Connect with us

MOBILZONE

«Київстар» попередив що завтра почнуться проблеми зі зв’язком

Опубліковано

«Київстар» попередив що завтра почнуться проблеми зі зв'язком

Будуть проблеми зі зв’язком: “Київстар” попередив абонентів про якість роботи з 14 по 16 травня. “Київстар” пояснив, з чим будуть пов’язані незручності.
Один з лідерів мобільного зв’язку в Україні – компанія “Київстар” попередила про проведення технічних робіт, що можуть спричинити в ці дні проблеми зі зв’язком. Офіційне попередження опубліковане на Facebook-сторінці “Київстар”.

«Київстар» попередив що завтра почнуться проблеми зі зв'язком
У повідомленні вказано, що починаючи з 22:00 п’ятниці, 14 травня до 08:00 неділі, 16 травня будуть тривати технічні роботи компанії.
У цей час абоненти можуть помічати певні труднощі при отриманні деяких послуг компанії. Пов’язані технічні роботи з проведенням завершального етапу оновлення IT-систем, завдяки чому стане можливе обслуговування 20 млн абонентів передплати.

Вказано, що всі основні послуги, як дзвінки, відправлення повідомлень та доступ до мобільного інтернету будуть надаватися без збоїв.

Однак, компанія попередила про можливі проблеми при поповненні або перевірки стану рахунку або управлінням додатковими сервісами.
“Київстар” порадив абонентам, яким потрібно сплатити послуги за тарифним планом протягом 14-16 травня зробити це заздалегідь або ж після того, як закінчаться технічні роботи.
Якщо абонент поповнить рахунок в період оновлення систем, то гроші на рахунок надійдуть після завершення робіт.
Якщо виникли якісь запитання, компанія “Київстар” радить звертатися особисто до спільноти, вказуючи свій мобільний номер та описавши проблему. Таким чином, представники компанії зможуть швидко з’ясувати, в чому проблема та вирішити її.

Компанія перепрошує у клієнтів за тимчасові незручності та сподівається на розуміння абонентів.

Facebook Comments

MOBILZONE

В Дії скоро з’явиться дуже довгоочікувана функція для всіх українців

Опубліковано

В Дії скоро з'явиться дуже довочікувана функція для всіх українців

У Верховній Раді України працюють над тим, щоб запровадити послуги з розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в мобільному додатку «Дія».

Як повідомляє Інститут дослідження автомобільного ринку, незабаром автомобілі можна буде розмитнити через “Дію”. Коли саме це стане можливим, не уточнюється.

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт № 10380, який передбачає впровадження розмитнення автомобілів у застосунку “Дія”. Зараз, в парламенті готуються до другого читання по цьому питанню.

Про те, які зміни будуть внесені до законопроєкту, відомо лише приблизно. Але запевнимо, вони точно будуть. По-перше, незрозуміло, яку ціну автомобіля братимуть за основу для подальших розрахунків – ринкову чи митну, з урахуванням акцизів. По-друге, не зрозуміло, як розмитнюватимуть автомобілі у спеціальних комплектаціях та версіях.

Ще одна правка – пропонується пов’язати розмитнення авто в “Дії” із забороною сертифікації авто. Мар’ян Заблоцький повідомив, що дану правку підтримали 54 нардепи.

Як відомо, для розмитнення автомобілів через “Дію” мають створити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів. Вона буде містити інформація про митну вартість нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, двигуна, виду палива. Для визначення митної вартості будуть виходити з вартості нового легкового автомобіля відповідної моделі з урахуванням віку автомобіля. Це значення становить 0,95 для автомобіля віком менш як 1 рік й 0,2 для автомобіля віком 10 років.

Законопроєкт No10380 також передбачає альтернативне розмитнення авто через митницю. Кому, як зручніше!

Також читайте:

Які нові правила для проходження ВЛК та що необхідно знати

Влада готова винести на обговорення закон про демобілізацію

 

 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

Опубліковано

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

На сьогодні додаток «Резерв+» викликає багато питань, на які в Міністерстві оборони не дали відповіді.

