Connect with us

MOBILZONE

Приват24 почав використовувати надійний інтернет

Опубліковано

Приват24 почав використовувати надійний інтернет

Кредитна організація ПриватБанк, що знаходиться під контролем держави, отримала наземні термінали Starlink. Вони будуть використовуватись для забезпечення безперебійної роботи онлайн-сервісів, у тому числі Privat24. Про це повідомив співробітник прес-служби держбанку.У Приваті з цього приводу зазначили, що обладнання для підключення до супутникового інтернету було отримано завдяки голові наглядової ради банку Ш. Іскі та засновнику SpaceX І. Маску. Наразі фахівці банківської установи зайняті його настроюванням.

З метою забезпечення стабільної роботи всіх систем одразу після початку воєнних дій, ПриватБанк розподілив критично важливі ресурси між кількома регіонами. Це дозволить банку продовжувати діяльність у разі тимчасової окупації супротивником окремих населених пунктів. Обладнання для супутникового інтернету вже встигли отримати багато українських міст. Зокрема, йдеться про столицю України, Тернополі, Житомир, Львів, Одесу та ін. Крім ПриватБанку, термінали Starlink використовуються ДТЕК та залізничною монополією «Укрзалізниця».

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Офіційно представлено новий очищувач повітря Xiaomi для квартир у мегаполісі

Опубліковано

Офіційно представлено новий очищувач повітря Xiaomi для квартир у мегаполісі

Ще однією новинкою Xiaomi став очисник повітря Mijia Air Purifier 5S. Він, як запевняє компанія, ефективно бореться з шістьма видами забруднюючих речовин, включаючи мікрочастинки, а також підтримує інтеграцію в екосистему розумного будинку і функцію стерилізації.

Mijia Air Purifier 5S оснащений трьома датчиками для визначення концентрації шкідливих речовин (формальдегіду, дрібних частинок PM10 та PM2.5) у повітрі, а також датчиками вологості та температури. З їх допомогою пристрій визначає ступінь забруднення повітря та його характеристики.

Відповідно до специфікації, фільтри очищувача затримують до 96,95% формальдегіду, до 98,1% твердої летючої органіки та до 98,1% толуолу за годину роботи очищувача в кімнаті. Крім того, новинка оснащена антибактеріальним та противірусним покриттям внутрішньої конструкції та УФ-лампою, завдяки чому він усуває до 99,99% вірусів (включаючи H1N1) та бактерій (у тому числі золотистий стафілокок).

Заявлений рівень шуму приладу не перевищує 30,4 дБ, а керувати пристроєм можна за допомогою мобільного додатка або голосових команд. Xiaomi Mijia Air Purifier 5S надійде у продаж у Китаї 1 квітня за ціною $222.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлений дуже дешевий смартфон Poco C61

Опубліковано

Офіційно представлений дуже дешевий смартфон Poco C61

Бренд Poco презентував бюджетний смартфон Poco C61. Новинка дебютувала у двох конфігураціях: 4/64 ГБ за 90 доларів та 6/128 ГБ за 100 доларів. Своїм зовнішнім виглядом з величезним блоком основної камери Poco C61 нагадує Xiaomi 13 Ultra, але це лише візуальна подібність.

Poco C61 побудований на бюджетній SoC MediaTek Helio G36 та оснащений екраном IPS з діагоналлю 6,71 дюйма, роздільною здатністю 1650 × 720 пікселів, кадровою частотою 90 Гц та піковою яскравістю 500 кд/кв.м. Захист екрану забезпечує гартоване скло Corning Gorilla Glass 3.

Основна камера представлена датчиками роздільною здатністю 8 і 0,08 Мп, у фронтальній застосовується 5-мегапіксельний сенсор. Poco C61 отримав бічний сканер відбитків пальців, стандартний роз’єм для навушників, слот для карт microSD, акумулятор ємністю 5000 мА·год із підтримкою зарядки потужністю 10 Вт.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У ТЦК розгромили “відмазку” ухилянтів: про що йдеться

Опубліковано

У ТЦК розгромили "відмазку" ухилянтів: про що йдеться

Мобілізація в Україні триває, а ті, хто шукає способи уникнути призову, стверджують, що ухилянтами є самі працівники ТЦК.
Про це розповів заступник директора Івано-Франківського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, начальник відділу мобілізаційної та оборонної роботи Роман Боднар.

Він стверджував, що методи мобілізації змінюються регулярно, оскільки це вимушений процес. Бондар пояснив, що це пов’язано з тим, що органи місцевого самоврядування, які за законом зобов’язані оповіщати призовників, не виконували це завдання, а часом навіть відверто саботували.

«Ті, хто має допомагати нам у мобілізаційному процесі, або думають про майбутні вибори, або бояться розправи односельців.», – сказав військовий.

Наразі для поповнення військ, які виконують бойові завдання на передовій, працівники військкомату змушені особисто виходити на вулиці та здійснювати заходи оповіщення своїми силами.

«Основний аргумент тих, хто хоче уникнути призову, — це те, що самі працівники ТЦК є ухилянтами. На нас кричать цивільні, мовляв, чому ви самі не йдете воювати?», – прокоментував Боднар.

Він пригадав подібні «розбірки», які нещодавно відбулися на франківському вокзалі. Тоді було оприлюднено відео конфлікту, в якому брав участь працівник місцевого ТЦК, який раніше отримав поранення на фронті.

“Те, що шириться в мережі, – це лише вирваний з контексту відеоролик. Насправді солдата спровокував цивільний. У військового була очевидна травма, він був на милицях. Але люди це відверто проігнорували. В слід йому лунали стандартні наративи: що ти тут робиш, іди воюй і так далі”, – стверджує Боднар.

Він також відповів на питання, чи потрібно залучати людей до мобілізаційних процесів після важких поранень, адже вони можуть бути в нестабільному емоційному стані, що може вплинути на розгоряння громадського конфлікту.

“Скажу відверто – у нас немає вибору”, – наголосив Боднар. Він пояснив, що окрім важкопоранених та демобілізованих працівників ТЦК, решта в основному жінки та фахівці літнього віку. Жінок намагалися залучити до оповіщувальних заходів, але суспільство або ігнорує їх або провокує своїми діями.

Також читайте:

Кого з чоловіків можуть примусово доставляти до ТЦК.

В одній з областей України виявили 40000 ухилянтів від мобілізації.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.