Connect with us

MOBILZONE

Українцям видадуть грошову допомогу у розмірі 10 800 грн на особу: де і хто може отримати

Опубліковано

Українцям видадуть грошову допомогу у розмірі 10 800 грн на особу: де і хто може отримати

Деякі українці можуть отримати багатоцільову фінансову допомогу від благодійної організації. Реєстрація буде відкрита наприкінці лютого.

Міжнародна гуманітарна організація CARE у партнерстві з Консорціумом планує підтримати мешканців Оріхівської міської територіальної громади Запорізької області.

Як зазначили в організації, виплати складатиме 10800 гривень на одного члена сім’ї. Допомога виплачуватиметься впродовж трьох місяців рівними частинами, а саме – 3600 гривень в місяць.

Слід зазначити, що подати заявку зможуть тільки мешканці, які не отримували коштів від благодійних організацій після січня 2024 року. Вони також мають належати до однієї з наступних категорій:

  • Сім’ї з людьми, які мають хронічні захворювання або потребують дорогого догляду та лікування;
  • Сім’ї з вагітними або годуючими матерями;
  • Сім’ї з трьома і більше дітьми.
  • Сім’ї з людьми, в яких проживають особи з інвалідністю 1-2 групи;
  • Сім’ї з одинокими батьками (одинока мати, одинокий батько).
  • Українці похилого віку;
  • Сім’ї, чиї будинки були пошкоджені або зруйновані.

Прийом заявок на грошову допомогу проводитиметься з 28 лютого по 15 березня у місті Оріхів. З міркувань безпеки організація надішле на мобільні телефони жителів громади смс-повідомлення з адресою та часом реєстрації. Також при подачі заявки українцям необхідно буде надати повний пакет документів і банківські реквізити. Телефон гарячої лінії CARE для довідок: 0800300960.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Відкрито реєстрацію на нову грошову допомогу для українців: як отримати

Опубліковано

Відкрито реєстрацію на нову грошову допомогу для українців: як отнимати

Деякі українці можуть отримати грошову допомогу. Йдеться про жителів Запоріжжя та області, будинки яких постраждали від обстрілів російських військ.

Хто може розраховувати на допомогу

Благодійна допомога надається на малий та середній ремонт будинків, пошкоджених обстрілами, але лише за умови, що будинки фактично цілі (без структурних пошкоджень).

Допомога надається власникам такого житла, які належать до соціально незахищених верств населення.

Умови для надання такої допомоги є:

1. Власник постраждалого житла не має у власності іншої, неушкодженої нерухомості.
2. Постраждале житло отримало незначні пошкодження внаслідок російської агресії після 24.02.22 та перебуває у м. Запоріжжі чи громадах області, які характеризуються відносно стабільною ситуацією.
3. Домогосподарство має документи, що підтверджують право власності, та акт про ушкодження. Не отримували допомоги щодо ремонту пошкоджень від уряду України, через “є-Допомогу” чи іншу благодійну організацію.
4. Мають одну або декілька категорій уразливості:

• дохід нижче 6318 грн на особу на місяць;
• самотня мати/батько чи офіційний опікун дітей віком до 18 років;
• домогосподарство з вагітною жінкою або матір’ю з дитиною до 3 років;
• багатодітна сім’я (з 3 та більше дітьми до 18 років);
• член домогосподарства має інвалідність чи тяжку хворобу;
• самотній літній (60+) або похилого віку, які проживають окремо від родичів працездатного віку.

Що потрібно зробити, щоб отримати фінансову допомогу

Для отримання грошової допомоги необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Крім того, для реєстрації можна звернутись до соціального працівника проєкту за адресою: м. Запоріжжя, вул. Семафорна, 8.

Ви можете отримати відповіді на свої запитання щодо цієї програми з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 за номером:

• 067 117 82 12 (для зв’язку через Telegram),
• 0800336734 (контактний телефон).