Нещодавно в Україні запустили додаток «Резерв+», за допомогою якого військовозобов’язані українці, можуть оновити свої військово-облікові дані. У Міноборони зазначили, що на сьогодні понад 1,5 мільйона українців оновили облікові дані використовуючи додаток. Але адвокат Ростислав Кравець вважає, що є певні сумніви щодо безпеки застосунку.

Про це він розповів в інтерв’ю блогеру Андрію Луганському. Юрист повідомив, що “Резерв+” ще не має офіційного статусу, тому є сумніви щодо його безпеки та законності. Також Ростислав стурбований відсутністю сертифікатів чи офіційних документів, які можуть підтвердити надійність захисту даних у додатку.

Що стосується захисту персональних даних – у мене особисто є сумніви. У мене також є сумніви щодо наявності сертифікатів безпеки. Тому що крім заяв, що додаток захищений, більше нічого немає. Жодних документів, жодних сертифікатів сьогодні не оприлюднено, – зазначив адвокат.

Тому Кравець радить усім українцям оновлювати свої дані більш надійним способом, а саме, безпосередньо через ТЦК та СП або ЦНАП. Він зазначив, що тільки коли у додатку “Резерв+” з’явиться QR-код, який анонсувало Міноборони, можна буде ним користуватися.

Також читайте:

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”.

Влада готова обговорювати закон про демобілізацію військових.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

До якого числа потрібно оновити дані в ТЦК і СП: які будуть наслідки, якщо проігнорувати дану вимогу

Опубліковано

До якого числа потрібно оновити дані в ТЦК і СП: які будуть наслідки, якщо проігнорувати дану вимогу

Згідно з новим законом про мобілізацію, кожна військовозобов’язана особа повинна оновити дані до 16 липня 2024 року.

На сьогодні оновити облікові дані можна за допомогою наступних трьох способів:

  • прийшовши особисто до територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК та СП);
  • скористатися мобільним додатком “Резерв+”;
  • через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Також слід зауважити, що у Верховній Раді зараз знаходиться законопроєкт, яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів. Але більшість депутатів висловилися категорично проти цього законопроєкту і розповіли, навіть якщо його винесуть на голосування, то вони будуть голосувати проти нього.

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня

Давайте припустимо, що чоловік не оновив дані до 16 липня, адже якщо у нього немає броні або відстрочки, то більш всього, що його мобілізують.

У такому випадку у працівників ТЦК є алгоритм дій. Першим ділом чоловіка зразу буде подано в розшук для адміністративного затримання та доправлення його до військкомату. Якщо поліція протягом 5 днів не зможе знайти порушника, то ТЦК надсилає особі на її місце проживання рекомендованим листом “вимогу” з’явитися до військкомату. І байдуже, чи отримав чоловік “вимогу” фізично, вона вважатиметься врученою навіть після того, як представник пошти поставить відмітку про неможливість доставлення “вимоги” адресанту. Наприклад чоловік змінив місце проживання і не повідомив ТЦК.

Таким чином, після вручення чи не вручення “вимоги” чоловіку, у нього є 10 календарних днів, щоб з’явитися у військкомат. Після чого представник ТЦК може звернутися в суд, щоб чоловіка позбавити права керувати автомобілем, а також може накласти заочно штраф у розмірі 17 -25 тисяч гривень.

Це і стосується чоловік, які оновили дані через ЦНАП або додаток “Резерв+”, але не прийшли в ТЦК за викликом для проходження “ВЛК”. Адже питань не буде тільки до тих чоловіків, які пройшли військову лікарську комісію і визнані “придатними” або “непридатними” до військової служби.

Скільки раз в рік чоловік може отримати повістку та штраф у 25 тисяч гривень

Ті чоловіки, які думають, що оплативши раз штраф і їм більше повістка не буде проходити глибоко помиляються.

У Верховній Раді врахували такий сценарій і в статті 22 закону України “про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“, а також статті 1 “про військовий обов’язок та службу“ продублювали вимогу оновити військово облікові дані з моменту оголошення і набрання чинності указу президента про продовження воєнного стану.

