Connect with us

MOBILZONE

Буржуйки, ковдри та павербанки: як українці готуються до зими

Опубліковано

Буржуйки, ковдри та павербанки: як українці готуються до зими

Останні два місяці росіяни активно обстрілюють об’єкти енергетичної інфраструктури. Як наслідок, українці ретельніше готуються до зими: у вересні цікавляться обігрівачами, а в жовтні в 6 разів частіше шукають павербанки. Як змінилися попит, ціна та чи достатньо пропозицій на ринку — в аналітиці OLX.

Обігрів та утеплення

У випадку відсутності або перебоїв з опаленням класичними обігрівачами стануть конвектори, радіатори, тепловентилятори, масляні та УФО обігрівачі. За даними  їх найбільше шукали впродовж другого тижня вересня – 87,4 тисяч разів.

Якщо ж зникне електроенергія, у нагоді стане біокамін на спирті, газова колонка, буржуйка чи твердопаливний котел. Такі товари також найбільше цікавили користувачів у вересні — майже 243 тисячі пошуків, з яких 89% склали буржуйки.

Відповідно до попиту побільшало й пропозицій. Середня ціна товарів для обігріву теж зросла. Так, у порівнянні з серпнем, біокаміни здорожчали на 2 000 грн, масляні обігрівачі та котли — на 1 200 грн.

Буржуйки, ковдри та павербанки: як українці готуються до зими

Зігрітися взимку можна не тільки за допомогою обігрівачів. Зручний теплий домашній одяг, ковдри та пледи, термобілизна, теплі шкарпетки та светри стануть додатковим утепленням. Такий комплект теплих речей на одного дорослого у жовтні обійдеться в середньому в 4 000 грн, а зібрати його можна з 18 тисяч пропозицій в онлайні. При цьому, сам попит за неповний жовтень зріс подекуди майже до 20 разів у порівнянні з серпнем:
⦁ теплі шкарпетки — 15 694 пошуків, в 20 разів більше;
⦁ теплий светр — 13 007 пошуків, у 8 разів більше;
⦁ термобілизна — 53 146 пошуків, у 3 рази більше;
⦁ домашній теплий одяг — 23 494 пошуків, на 126% більше;
⦁ тепла ковдра — 123 896 пошуків, на 104% більше;
⦁ плед — 27 872 пошуків, на 9% більше.

Окрім цього, ще в серпні українці стали частіше шукати спальні мішки, каремати та намети – майже 158 тисяч пошуків. В середньому подібний набір у жовтні обійдеться в 7 тисяч гривень (на 11% дорожче, ніж у серпні). При виборі варто обов’язково звертати увагу на температурний режим: наприклад, Tcomf для спальників та R-value для карематів.

Автономне живлення

Короткочасні локальні відключення призвели до збільшення попиту майже на всі резервні системи живлення. За даними OLX, порівнюючи періоди 1-9 жовтня та 10-16 жовтня, українці:
⦁ в 6 разів частіше шукали павербанки та зарядні станції;,
⦁ у 4 рази більше цікавилися генераторами.

При цьому, зросла не лише кількість пошуків, але й загалом пропозиція на ринку — найбільше розширився асортимент зарядних станцій.

Буржуйки, ковдри та павербанки: як українці готуються до зими

Для живлення побутової техніки в приватному помешканні можуть стати у нагоді генератори щонайменше на 5 кВт. Бензинові прилади в жовтні обійдуться українцям орієнтовно в 19,5 тис. грн, а от дизельні будуть дорожчими майже в 4 рази (70,8 тис. грн).

Портативна зарядна станція — наприклад, на 210 Вт*год із середньою вартістю 15 500 грн зможе тричі підзарядити ноутбук, понад 10 разів — телефон, а також підтримати роботу холодильника до 3 годин. Для телефонів та ноутбуків не зайвим буде павербанк від 20 000 mAh, його середня ціна у жовтні складає 1 300 грн.

