Connect with us

MOBILZONE

Huawei представляє оновлений інтерфейс користувача EMUI 11

Опубліковано

У межах щорічної конференції для розробників Huawei Developers Conference (HDC) Huawei офіційно представила нову версію фірмового інтерфейсу EMUI 11. Ван Ченглу (Wang Chenglu), президент департаменту програмного забезпечення Huawei Consumer Business Group (BG), окреслив ключові особливості нової операційної системи — новий дизайн EMUI, розроблений на основі вивчення поведінки користувачів, нові функції конфіденційності й безпеки та поліпшений інтерфейс для використання за будь-якого сценарію.

 

Дизайн

У продуктовому дизайні досконалість досягається там, де мистецтво зустрічається з наукою, і Huawei EMUI 11 забезпечує ідеальний баланс між ними. Переходи та взаємодії з інтерфейсом були оптимізовані з урахуванням людського фактора.

 

Оптимізована функція Always-On Display дозволяє користувачам персоналізувати екран пристрою з використанням творів сучасного мистецтва. Розробники надихалися творами одного з найвидатніших художників минулого століття Піта Мондріана, тому основна колірна палітра — це червоний, жовтий і синій. Звичайно, користувачі можуть вийти за межі колірної схеми Мондріана і підлаштувати палітру AOD під свої фотографії. Наприклад, вони можуть легко зіставити кольори AOD зі своїм повсякденним одягом, зробивши його знімок. Алгоритми штучного інтелекту визначать основні кольори на зображенні та згенерують відповідну колірну палітру для AOD.

 

Нові анімовані заставки переходів, зроблені за технологією довгого дубля й натхненні однойменною технікою зі сфери кінематографії, допомагають користувачам краще зосередитися на виконуваному завданні. Результати дослідження поведінки людини показують, що, порівняно зі звичайними, тривалі переходи ефективно скорочують рух очей користувача і зменшують стомлюваність, одночасно підвищуючи ефективність розпізнавання.

 

Поліпшена розподілена технологія

Ця інноваційна технологія дозволяє пристроям створювати віртуальне середовище та ділитися своїми програмними можливостями один з одним. Користувачі більше не обмежені апаратними особливостями і можуть легко адаптувати роботу гаджетів відповідно до індивідуальних потреб й уподобань.

 

Завдяки удосконаленню розподіленої технології функція багатоекранної взаємодії Multi-Screen Collaboration тепер підтримує до трьох активних вікон. Ця функція буде особливо корисною студентам під час онлайн-навчання. Наприклад, вони можуть використовувати перше вікно для перегляду трансляції, друге вікно — для записування нотаток, а третє — для обговорення матеріалів лекції з одногрупниками.

Huawei представляє оновлений інтерфейс користувача EMUI 11

Функція багатоекранної взаємодії також забезпечує якіснішу синергію між ноутбуком та планшетом. Після підключення останній може використовуватися як зовнішня вебкамера чи другий екран ноутбука, а ноутбук «поділиться» периферійними пристроями введення з планшетом. Документи, збережені на ноутбуці, можна редагувати з планшета за допомогою віртуальної клавіатури чи стилуса, що зручно для редагування ілюстрацій. Наприклад, на діловій зустрічі користувачі можуть легко відмічати слайди презентації, щоб ліпше пояснити свої ідеї, і використовувати другий екран для пошуку додаткової інформації.

Huawei представляє оновлений інтерфейс користувача EMUI 11

Безпека та захист приватності

Робочий інтерфейс EMUI пропонує комплексні рішення з безпеки для захисту користувачів Huawei. На системному рівні мікроядро захищеного середовища TEE отримало міжнародний сертифікат безпеки найвищого рівня CC EAL5+, що є найвищим рівнем безпеки мікроядра комерційної операційної системи в світі. Huawei суворо дотримується локальних і міжнародних правил щодо конфіденційності користувачів, включно з Генеральним регламентом ЄС про захист персональних даних (GDPR) і Загальноприйнятими принципами конфіденційності (GAPP). Компанія отримала серед інших сертифікати ISO27701 та ePrivacyseal — одні з найбільш впливових сертифікатів захисту конфіденційності в Європі. Все це є свідченням прихильності Huawei світовим стандартам протягом усього життєвого циклу продукту: від проєктування, науково-дослідних розробок і технічного обслуговування до захисту конфіденційності користувачів.

 

EMUI 11 має і нові функції конфіденційності. Під час передачі зображень користувачі можуть легко очистити файл від всіх персональних даних — локацій, часу зйомки чи відомостей про пристрій — до того, як його надіслати. Зашифровані нотатки також дозволяють зберегти особисті записи приватними, захищаючи вміст PIN-кодом або біометричним блокуванням.