Таким чином, виходить наступна ситуація, що з моменту коли кожен раз Президент буде продовжувати воєнний стан, у військовозобов’язаних буде продовжуватися обов’язок протягом 60 днів оновити свої військово облікові дані. Оскільки воєнний стан президент продовжується кожні 3 місяці, то відповідно, чоловіки, які будуть ігнорувати військовий облік змушені будуть оплачувати штраф 4 рази на рік. Тому за допомогою нехитрих математичних вирахувань можна дізнатися, що в рік чоловік може отримати до 100 тисяч гривень штрафу за порушення правил військового обліку.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
В Дії скоро з'явиться дуже довочікувана функція для всіх українців
MOBILZONE28 хв. тому

В Дії скоро з’явиться дуже довгоочікувана функція для всіх українців

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних
MOBILZONE3 години тому

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

До якого числа потрібно оновити дані в ТЦК і СП: які будуть наслідки, якщо проігнорувати дану вимогу
MOBILZONE4 години тому

До якого числа потрібно оновити дані в ТЦК і СП: які будуть наслідки, якщо проігнорувати дану вимогу

Samsung випустила «фанатську» версію фірмового годинника Galaxy Watch FE
MOBILZONE16 години тому

Samsung випустила «фанатську» версію фірмового годинника Galaxy Watch FE

У WhatsApp з'являться QR-коди для перенесення історії чатів між пристроями
MOBILZONE18 години тому

У WhatsApp з’являться QR-коди для перенесення історії чатів між пристроями

Нові правила для проходження ВЛК: що потрібно знати
MOBILZONE20 години тому

Нові правила для проходження ВЛК: що потрібно знати

Apple показала, як працює супутниковий зв'язок на iPhone
MOBILZONE20 години тому

Apple показала, як працює супутниковий зв’язок на iPhone

Стало відомо чи зʼявляться повістки в Дії
MOBILZONE23 години тому

Стало відомо чи зʼявляться повістки в Дії

Найдоступніші мобільні тарифи Київстар, Vodafone і lifecell у 2024 році
MOBILZONE1 день тому

Найдоступніші мобільні тарифи Київстар, Vodafone і lifecell у 2024 році

Влада готова обговорювати закон про демобілізацію військових : що змінилося
MOBILZONE1 день тому

Влада готова обговорювати закон про демобілізацію військових : що змінилося

Мобілізують всіх: служити відправлять і тих, хто не сподівався
MOBILZONE6 днів тому

Мобілізують всіх: служити відправлять і тих, хто не сподівався

У «Резерв+» з’явиться дуже неприємна функція
MOBILZONE5 днів тому

У «Резерв+» з’явиться дуже неприємна функція

Чоловіків здивували новою функцією реєстру “Оберіг”: тепер точно не сховатись
MOBILZONE2 дні тому

Чоловіків здивували новою функцією реєстру “Оберіг”: тепер точно не сховатись

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через "Резерв+"
MOBILZONE3 дні тому

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”

В Уряді підтримали постанову щодо електронного сервісу бронювання на порталі "Дія".
MOBILZONE6 днів тому

У Дії з’явитися дуже корисна функція: для всіх чоловіків

В ТЦК їхати не треба: уряд дозволив чоловікам за кордоном ставати на облік в іншому місці
MOBILZONE4 дні тому

В ТЦК їхати не потрібно: уряд дозволив чоловікам за кордоном ставати на облік в іншому місці

В якому випадку ухилянтів будуть позбавляти дому та продавати їх на аукціоні
MOBILZONE5 днів тому

В якому випадку ухилянтів будуть позбавляти дому та продавати їх на аукціоні

Українців, які прийшли до ТЦК для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК
MOBILZONE5 днів тому

Українців, які прийшли до ТЦК для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК

Військовозобов'язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах
MOBILZONE2 дні тому

Військовозобов’язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах

Уряд спростив умови надання відстрочки доглядачам за особами з інвалідністю
MOBILZONE6 днів тому

Уряд спростив умови надання відстрочки доглядачам за особами з інвалідністю

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.