режимі, видачу паспортів українцям за кордоном.

Варто зазначити, що документ видаватимуть передусім «громадянам із соціально незахищених верств населення». ДП Документ пояснює це тим, що вони хочуть запобігти перевантаженню системи та повторних технічних збоїв.

Щоб отримати закордонний паспорт, необхідно виконати такі дії:

• Отримати смс після 25 квітня, що ваш паспорт готовий;
• Надати документи, що посвідчують особу заявника;
• Пройти процес верифікації та перевірки своїх особистих даних.

Нагадуємо, що наприкінці квітня Міністерство закордонних справ вирішило призупинити надання послуг у консульствах України. А згодом призупинили й видачу паспортів та документів військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років. В той момент в Міністерстві закордонних справ заявили, що це рішення є тимчасовим.

Згодом український уряд оприлюднив постанову No443, згідно з якою військовозобов’язані українці зможуть отримати документи лише в Україні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Українців можуть покарати за переказ коштів з картки на картку

Опубліковано

Українців можуть покарати за переказ коштів з картки на картку

Українські банки проводять регулярний фінансовий моніторинг операцій клієнтів і в окремих випадках можуть навіть застосовувати санкції.

Фінансовому моніторингу підлягають усі перекази понад 400 тис. грн, але іноді в поле зору банку потрапляють перекази на значно менші суми. Це можливо, якщо на рахунку клієнта фіксуються нетипові перекази коштів.

Наприклад, якщо раптово почали здійснюватися великі суми переказів, банк може заморозити картку або певний переказ. А також, якщо кошти починають надходити від різних людей, не пов’язаних з власником рахунку.

Банки блокують такі транзакції, щоб з’ясувати  джерело надходження коштів і власнику потрібно довести їх законність, то дані можуть бути передані до фіскальних органів за підозрою в незаконних операціях.

Після цього контролюючий орган може звернутися до суду і вже за його рішенням може бути виписаний штраф.

Якщо буде доведено, що фізична особа займається незаконною торгівлею, штраф може скласти від 17 до 34 тисяч гривень. Крім того, у фізичних осіб можуть вилучати кошти отримані від незаконного обігу, а також продукцію та засоби виробництва.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Відтепер у «Дії» можна перекласти документи на англійську мову

Опубліковано

Відтепер у «Дії» можна перекласти документи на англійську мову

У додатку «Дія» з’явилася можливість перекласти документи на англійську мову.

Про це в Міністерстві цифрової трансформації повідомили у своїх соціальних мережах.

Тепер, у додатку можна отримати англомовну версію наступних документів:

  • закордонний паспорт
  • техпаспорт
  • посвідчення водія

Як скористатися послугою:

  • Зайдіть в додаток і знайдіть документ, який потрібно перекласти,
  • Натисніть три крапки в нижньому правому куті документа
  • Перекласти на англійську

Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовують у ЄС, США та Канаді.

Також читайте:

У Міністерстві ветеранів повідомили, що через два місяці запустять електронні посвідчення ветеранів у системі «Дія».

У додатку “Дія” тепер можна надсилати електронні копії своїх документів. 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.