Huawei представляє оновлений інтерфейс користувача EMUI 11

EMUI 11: бета-версія

Під час презентації Huawei оголосила про доступність бета-версії EMUI 11. Сумісні моделі включають: Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G, Porsche Design Huawei Mate 30 RS, Huawei MatePad Pro та Huawei MatePad Pro 5G. Доступність бета-версії буде розширена для моделей Honor 30, Honor V30, Huawei nova 7 та згодом для інших

Facebook Comments

MOBILZONE

Як буде працювати електронний кабінет військовозобов’язаного з 18 травня

Опубліковано

Як буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного з 18 травня

У Міністерстві оборони повідомили, що кабінет військовозобов’язаного офіційно повинен запрацювати з 18 травня. Цей інструмент необхідний, щоб чоловіки могли оновити військово облікові дані та не ходити в ТЦК.

В Міністерстві оборони зазначили, що запуск електронного кабінету життєво необхідно, адже після прийняття нового мобілізаційного закону зараз дуже великі черги до військкоматів. За новим законом всі чоловіки повинні оновити військово облікові дані до 18 липня. Якщо вони проігнорують дану вимогу, то їх буде подано в розшук, а також оштрафовано на 17 тисяч гривень.

З 18 травня всі чоловіки повинні будуть авторизуватися в додатку та вказати свої номери телефонів, електрону адресу та місце проживання. Завантажити додаток можна буде в App Store і в Google Play Marke. Зараз іде робота над тим, щоб в додатку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три «поля» і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних «Оберіг» для того, щоб перевірити, які дані про вас внесені., – розповіли в Міністерстві оборони

Нагадуємо, що ще у 2023 році в Міністерстві оборони повідомляли, що близько 3 мільйонів чоловіків ухиляються від військового обліку, а також близько 800 тисяч чоловіків призивного віку знаходяться за кордоном. Таким чином, електронний кабінет покликаний розв’язати проблему з чергами, які зараз біля військкоматів.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Консульські послуги розблокували: як чоловікам за кордоном отримати документи

Опубліковано

Консульські послуги розблокували: як чоловікам за кордоном отримати документи

Міністерство закордонних справ України у своєму останньому повідомленні наголосило на важливості уточнення даних для чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном.

Відповідно до вимог законодавства, вони мають право подати заяви на консульські послуги, однак через набуття чинності новим законом про мобілізацію прийом нових заяв призупинено. МЗС опублікувало ще одне роз’яснення щодо чоловіків за кордоном.

Уточнюється, що ухвалене рішення не пов’язане з припиненням надання послуг, а скоріше з підготовкою до набрання чинності новими правилами надання консульських послуг. Тимчасова пауза спрямована на забезпечення ефективного надання послуг усім категоріям громадян за умов змін до законодавчої бази.

Міністерство закордонних справ України заявило про роботу над модернізацією надання консульських послуг для всіх категорій громадян

Після закінчення цього періоду кожен чоловік призовного віку, який перебуває за кордоном, зможе уточнити свої військово-облікові дані, включаючи можливість зробити це дистанційно через електронний кабінет. Тим, хто відповідає вимогам закону та має право на консульські послуги, будуть надані рівні можливості.

Технічна пауза у прийомі нових заяв також обумовлена ​​необхідністю внесення технічних змін до алгоритмів роботи інформаційно-комунікаційних систем, що використовуються для виконання консульських функцій, та актуалізації підзаконних нормативних актів після ухвалення нового закону. Відомство підкреслило, що це рішення є тимчасовим і буде скасовано після завершення необхідних заходів.

Крім того, Міністерство закордонних справ України заявило про роботу з модернізації надання консульських послуг для всіх категорій громадян. Мета цього процесу – спростити доступ та скоротити час процедур. Це важливо у світлі кількості громадян України, що збільшилася, за кордоном з 2022 року.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У Telegram з’явився новий спосіб «викрадення» облікового запису

Опубліковано

У Telegram з'явився новий спосіб «викрадення» облікового запису

«Безпека» компанії F.A.C.C.T. повідомили, що розкрили нову схему «викрадення» акаунтів у Telegram. Вона нагадує деякі вже відомі методи шахрайства, але, на думку експертів, небезпечна навіть досвідчених користувачів. Видання РБК розповіло все, що про це відомо.

Загальновідомо, що робота підтримки Telegram завжди надсилає користувачам особисті повідомлення при різних операціях з акаунтом (вході на новому пристрої і так далі). Цим і користуються шахраї: вони створюють «лівий» обліковий запис, що видає себе за офіційного робота, і надсилають користувачеві повідомлення про те, що від його особи нібито оформлена заявка на видалення облікового запису. Для її скасування пропонується ввести номер телефону та SMS-код підтвердження на сайті Telegram.

