Connect with us

MOBILZONE

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати

Опубліковано

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати

Після низки затримок, пов’язаних з дефіцитом електронних компонентів, 3 січня південнокорейська компанія Samsung випустила довгоочікуваний смартфон Galaxy S21 FE, запуск якого мав відбутися ще минулого року. І новинка, яка мала стати одним з головних суперників Xiaomi Mi 11, насправді стала конкурентом Xiaomi 12. І після виходу Samsung Galaxy S21 FE багато користувачів запитують, яку модель вибрати — вбивцю флагманів від Xiaomi або «народний» флагман від Samsung . Щоб зробити правильний вибір, потрібно порівняти обидва смартфони між собою.

Дизайн

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Samsung Galaxy S21 FE і Xiaomi 12 мають дуже різний дизайн, але обидва по-своєму прекрасні. Смартфон Xiaomi привабливий своїми компактними розмірами – 152,7 мм заввишки, 69,9 мм завширшки і 8,2 мм завтовшки. Крім того, він виконаний у мінімалістичному стилі та має великий дисплей, який займає більшу частину лицьової панелі.

Що ж до «народного» флагмана від Samsung, то він виконаний у стилі сімейства Galaxy S21 (такий дизайн називають Contour Cut Design) і до того ж має захист від пилу та вологи. На відміну від Xiaomi 12, задня кришка Samsung Galaxy S21 FE виконана із пластику, але каркас у нього, як і у конкурента, металевий, а спереду смартфон захищений найміцнішим на сьогоднішній день склом Gorilla Glass Victus від Corning.

Дисплей

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
“На папері” у Xiaomi 12 дисплей помітно краще, ніж у Samsung Galaxy S21 FE, хоч і трохи менше. Новий топовий смартфон Xiaomi обладнаний 6,28-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення зображення 120 Гц, сертифікацією HDR10+ та Dolby Vision.

У Samsung Galaxy S21 FE 5G більший дисплей – 6,4 дюйма. Він, як і екран Xiaomi 12, підтримує роздільну здатність Full HD+, частоту оновлення зображення 120 Гц та HDR10+. Але йому не вистачає Dolby Vision. Крім того, якщо екран Xiaomi 12 відображає до мільярда кольорів, то дисплей Samsung Galaxy S21 FE, як і більшість смартфонів, підтримує лише 16 мільйонів кольорів. При цьому обидві моделі мають вбудований у дисплей сканер відбитків пальців для швидкого та безпечного розблокування.

Програмне та апаратне забезпечення

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Xiaomi 12 набагато потужніший, ніж Samsung Galaxy S21 FE, оскільки він базується на новітній флагманській восьмиядерній платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, яка виконана за 4-нанометровим технологічним процесом і працює на тактовій частоті до 3 ГГц. Компанію чіпа складають 12 Гбайт оперативної пам’яті до 256 Гбайт вбудованої пам’яті. Samsung Galaxy S21 FE у свою чергу оснащений торішнім флагманським чіпом Qualcomm Snapdragon 888 з 8 Гбайт ОЗУ та вбудованим накопичувачем на 256 Гбайт.

Обидва смартфони працюють під управлінням новітньої мобільної операційної системи Android 12, але з різними інтерфейсами користувача.

Камери

Samsung Galaxy S21 FE проти Xiaomi 12: який смартфон варто вибрати
Камери Xiaomi 12 теж краще, ніж у конкурента. Новий флагман Xiaomi має 50-мегапіксельну основну камеру із оптичною стабілізацією зображення. Але у нього немає телеоб’єктиву, тоді як Samsung Galaxy S21 FE оснащений модулем з телеоб’єктивом для 3-кратного оптичного зуму та 12-мегапіксельним сенсором із надширококутним об’єктивом.

Акумулятор

Обидва смартфони мають однакові акумулятори на 4500 мАг. Але Xiaomi 12 може похвалитися більш тривалим часом автономної роботи, оскільки має дисплей меншого розміру і енергоефективний 4-нанометровий процесор. Крім того, він підтримує швидшу зарядку – 67 Вт по дротах і 50 Вт бездротовим способом.

Вартість

Samsung Galaxy S21 FE коштує від 750 євро на світовому ринку та від 699 доларів у США. А ось Xiaomi 12 поки що доступний тільки в Китаї за ціною близько 510 євро. В цілому смартфон від Xiaomi виглядає більш ідеальним пристроєм, особливо для тих, хто цінує компактні розміри, однак це не найкращий варіант для геймерів.

