Connect with us

MOBILZONE

В Україні дозволили передавати пенсії у спадок

Опубліковано

Українським пенсіонерам збільшать пенсію з 1 березня: такого збільшення ще не було

Незабаром громадяни нашої країни матимуть нестандартну можливість передавати свої пенсійні виплати у спадок. Як ви знаєте, нещодавно громадяни змогли отримувати виплати з двох джерел. Натомість з одного джерела вони зможуть передавати свою пенсію у спадок. Це лише в тому випадку, якщо пенсіонер не встигне отримати все, що мав отримати.

Такою інформацією поділилась заступниця міністерки соцполітики Дарія Марчак. Чиновниця додала, що зараз в країні розмір єдиного соціального внеску становить 22% заробітної плати працівника. Саме з цих податків потім оплачується пенсія пенсіонерам. Вже цього року в країні має запрацювати накопичувальна пенсійна система, за якою будуть відкриватись особисті накопичувальні рахунки. Саме з даних рахунків можна буде передавати гроші у спадок.

На таких рахунках будуть акумулюватись кошти. Відрахування на накопичувальний рахунок будуть обов’язковими для українців віком від 18 до 55 років. У 55 років дані кошти відраховуватимуться тільки за бажанням людини. Якщо громадянин фізично вже не зможе отримати кошти, то вони можуть долучитись до заповіту, адже є його приватною власністю.

“Накопичувальна пенсійна система передбачає, що накопичення стають вашою приватною власністю. Відповідно, ця приватна власність у разі, якщо з вами щось відбувається, переходить до ваших нащадків, спадкоємців, якщо ви визначите окремих спадкоємців. Тобто незалежно від того, як буде розвиватися ваше життя — це вже ваші гроші, на які маєте право тільки ви”, — додала Міністерка.

Facebook Comments

MOBILZONE

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

Опубліковано

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

У Верховній Раді проголосували за законопроект №11017, який узаконює видачу закордонних паспортів українським біженцям.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з податкової та митної політики  Ярослав Железняк у своєму Telegram – каналі.

Під час повномасштабного вторгнення багато українців змушені були покинути свою країну та домівки. Опинившись в статусі біженці, наші громадяни зіткнулися із низкою проблем, в тому числі із оформленням документів за кордоном. Тому, щоб спростити процес видачі документів у Верховній Раді внесли зміни до законодавства про надання окремих адміністративних послуг громадянам України за кордоном.

Як зазначається в пояснювальній записці до проголосованого законопроекту, зміни були внесені, щоб покращити роботу держпідприємств “Документ”.

Зокрема, законопроектом передбачається:

  • передбачити можливість одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • можливість оформлення через державне підприємство “Документ” паспорта громадянина України та/або паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України;
  • зменшити строки термінового оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого) та обмін паспорта громадянина України до семи днів;
    передбачити, що паспорт громадянина України у формі картки оформляється безстроково особам, які досягли шістдесяти п’яти років;
  • усунути основні неузгодженості у законодавстві, пов’язані зі зниженням віку (з 16 до 14 років) для оформлення паспорта громадянина України та з оформленням та видачею паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України.

На додаток до цього пропонується внести уточнюючі зміни до закону “Про надання публічних (електронних публічних) послуг з декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi випустила недорогий роутер із підтримкою Wi-Fi 7

Опубліковано

Xiaomi випустила недорогий роутер із підтримкою Wi-Fi 7

Компанія Xiaomi розпочала продаж роутера BE5000 з підтримкою Wi-Fi 7 і теоретичною максимальною пропускною здатністю в 5011 Мбіт/с. Також він вміє працювати в Mesh-мережі, оснащений п’ятьма антенами та виконаний у «вертикальному» дизайні. Xiaomi BE5000 підтримує Wi-Fi 7 і може працювати у двох діапазонах одночасно (2,4 та 5 ГГц). Це підвищує швидкість з’єднання та стабільність розгорнутої мережі. Також новинка підтримує 4K QAM замість 1024 QAM у Wi-Fi 6E. Це підвищує пропускну здатність на 20%. В основі роутера лежить 6-нанометровий чіп із 512 МБ оперативної пам’яті.

Три з п’яти антен відведені під діапазон 5 ГГц, а завдяки методу кодування MediaTek дистанція покриття підвищується на 4,5 метра. У цьому ширина каналу становить 160 МГц. З роз’ємів є один Ethernet-конектор на 2,5 Гбіт/с та три – на 1 Гбіт/с.

Xiaomi BE5000 продається на платформі Xiaomi Youpin за $38.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi припинить випуск HyperOS

Опубліковано

Xiaomi припинить випуск HyperOS

Xiaomi випускала спеціальні версії HyperOS для розробників для тестування нових функцій перед додаванням їх у стабільну гілку оновлень. Але тепер цей підхід зміниться, що буде корисним як для бета-тестерів, так і для самої компанії. Тепер замість версії для розробників Xiaomi випускатиме бета-версії прошивок. Для компанії це полегшує роботу в тому контексті, що тепер збірки будуть виходити в міру додавання нових функцій та потреби їх тестування, тоді як раніше існував розклад виходу.

Ентузіасти та розробники теж відчують переваги такого підходу: якщо користувач братиме участь у програмі бета-тестування, він зможе оновлюватися без видалення даних. Тобто бета-версії прилітатимуть «по повітрю», а оновитися на тестову версію, як повідомляється, також можна буде без скидання пристрою до заводських налаштувань.

HyperOS для розробників перестане виходити до серпня 2024 року, а набір бета-тестерів має розпочатися у четвертому кварталі. Деталі та дата початку відкриття програми тестування мають з’явитися у темі бета-тестування у додатку або на форумі Xiaomi Community.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.