Також читайте:

Грошова допомога малозабезпеченим українцям

У Верховній Раді України ухвалили закон, який збільшує штрафи для ухилянтів

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Готується полювання на ухилянтів: ОСББ вже дали списки

Опубліковано

Готується полювання на ухилянтів: ОСББ вже дали списки

18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, але в деяких містах “полювання” на ухилянтів вже розпочалося.

Так у Києві Печерська райдержадміністрація запросила від голів місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) та ОСН — органів самоорганізації населення надати списки військовозобов’язаних для ТЦК та СП.

Насправді в мережі з середини квітня, публікується лист із таким запитом. Це викликало певне занепокоєння у громадян, більшість людей вже знають про свій обов’язок (що потрібно прийти до ТЦК для оновлення даних).

«Даний запит щодо дій районних ТЦК та СП поза межами компетенції Київської міської військової адміністрації. Це питання варто адресувати до Міністерства оборони України», — прокоментували у КМДА.

У Міноборони, зі свого боку, запевнили, що не можуть відповідати на такі запитання, більш обізнані в тонкощах мобілізації у Генеральному штабі, а саме у Сухопутних військах, яким підпорядковані ТЦК та СП.

Але новина про «полювання на ухилянтів» продовжує ширитися телеграм-каналами, викликаючи бурхливі дискусії.

У ЗСУ наголосили, що призовники, військовозобов’язані та резервісти не можуть змінювати місце проживання без дозволу керівників відповідних районних (міських) ТЦК та СП з дня оголошення мобілізації та у воєнний час.

Щодо списків військовозобов’язаних по районах, то Управління пояснює це необхідністю «своєчасного оповіщення громадян, які призиваються на військову службу. Через те, органи місцевого самоврядування  просять від керівників ОСББ, ЖБК та ОСН надавати такі списки.

Також читайте:

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів.

Польща повернула в Україну деяких чоловіків призовного віку

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Уже скоро ухилянтів ловити на вулиці більше буде не потрібно: в ТЦК бачитимуть все

Опубліковано

Уже скоро ухилянтів ловити на вулиці більше буде не потрібно: в ТЦК бачитимуть все

Завдяки цифровізації військового обліку у військкоматі будуть знати все про військовозобов’язаних чоловіків – тож згодом зменшиться необхідність фізично шукати ухилянтів.

З 18 травня вступить в силу навий мобілізаційний закон і запрацює електронний кабінет призовника, де знаходиться вся інформація про військовозобов’язаних чоловіків. Завдяки взаємодії державних реєстрів та системи “Оберіг” в ТЦК будуть бачити де чоловік працює, якими державними послугами він користується, а також, чи стоїть він на військовому обліку.

Тому, якщо чоловік протягом 60 днів не оновить військово облікові дані, то до нього на роботу може заїхати поліція та доставити його в ТЦК для з’ясування причин. Також чоловік фактично не зможе отримати ніяких державних послуг. Таким чином, щоб уникнути військового обліку потрібно бути повністю асоціальним і вести скритий образ життя.

Крім того, депутати 9 травня прийняли новий законопроект №10379, який збільшує штрафи для чоловіків від 17 до 25 тисяч гривень за ухилення від військового обліку. Законом дозволяється виписувати штраф чоловіку заочно. Тобто, в законі сказано, що представник ТЦК може винести ухвалу без присутності чоловіка про адміністративну відповідальність за порушення правил військового обліку. На сьогодні, щоб виписати штраф представник ТЦК складає протокол при присутності військовозобов’язаного і діло передається в суд. Слід зауважити, що закон вступить в силу тільки після підпису Президента України.

Таким чином, ті чоловіки, які будуть продовжувати ухилятися від військового облік, їм загрожує штраф у 17 тисяч гривень, вони будуть подані в розшук в поліцію, а також їх позбавлять права керувати автомобілем через суд.

Нагадуємо, якщо чоловік відмовиться оплачувати адміністративний штраф, то через виконавчу службу його банківські рахунки буде заблоковано, а також буде накладений арешт на майно.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.