Connect with us

MOBILZONE

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію смартфона

Опубліковано

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію смартфона

Китайська компанія Tecno відома як виробник ультрабюджетних смартфонів. Однак наприкінці минулого року бренд здивував усіх, представивши дві флагманські моделі. Йдеться від Tecno Phantom X2 та Tecno Phantom X2 Pro. Це висококласні смартфони на базі одного з найкращих чіпсетів на ринку та з досить крутими камерами. Після запуску смартфонів багато шанувальників Tecno задаються питанням, який із двох флагманів вибрати і який з них пропонує найкраще співвідношення ціни та якості. Тому ми вирішили порівняти обидва апарати, щоб з’ясувати, чи варто переплачувати за Pro-версію, чи варто базова модель своїх грошей.

 

Дизайн

З погляду зовнішнього вигляду Tecno Phantom X2 та Tecno Phantom X2 Pro – це брати-близнюки. Обидва смартфони одягнені в корпус з металевим каркасом та скляними панелями з обох боків. На тильній стороні прямо по центру знаходиться модуль прямокутної форми із закругленими кутами – там встановлена потрійна основна камера. Більше 93% площі лицьової панелі займає великий вигнутий по краях екран з O-подібним отвором під фронтальну камеру.

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію

Єдина відмінність між Tecno Phantom X2 та Tecno Phantom X2 Pro полягає в тому, що Pro-версія смартфона пропонується у спеціальному виконанні Mars Orange з обробленою шкірою задньою кришкою.

Дисплей

Як і дизайн, дисплеї Tecno Phantom X2 та Tecno Phantom X2 Pro аналогічні. Це 6,8-дюймова AMOLED-панель з роздільною здатністю Full HD+ (2400х1080 пікселів), частотою оновлення зображення 120 Гц та вбудованим сканером відбитків пальців. Зверху екран покритий захисним склом Gorilla Glass Victus від Corning.

Екран нових смартфонів Tecno дуже гарний за рахунок глибокого чорного кольору, яскравих кольорів та високої плавності.

На жаль, перші флагмани Tecno не мають стереодинаміків, окремого 3,5-міліметрового аудіороз’єму для навушників та підтримки FM-радіо.

Апаратне забезпечення

Tecno Phantom X2 і Tecno Phantom X2 Pro базуються на тому самому чіпсеті. Це Dimensity 9000, флагманський чіпсет MediaTek 2022, який з точки зору продуктивності знаходиться приблизно на одному рівні з Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Платформа побудована за 4-нанометровим техпроцесом і складається з головного ядра Cortex-X2 з максимальною тактовою частотою 3,05 , Три ядер Cortex-A710 з тактовою частотою 2,85 ГГц, чотирьох ядер Cortex-A510 з тактовою частотою 1,8 ГГц і графічного прискорювача Mali-G710 MC10.

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію

Єдина відмінність між двома смартфонами з погляду апаратного забезпечення – це обсяг ОЗП. Базова модель Tecno Phantom X2 оснащується 8 Гбайт оперативної пам’яті, а Pro-версії — 12 Гбайт ОЗУ.

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію

При цьому обидва пристрої мають вбудований накопичувач типу UFS 3.1 об’ємом 256 Гбайт та працюють під керуванням мобільної операційної системи Android 12, поверх якої встановлена фірмова прошивка HiOS 12.

Камери

Мабуть, єдина велика різниця між Tecno Phantom X2 і Tecno Phantom X2 Pro – це камери, адже базова версія має камери, що відповідають смартфону середнього класу, а ось Pro-версія – це смартфон із камерами високого рівня. Tecno Phantom X2 Pro оснащується потрійною основною камерою з головним 50-мегапіксельним датчиком, 50-мегапіксельним модулем з телеоб’єктивом та 2,5-кратним оптичним зумом та 13-мегапіксельним датчиком із надширококутним об’єктивом.

Tecno Phantom X2 проти Tecno Phantom X2 Pro: чи варто переплачувати за Pro-версію

А базова модель смартфона має 64-мегапіксельну основну камерус оптичною стабілізацією зображення, 13-мегапіксельну надширококутну камеру та непотрібний 2-мегапіксельний датчик глибини. А от спереду і в одного, і в іншого смартфона встановлено 32-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі та відеозв’язку.

Акумулятор

Обидва смартфони живляться від акумуляторної батареї ємністю 5160 мАг. Вони підтримують швидку провідну зарядку потужністю 45 Вт.

Переваги Tecno Phantom X2:

  • доступніша ціна, ніж у Pro-версії;
  • той же процесор, що й у Pro-версії;
  • та ж батарея, що й у Pro-версії;
  • той же дисплей, що й у Pro-версії.

Недоліки Tecno Phantom X2:

  • гірша основна камера;
  • менше оперативної пам’яті.

Переваги Tecno Phantom X2 Pro:

  • більше оперативної пам’яті;
  • краще основна камера;
  • камера із телеоб’єктивом;
  • оригінальне забарвлення зі шкіряним оздобленням.

Недоліки Tecno Phantom X2 Pro:

  • висока ціна.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.