Connect with us

MOBILZONE

Українці що отримують пенсію на картку Приватбанку і Ощадбанку можуть припинити виплати

Опубліковано

"Ощадбанк" вже не найнадійніший у країні банк: чому так сталося

Фінансові установи звернутись до своїх клієнтів з важливим оголошенням. Річ у тім, шо пенсіонери можуть більше не отримувати пенсії. Адже більшість пенсіонерів отримує свою пенсію на банківську карту. Проте, у селищах люди продовжують отримувати гроші на відділеннях пошти або з допомогою листоноші.  Якщо громадяни не будуть користуватись пенсійною карткою протягом 6 місяців, то кошти на неї зараховуватись не будуть. Тому, банки рекомендують періодично проводити операції з карткою, якщо ви накопичуєте пенсію.

Якщо протягом 6 місяців не карткі не буде спостерігатись активність, то пенсійні виплати можуть припинити. Звичайно, ви матимете змогу відновити карту шляхом написання відповідної заяви у відділенні пенсійного фонду, але краще уникати таких ситуацій. Якщо громадяни, які перебували в окупації, не отримували по кілька місяців пенсію, то для них існує окрема процедура. На Харківщині Укрпошта вже почала видавати людям гроші одразу за всі місяці.

Громадяни з деокупованих територій можуть поїхати на підконтрольну Україні територію, можуть забрати свої виплати в Ощадбанку. З собою потірбно мати паспорт й ідентифікаційний код.

Facebook Comments

MOBILZONE

ПриватБанк розігрує нові Iphone 15 : умови акції

Опубліковано

ПриватБанк розігрує нові Iphone 15 : умови акції

ПриватБанк завжди проводить цікаві розіграші для своїх клієнтів. Так, з 3 травня по 2 серпня 2024 ПриватБанк буде розігрувати кожен місяць по три нових Iphone 15.

Хто може взяти участь в акції

Повнолітні клієнти ПриватБанку, які мають ІПН та активну картку Visa.

Для участі в акції потрібно :

  • Зареєструйтеся за допомогою свого мобільного телефону.
  • Протягом певного періоду акції здійснити 3 поповнення мобільного на загальну суму від 400 грн через Приват24 з картки Visa (враховуються також автоплатежі). Кожні 3 поповнення мобільного – ще один шанс на виграш.
  • 3. Чекайте на розіграш призів щомісяця.

Яка винагорода чекає на переможців

  • Перший етап акції – розіграш трьох iPhone 15 Pro Max 256GB.
  • Другий етап акції – розіграш трьох iPhone 15 Pro Max 256GB.
  • Третій етап акції – розіграш чотирьох iPhone 15 Pro Max 256GB.

Щоб взяти участь в акції перейдіть за посиланням.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних: що це значить

Опубліковано

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних: що це значить

Відсьогодні остаточно скасовано статус обмежено придатних до служби. Як йдеться у перехідних положеннях, громадяни України, визнані обмежено придатними до військової служби до 4 травня, протягом 9 місяців підлягають повторному медичному огляду.

Що тепер потрібно зробити:

▪️Пройти ВЛК колишні обмежено придатні мають до 4 лютого 2025;
▪️Вони отримають новий висновок про придатність. І можуть бути розділені на різні категорії «залежно від ступеня функціональності»;
▪️Придатність та непридатність визначатиметься не стільки від хвороби чи фізичної вади, скільки від стану конкретної людини.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Міністерство оборони України внесе зміни до положення про ВЛК: що відомо

Опубліковано

Міністерство оборони України внесе зміни до положення про ВЛК: що відомо

В Міністерстві оборони України з 4 травня внесли зміни щодо положення військово лікарської – комісії (ВЛК). А саме, було визначено список діагнозів, які будуть визнаватися непридатними до військової служби.

Отже, з 4 травня непридатними до військової служби будуть визнавати чоловіків, які хворі на інфекційні та вірусні захворювання, які не піддаються лікуванню. Також призивати не будуть осіб з захворюваннями центральної нервової системи, інфекційними ураженнями шкіри, гельмінтозами, протозойними захворюваннями.

Повний список хвороб, з якими не будуть призивати до військової служби:

  • хронічний вірусний гепатит;
  • туберкульоз;
  • чоловіки, які хворі на рак;
  • швидко прогресуючі захворювання крові та кровотворних органів;
  • захворювання щитовидної залози;
  • всі види цукрового діабету зі значними функціональними порушеннями;
  • захворювання центральної нервової системи, особливо дитячий церебральний параліч і паралітичні синдроми;
  • хворобою Паркінсона;
  • розсіяним склерозом;
  • захворюваннями серцево-судинної системи,
  • захворювання дихальної системи;
  • судинними захворюваннями.
  • тяжкі розлади психіки;

Також за цим наказом тепер зняття з військового обліку і визнання непридатності чоловіка буде двома комісіями ВЛК.  Штатна військово-лікарська комісія перевірятиме рішення ухвалені позаштатними ВЛК. При цьому в процесі встановлення діагнозу військові медики спиратимуться на результати обстежень та аналізів та у разі невідповідності скликатимуть консиліум.

Дані рішення було внесено, тому що багато з діагнозів відносилися до “Обмежено придатних”, а так як даний статусу був скасований, то в Міністерстві оборони вирішили більш детально пройтися по хворобам, з якими не будуть призивати до військової служби.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.