Connect with us

MOBILZONE

Як вирішити проблему з програмами в Windows 11

Опубліковано

Як вирішити проблему з програмами в Windows 11

Після релізу оновлення 22H2 для Windows 11 багато користувачів почали скаржитися на помилки при спробі запуску встановлених програм. Microsoft вже знає причину поломки, і до випуску виправлення дала низку тимчасових рекомендацій щодо виходу із ситуації.

Так, при запуску програм деякі користувачі бачать помилку про неможливість виконання цієї дії. У Microsoft визнають наявність такої проблеми і повідомляють, що вона пов’язана з функцією створення резервних копій операційної системи на випадок відновлення. Представники компанії зазначають, що через це програми можуть мати дублікати в меню «Пуск», не реагувати при спробі запуску, раптово закриватися з помилкою та викликати інші проблеми.

У Microsoft відзначають, що збої можуть спостерігатися у всіх програмах, які використовують формат пакета програм MSIX, тому список проблемних програм скласти неможливо. Як тимчасове рішення компанія дає цілком стандартні рекомендації:

  • Спробувати просто перезапустити програму.
  • Спробуйте перевстановити програму з Microsoft Store або іншого джерела.
  • Якщо можливо, оновити Windows.
  • Про терміни випуску патчу з виправленням інформації поки що немає.

Facebook Comments

MOBILZONE

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

Опубліковано

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

У Верховній Раді у другому читанні прийняли новий законопроект № 10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які будуть уникати військового обліку. У разі несплати штрафу чоловікам можуть заблокувати всі рахунки та накласти арешт на майно.

Про це розповів член комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Він вважає, що штраф у 17 тисяч гривень, який пропонується законопроектом занадто великий для більшості людей, адже фінансовий стан в українців сьогодні не надто хороший. Тому люди не захочуть його оплачувати, що призведе до величезної кількості проваджень в суді.

17 тисяч гривень навіть для мене не маленькі гроші, а для людей у провінційних містах або селах це взагалі може бути місячна зарплата. Тобто, скоріше за все, у нас буде наступна ситуація, чоловіки, які не хочуть воювати проігнорують вимогу в оновлені військово облікових даних, а також вони не зможуть або не захочуть заплатити штраф. Тоді включається процедура виконавчого провадження, а таким чином можна буде блокувати рахунки й накладати стягнення на майно, – пояснив Осадчук.

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

Також він додав, що це фактично той пункт, який пропонувався у новому мобілізаційному законі ще в грудні, а саме, блокування банківських рахунків та арешт майна. Але як відома, через велику кількість критики даний пункт прибрали з закону. Зараз цю схему буде запушено через виконавчу службу і це буде абсолютно законно.

Нагадуємо, що всі чоловіки за новим мобілізаційним законом до 18 липня повинні оновити військово облікові дані. У разі ігнорування даної вимоги, представник ТЦК може виписати штраф чоловіку навіть без його присутності, така норма прописана в новому законі щодо збільшення штрафів. Більш детальніше про законопроект № 10379 ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

Опубліковано

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

У Верховній Раді проголосували за законопроект №11017, який узаконює видачу закордонних паспортів українським біженцям.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з податкової та митної політики  Ярослав Железняк у своєму Telegram – каналі.

Під час повномасштабного вторгнення багато українців змушені були покинути свою країну та домівки. Опинившись в статусі біженці, наші громадяни зіткнулися із низкою проблем, в тому числі із оформленням документів за кордоном. Тому, щоб спростити процес видачі документів у Верховній Раді внесли зміни до законодавства про надання окремих адміністративних послуг громадянам України за кордоном.

Як зазначається в пояснювальній записці до проголосованого законопроекту, зміни були внесені, щоб покращити роботу держпідприємств “Документ”.

Зокрема, законопроектом передбачається:

  • передбачити можливість одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • можливість оформлення через державне підприємство “Документ” паспорта громадянина України та/або паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України;
  • зменшити строки термінового оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого) та обмін паспорта громадянина України до семи днів;
    передбачити, що паспорт громадянина України у формі картки оформляється безстроково особам, які досягли шістдесяти п’яти років;
  • усунути основні неузгодженості у законодавстві, пов’язані зі зниженням віку (з 16 до 14 років) для оформлення паспорта громадянина України та з оформленням та видачею паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України.

На додаток до цього пропонується внести уточнюючі зміни до закону “Про надання публічних (електронних публічних) послуг з декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi випустила недорогий роутер із підтримкою Wi-Fi 7

Опубліковано

Xiaomi випустила недорогий роутер із підтримкою Wi-Fi 7

Компанія Xiaomi розпочала продаж роутера BE5000 з підтримкою Wi-Fi 7 і теоретичною максимальною пропускною здатністю в 5011 Мбіт/с. Також він вміє працювати в Mesh-мережі, оснащений п’ятьма антенами та виконаний у «вертикальному» дизайні. Xiaomi BE5000 підтримує Wi-Fi 7 і може працювати у двох діапазонах одночасно (2,4 та 5 ГГц). Це підвищує швидкість з’єднання та стабільність розгорнутої мережі. Також новинка підтримує 4K QAM замість 1024 QAM у Wi-Fi 6E. Це підвищує пропускну здатність на 20%. В основі роутера лежить 6-нанометровий чіп із 512 МБ оперативної пам’яті.

Три з п’яти антен відведені під діапазон 5 ГГц, а завдяки методу кодування MediaTek дистанція покриття підвищується на 4,5 метра. У цьому ширина каналу становить 160 МГц. З роз’ємів є один Ethernet-конектор на 2,5 Гбіт/с та три – на 1 Гбіт/с.

Xiaomi BE5000 продається на платформі Xiaomi Youpin за $38.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.