«Оскільки зловмисники розповсюджують посилання на ресурси для «викрадення» облікових записів Telegram у особистих повідомленнях, їм не потрібна велика кількість таких фішингових сторінок. Достатньо одного активного ресурсу та запасного домену у разі блокування попереднього», — розповіли співробітники F.A.C.C.T.

Якщо жертва переходить за запропонованим зловмисниками посиланням, то потрапляє на фішинговий сайт, що копіює офіційний дизайн. У разі введення номера та коду людина втрачає контроль над обліковим записом. IT-експерти нагадали, що заявку на видалення облікового запису може оформити лише сам користувач, тому будь-які повідомлення про те, що це зробив хтось інший, варто розцінювати як спробу шахрайства.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Як буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного з 18 травня
MOBILZONE2 години тому

Як буде працювати електронний кабінет військовозобов’язаного з 18 травня

Консульські послуги розблокували: як чоловікам за кордоном отримати документи
MOBILZONE2 години тому

Консульські послуги розблокували: як чоловікам за кордоном отримати документи

У Telegram з'явився новий спосіб «викрадення» облікового запису
MOBILZONE3 години тому

У Telegram з’явився новий спосіб «викрадення» облікового запису

Названо смартфони Samsung, які отримають OneUI 7
MOBILZONE5 години тому

Названо смартфони Samsung, які отримають OneUI 7

Відстрочка від мобілізації: чи може її отримати чоловік, що має батька з інвалідністю
MOBILZONE8 години тому

Відстрочка від мобілізації: чи може її отримати чоловік, що має батька з інвалідністю

Названі найкращі смартфони за співвідношенням ціни та продуктивності за версією AnTuTu
MOBILZONE9 години тому

Названі найкращі смартфони за співвідношенням ціни та продуктивності за версією AnTuTu

Стало відомо, як і коли працюватиме е-кабінет військовозобов’язаних
MOBILZONE10 години тому

Стало відомо, як і коли працюватиме е-кабінет військовозобов’язаних

Україна тимчасово відступає від Конвенції з прав людини: що це значить
MOBILZONE11 години тому

Україна тимчасово відступає від Конвенції з прав людини: що це значить

В Україні почнуть штрафувати забудькуватих водіїв: зміни в ПДР
MOBILZONE13 години тому

В Україні почнуть штрафувати забудькуватих водіїв: зміни в ПДР

Оновився рейтинг найпотужніших Android-смартфонів
MOBILZONE1 день тому

Оновився рейтинг найпотужніших Android-смартфонів

В одній з областей України в ТЦК тимчасово припинили прийом документів на відстрочку
MOBILZONE6 днів тому

В одній з областей України в ТЦК тимчасово припинили прийом документів на відстрочку

Треба встигнути, лише на чотири дні в «АТБ» продукти стануть дешевшими на 40%
MOBILZONE4 дні тому

Треба встигнути, лише на чотири дні в «АТБ» продукти стануть дешевшими на 40%

"Ухилянтами" автоматично можуть стати дуже велика кількість чоловіків: цифра дня
MOBILZONE5 днів тому

“Ухилянтами” автоматично можуть стати дуже велика кількість чоловіків: цифра дня

У Європі зробили нову заяву щодо відправки українських ухилянтів на батьківщину
MOBILZONE3 дні тому

У Європі зробили нову заяву щодо відправки українських ухилянтів на батьківщину

Офіційно представлені наддешеві телевізори Xiaomi TV A 2025: ціна і характеристики
MOBILZONE6 днів тому

Офіційно представлені наддешеві телевізори Xiaomi TV A 2025: ціна і характеристики

Офіційно представлена оновлена Nokia 220: підтримує 4G та VoLTE
MOBILZONE5 днів тому

Офіційно представлена оновлена Nokia 220: підтримує 4G та VoLTE

Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло
MOBILZONE5 днів тому

Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

Українським жінкам можуть відмовити у виїзді за кордон
MOBILZONE3 дні тому

Українським жінкам можуть відмовити у виїзді за кордон: причини

MOBILZONE4 дні тому

Стартували продажі бюджетних телевізорів Huawei Vision Smart Screen 4 SE

Кнопкові Nokia 215 4G, 225 4G та 235 4G надійшли у продаж: скільки коштують
MOBILZONE1 день тому

Кнопкові Nokia 215 4G, 225 4G та 235 4G надійшли у продаж: скільки коштують

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.