Альтернативне освітлення

Якщо в будинку зникне електроенергія, у нагоді стане не лише ліхтарик із запасними батарейками. Альтернативою можуть бути будь-які гірлянди чи нічники на батарейках, свічки та туристичні (кемпінгові) ліхтарі. Ціни з серпня по жовтень не змінилися, а от кількість оголошень з продажу гірлянд та свічок збільшилася на 12% та 28% відповідно.

Буржуйки, ковдри та павербанки: як українці готуються до зими

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

ПриватБанк розігрує нові Iphone 15 : умови акції

Опубліковано

ПриватБанк розігрує нові Iphone 15 : умови акції

ПриватБанк завжди проводить цікаві розіграші для своїх клієнтів. Так, з 3 травня по 2 серпня 2024 ПриватБанк буде розігрувати кожен місяць по три нових Iphone 15.

Хто може взяти участь в акції

Повнолітні клієнти ПриватБанку, які мають ІПН та активну картку Visa.

Для участі в акції потрібно :

  • Зареєструйтеся за допомогою свого мобільного телефону.
  • Протягом певного періоду акції здійснити 3 поповнення мобільного на загальну суму від 400 грн через Приват24 з картки Visa (враховуються також автоплатежі). Кожні 3 поповнення мобільного – ще один шанс на виграш.
  • 3. Чекайте на розіграш призів щомісяця.

Яка винагорода чекає на переможців

  • Перший етап акції – розіграш трьох iPhone 15 Pro Max 256GB.
  • Другий етап акції – розіграш трьох iPhone 15 Pro Max 256GB.
  • Третій етап акції – розіграш чотирьох iPhone 15 Pro Max 256GB.

Щоб взяти участь в акції перейдіть за посиланням.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних: що це значить

Опубліковано

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних: що це значить

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних до служби. Як йдеться у перехідних положеннях, громадяни України, визнані обмежено придатними до військової служби до 4 травня, протягом 9 місяців підлягають повторному медичному огляду.

Що тепер потрібно зробити:

▪️Пройти ВЛК колишні обмежено придатні мають до 4 лютого 2025;
▪️Вони отримають новий висновок про придатність. І можуть бути розділені на різні категорії «залежно від ступеня функціональності»;
▪️Придатність та непридатність визначатиметься не стільки від хвороби чи фізичної вади, скільки від стану конкретної людини.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Міністерство оборони України внесе зміни до положення про ВЛК: що відомо

Опубліковано

Міністерство оборони України внесе зміни до положення про ВЛК: що відомо

В Міністерстві оборони України з 4 травня внесли зміни щодо положення військово лікарської – комісії (ВЛК). А саме, було визначено список діагнозів, які будуть визнаватися непридатними до військової служби.

Отже, з 4 травня непридатними до військової служби будуть визнавати чоловіків, які хворі на інфекційні та вірусні захворювання, які не піддаються лікуванню. Також призивати не будуть осіб з захворюваннями центральної нервової системи, інфекційними ураженнями шкіри, гельмінтозами, протозойними захворюваннями.

Повний список хвороб, з якими не будуть призивати до військової служби:

  • хронічний вірусний гепатит;
  • туберкульоз;
  • чоловіки, які хворі на рак;
  • швидко прогресуючі захворювання крові та кровотворних органів;
  • захворювання щитовидної залози;
  • всі види цукрового діабету зі значними функціональними порушеннями;
  • захворювання центральної нервової системи, особливо дитячий церебральний параліч і паралітичні синдроми;
  • хворобою Паркінсона;
  • розсіяним склерозом;
  • захворюваннями серцево-судинної системи,
  • захворювання дихальної системи;
  • судинними захворюваннями.
  • тяжкі розлади психіки;

Також за цим наказом тепер зняття з військового обліку і визнання непридатності чоловіка буде двома комісіями ВЛК.  Штатна військово-лікарська комісія перевірятиме рішення ухвалені позаштатними ВЛК. При цьому в процесі встановлення діагнозу військові медики спиратимуться на результати обстежень та аналізів та у разі невідповідності скликатимуть консиліум.

Дані рішення було внесено, тому що багато з діагнозів відносилися до “Обмежено придатних”, а так як даний статусу був скасований, то в Міністерстві оборони вирішили більш детально пройтися по хворобам, з якими не будуть призивати до військової служби.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.