Connect with us

MOBILZONE

Microsoft відключила оновлення Windows 11 для багатьох комп’ютерах

Опубліковано

Microsoft відключила оновлення Windows 11 для багатьох комп'ютерах

Нещодавно ми повідомляли, що власники старих комп’ютерів зможуть встановити на свої пристрої нову операційну систему Windows 11. Але така установка буде неможлива в режимі оновлення – користувачам буде потрібно завантажити ISO-файл і самостійно встановити операційну систему з нуля. Але це не єдине обмеження, пов’язане з використанням Windows 11 на старих комп’ютерах.

Microsoft додатково уточнила, що офіційно не підтримуються комп’ютери з Windows 11 не матимуть права на отримання оновлень Windows. Більш того, навіть оновлення безпеки і драйверів можуть бути припинені для таких систем.

Це дуже дивна заява з боку Microsoft. Раніше компанія неодноразово випускала критичні оновлення безпеки для старих операційних систем, для яких уже закінчився цикл підтримки. Ймовірно, Microsoft прагне зняти з себе відповідальність за технічну підтримку будь-якої можливої ​​конфігурації, щоб уникнути потенційних юридичних проблем в майбутньому. Іншими словами, краще недообіцяти і перевиконати, ніж навпаки. Але також можливо, що Microsoft дійсно має намір відмовитися від випуску виправлень в якийсь момент в майбутньому. Поки що Microsoft відмовилася від подальших роз’яснень з цього приводу.

Це обмеження стосується не тільки оновлення безпеки, але і питання комфорту використання комп’ютера. Мова йде про автоматичне оновлення драйверів, яке більше не потребує уваги з боку користувача. Операційна система самостійно знаходить нові драйвери, завантажує і встановлює їх. Якщо в Windows 11 Не буде автоматичного оновлення драйверів на старих комп’ютерах (з процесорами, більш ранніми, ніж Intel 8-го покоління), то користувачам таких пристроїв належить самостійно заходити на сайти виробників комплектуючих, перевіряти наявність нових драйверів, вручну завантажувати і встановлювати їх. Windows 10 відучила багатьох користувачів виконувати такі рутинні операції, навіть використовують старі конфігурації.

Аналогічні незручності може доставляти і оновлення Windows 11 при виході великих оновлень з новими функціями. Власникам старих систем для установки такого поновлення потрібно завантажити ISO-файл з новою версією ОС і вручну встановити її з нуля. А після цього буде потрібно заново налаштовувати систему, встановлюючи потрібні програми і відновлюючи дані з архівів.

Таким чином, використання Windows 11 на старих комп’ютерах залишиться можливим для тих користувачів, кому це дійсно потрібно. Але довгострокове використання такої системи може бути не дуже комфортним.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.