Connect with us

MOBILZONE

Битва титанів Xiaomi 12S Ultra проти Mi 11 Ultra: чи варто переплачувати за новий смартфон

Опубліковано

Битва титанів Xiaomi 12S Ultra проти Mi 11 Ultra: чи варто переплачувати за новий смартфон

Цього тижня Xiaomi презентувала ще один флагман. Це Xiaomi 12S Ultra, спадкоємець випущеного понад рік тому Xiaomi Mi 11 Ultra. Новинка стала першим смартфоном бренду з камерами від німецької компанії Leica, про співпрацю з якою Xiaomi оголосила у травні 2022 року. Чим ще новинка відрізняється від попередника, розповіли у статті.

Дизайн
Не можна не визнати, що Xiaomi 12S Ultra – дуже гарний смартфон. Ззаду він і зовсім нагадує повноцінну камеру Leica завдяки великому модулю круглої форми та шкіряному оздобленню задньої кришки. Каркас нового апарату виготовлений з алюмінію, а передня панель з дисплеєм покрита захисним склом Gorilla Glass Victus від Corning. В цілому він напевно привертає більше уваги, ніж попередник, тим більше що незважаючи на свою зовнішню красу він ще й має захист від вологи і здатний витримати занурення під воду на глибину до 1,5 метрів протягом 30 хвилин.

І хоч Xiaomi Mi 11 Ultra однозначно програє в плані зовнішності своєму спадкоємцю, проте він теж має досить стильний дизайн із преміальною обробкою з керамічної задньої панелі та алюмінієвого каркасу.

Дисплей
Дисплей у Xiaomi 12S Ultra хоч і трохи менше, ніж у попередника, проте виконаний за більш сучасною технологією LTPO 2.0. Нова модель має 6,73-дюймову AMOLED-панель з роздільною здатністю QHD+ (3200х1440 пікселів), адаптивною частотою оновлення від 1 до 120 Гц, HDR10+, Dolby Vision та вбудованим сканером відбитків пальців.

Що ж до Xiaomi Mi 11 Ultra, то він обладнаний 6,81-дюймовим AMOLED-дисплеєм схожої якості, але без LTPO 2.0. При цьому торішній смартфон має вагому перевагу перед новинкою у вигляді додаткового дисплея на задній панелі.

Апаратне та програмне забезпечення
Xiaomi 12S Ultra побудований на новітній 5-нанометровій платформі Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 з восьмиядерним ЦП та максимальною частотою оновлення 3,19 ГГц. Компанію йому становлять до 12 Гбайт оперативної та до 512 Гбайт вбудованої пам’яті. Xiaomi Mi 11 Ultra має ту саму конфігурацію, але з слабшим чіпсетом Qualcomm Snapdragon 888.

Битва титанів Xiaomi 12S Ultra проти Mi 11 Ultra: чи варто переплачувати за новий смартфон

Ще один плюс у скарбничку нової моделі – це те, що вона поставляється з новітньою операційною системою Android 12 на борту і може розраховувати на більш тривалий термін програмної підтримки, ніж Xiaomi Mi 11 Ultra з Android 11 із коробки.

Камери
Xiaomi 12S Ultra може вважатися найкращим камерофоном на ринку не лише завдяки співпраці з Leica. Його основна камера складається з головного датчика з роздільною здатністю 50,3 мегапікселя з оптичною стабілізацією зображення, 48-мегапіксельного модуля з перископічним об’єктивом для 5-кратного оптичного зуму, 48-мегапіксельної камери з ультраширококутним об’єктивом і 3D To .

Битва титанів Xiaomi 12S Ultra проти Mi 11 Ultra: чи варто переплачувати за новий смартфон

Що ж до Xiaomi Mi 11 Ultra, то він обладнаний 50-мегапіксельною основною камерою з такою ж камерою-перископом і ультраширококутним датчиком, але у нього немає 3D ToF-сенсора. Та й роздільна здатність фронтальної камери у нього помітно менша — 20 Мп проти 32 Мп.

Акумулятор
У плані ємності батареї Xiaomi Mi 11 Ultra виграє новий смартфон. Торішня модель живиться від акумулятора на 5000 мАг із 67-ватною зарядкою.

Битва титанів Xiaomi 12S Ultra проти Mi 11 Ultra: чи варто переплачувати за новий смартфон

Однак з огляду на те, що Xiaomi 12S Ultra базується на більш енергоефективному чіпсеті і має дисплей з меншою діагоналлю, в деяких випадках рівень його автономності може бути навіть вищим, ніж у попередника, незважаючи на меншу ємність батареї.