Переваги Xiaomi 12:

Найкраще апаратне забезпечення.
Компактні розміри.
Покращена головна камера.
Швидша зарядка.
Висококласний екран.

Недоліки Xiaomi 12:

Невеликий дисплей.

Переваги Samsung Galaxy S21 FE:

Камера із 3-кратним оптичним зумом.
Водонепроникний корпус.
Можливість купити по всьому світу.

Недоліки Samsung Galaxy S21 FE:

Торік чіпсет.
Повільна заряджання.

Facebook Comments

MOBILZONE

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

Опубліковано

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

В асортименті realme з’явився новий адаптер живлення на основі нітриду галію (GaN) із високою потужністю. Він універсальний і підходить для зарядки будь-яких сучасних пристроїв, чи то смартфон, планшет, навушники або навіть ноутбук.

Максимальна вихідна потужність зарядного пристрою становить 240 Вт, що робить його універсальним. Адаптер виконаний у мінімалістичному дизайні із одним портом USB Type-C. Його розміри становлять 57,82 х 57,94 х 30,39 мм, а вага – 173 грами.

Заявлена щільність потужності – 2,34 Вт/см³. Адаптер підтримує протокол швидкої зарядки SuperVOOC, що робить його сумісним з усіма реальними пристроями. Крім того, він підтримує інші поширені стандарти, включаючи Quick Charge 3.0 і Power Delivery 3.0, хоча в цьому випадку вихідна потужність обмежена на рівні 65 Вт.

Новинка вже доступна у Китаї за ціною 299 юанів, що еквівалентно приблизно $41.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Опубліковано

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Малозабезпечені українські сім’ї мають право на державні виплати. Розмір фінансової допомоги вираховується, як різниця між розміром прожиткового мінімуму та його середньомісячним сукупним доходом.

Фахівці з “Юридичного радника для ВПО” повідомляють, що всі працездатні члени сім’ї повинні навчатися, працювати або стати на облік у центрах зайнятості. Також можна взяти відпустку по догляду за дитиною до 3-ох років.

В умовах воєнного стану діє виняток: соціальна допомога може бути призначена на шість місяців, якщо в сім’ї є працездатна особа, яка відповідає таким вимогам:

  •  є ВПО і не працює або не сплатила ЄСВ у період, за який враховуються доходи;
  • і/або повернулася після тривалого перебування/міграції за кордоном, не працює або не сплатила/за неї не сплачено ЄСВ, не перебуває на обліку як ВПО та звертається за призначенням допомоги не раніше ніж через 15 робочих днів після повернення.

Розмір допомоги, що надається державою, не є фіксованим, а визначається індивідуально.

Для отримання матеріальної допомоги, представники сім’ї мають звернутися до:

  • виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної ОТГ за місцем реєстрації чи проживання;
  • органи населення та соціального захисту;
  • ЦНАП.

Подати документи на отримання матеріальної допомоги можна особисто – відвідавши відповідну установу або надіслати їх поштою.

Також читайте:

Обленерго видало нове роз’яснення, коли потрібно передати показники лічильника електроенергії

Київстар переходить на нові номери SIM-карток з кодом 077

Як українцям узаконити перебування у Польщі без паспорту

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Опубліковано

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Бренд Redmi випустив оновлену версію бюджетного монітора A27Q. Модифікація з приставкою 2025 в назві отримали IPS-матрицю з підвищеною частотою оновлення та незвично високим для своєї цінової категорії показником достовірності передачі кольору.

Redmi A27Q 2025 оснащений 27-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560×1440 пікселів та частотою оновлення 100 Гц. Виробник заявляє про охоплення 95% колірного простору DCI-P3 та показник ΔE менше двох одиниць, що відповідає рівню недорогих професійних моніторів.

Набір інтерфейсів включає роз’єм DisplayPort 1.4 і HDMI 2.0, а також 3,5-мм гніздо для навушників. Доповнюють список особливостей моделі сертифікація TUV на відповідність вимогам до низького рівня синього світла та трирічну заводську гарантію в Китаї (в інших регіонах модель поки не представлена). Ціна новинки складає $138 без урахування знижки для перших покупців.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.