Ціни
Xiaomi 12S Ultra коштує близько 1200 доларів, тоді як Xiaomi Mi 11 Ultra можна купити майже вдвічі дешевше – за 649 доларів. І в результаті торішня модель виграє у цьому випадку за співвідношенням ціни та якості.

Переваги Xiaomi 12S Ultra:
Найкращий процесор;
Чудові камери з оптикою Leica;
Стильний дизайн;
Висококласний дисплей;
Android 12 на борту.

Недоліки Xiaomi 12S Ultra:
Невеликий акумулятор.

Переваги Xiaomi Mi 11 Ultra:
Додатковий екран на задній кришці;
Велика батарея;
Висока швидкість заряджання;
Доступна ціна.

Недоліки Xiaomi Mi 11 Ultra:
Старий чіпсет.

Facebook Comments

MOBILZONE

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

Опубліковано

realme випустила універсальну 240-ватну GaN-зарядку

В асортименті realme з’явився новий адаптер живлення на основі нітриду галію (GaN) із високою потужністю. Він універсальний і підходить для зарядки будь-яких сучасних пристроїв, чи то смартфон, планшет, навушники або навіть ноутбук.

Максимальна вихідна потужність зарядного пристрою становить 240 Вт, що робить його універсальним. Адаптер виконаний у мінімалістичному дизайні із одним портом USB Type-C. Його розміри становлять 57,82 х 57,94 х 30,39 мм, а вага – 173 грами.

Заявлена щільність потужності – 2,34 Вт/см³. Адаптер підтримує протокол швидкої зарядки SuperVOOC, що робить його сумісним з усіма реальними пристроями. Крім того, він підтримує інші поширені стандарти, включаючи Quick Charge 3.0 і Power Delivery 3.0, хоча в цьому випадку вихідна потужність обмежена на рівні 65 Вт.

Новинка вже доступна у Китаї за ціною 299 юанів, що еквівалентно приблизно $41.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Опубліковано

Грошова допомога малозабезпеченим українцям: як отримати виплати

Малозабезпечені українські сім’ї мають право на державні виплати. Розмір фінансової допомоги вираховується, як різниця між розміром прожиткового мінімуму та його середньомісячним сукупним доходом.

Фахівці з “Юридичного радника для ВПО” повідомляють, що всі працездатні члени сім’ї повинні навчатися, працювати або стати на облік у центрах зайнятості. Також можна взяти відпустку по догляду за дитиною до 3-ох років.

В умовах воєнного стану діє виняток: соціальна допомога може бути призначена на шість місяців, якщо в сім’ї є працездатна особа, яка відповідає таким вимогам:

  •  є ВПО і не працює або не сплатила ЄСВ у період, за який враховуються доходи;
  • і/або повернулася після тривалого перебування/міграції за кордоном, не працює або не сплатила/за неї не сплачено ЄСВ, не перебуває на обліку як ВПО та звертається за призначенням допомоги не раніше ніж через 15 робочих днів після повернення.

Розмір допомоги, що надається державою, не є фіксованим, а визначається індивідуально.

Для отримання матеріальної допомоги, представники сім’ї мають звернутися до:

  • виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної ОТГ за місцем реєстрації чи проживання;
  • органи населення та соціального захисту;
  • ЦНАП.

Подати документи на отримання матеріальної допомоги можна особисто – відвідавши відповідну установу або надіслати їх поштою.

Також читайте:

Обленерго видало нове роз’яснення, коли потрібно передати показники лічильника електроенергії

Київстар переходить на нові номери SIM-карток з кодом 077

Як українцям узаконити перебування у Польщі без паспорту

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Опубліковано

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Бренд Redmi випустив оновлену версію бюджетного монітора A27Q. Модифікація з приставкою 2025 в назві отримали IPS-матрицю з підвищеною частотою оновлення та незвично високим для своєї цінової категорії показником достовірності передачі кольору.

Redmi A27Q 2025 оснащений 27-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560×1440 пікселів та частотою оновлення 100 Гц. Виробник заявляє про охоплення 95% колірного простору DCI-P3 та показник ΔE менше двох одиниць, що відповідає рівню недорогих професійних моніторів.

Набір інтерфейсів включає роз’єм DisplayPort 1.4 і HDMI 2.0, а також 3,5-мм гніздо для навушників. Доповнюють список особливостей моделі сертифікація TUV на відповідність вимогам до низького рівня синього світла та трирічну заводську гарантію в Китаї (в інших регіонах модель поки не представлена). Ціна новинки складає $138 без урахування знижки для перших покупців.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.