Connect with us

MOBILZONE

12 головних фішок MIUI 12: чим цікаво прийдешнє оновлення смартфонів Xiaomi

Опубліковано

12 головних фішок MIUI 12: чим цікаво прийдешнє оновлення смартфонів Xiaomi

Розповідаю про ключові нововведення MIUI 12, які дійсно заслуговують на увагу всіх власників Xiaomi. Незважаючи на те, що MIUI 12 наразі можуть собі дозволити тільки для розробників, нова оболонка для Android від Xiaomi вже заслужила уваги як справжніх шанувальників бренду, так і його відкритих Хейтер. Так, вона вийшла дійсно цікавою і з точки зору зовнішнього вигляду, і по внутрішньому наповненню. У неї свіжі красиві анімації, система жестів родом з голого Android, нелінійна темна тема, а також, що дуже важливо, приємна швидкість роботи. Так, багато елементів для неї були запозичені у iOS, але це не робить її поганою. Зупинюся саме на тих моментах, які порадували найбільше.

1. Повністю перероблений механізм системних ефектів

Складно сказати, що оболонка для Android від Xiaomi колись була обділена візуальними ефектами – скоріше, навпаки. Проте, саме в MIUI 12 система, яка за них відповідає, виглядає більш цілісною. Візьмемо, наприклад, домашній екран і значки, які на ньому розташовані. Раніше, коли ви відкривали будь-яке з додатків, воно, скажімо так, вилітало з центру екрана, а при закритті відлітав в тому ж напрямку. З виходом нової версії оболонки обидва процеси прив’язані до конкретного значку, що робить сприйняття системи більш цілісним. До слова, це так завжди виглядало на iOS, яка давно стала прикладом для Xiaomi.

В системі взагалі вистачає подібних невеликих доробок, які покращують її сприйняття. Як приклад – щоб видалити програму на MIUI 12. Коли ви робите це, його значок розлітається на кілька дрібних кульок, які буквально розчиняються в просторі. Чесно, процес прямо-таки захоплює. Ще один візуальний нюанс, на який варто звернути увагу, – індикатор завантаженості сховища, який виконаний у вигляді ємності з болтихающейся в ній рідиною. До речі, з допомогу цього і багатьох інших елементів в Xiaomi розвантажили інтерфейс від тексту – це пішло йому тільки на користь.

 

2. Система жестів цілком запозичена з голого Android 10

Складно сказати, що в MIUI 11 була погана система жестів, але розробники вирішили від неї відмовитися. Її місце зайняла нова, яка, з одного боку, повторює поведінку iOS на безорамочних смартфонах Apple і, з іншого боку, базується на чистому Android з дрібними доробками. За допомогою неї, наприклад, вийде швидко переміщатися між додатками за допомогою горизонтальних змахування по смужці внизу екрана. Щоб згорнути програму, потрібно потягнути вгору за неї ж – раніше ніякої смужки не було, тому інтерфейс виглядав більш сирим і недопрацьованим.

До речі, якщо – уздовж будь-яких причин – вам не подобається керувати смартфоном жестами, ви можете дуже швидко перемкнутися на стандартний контроль за допомогою трьох традиційних кнопок. Так, ви, як і раніше, зможете змінити їх розташування по своєму бажанню в будь-який зручний момент.

 

3. Доопрацьований «нелінійний» темний режим для будь-якого софта

«Нелінійної» я називаю темний режим, який, по-перше, не просто інвертує картинку на екрані, а також, по-друге, не обмежується лише заміною світлого фону на темний і чорного тексту на білий. Щоб зробити використання нічного варіанту інтерфейсу більш комфортним, Xiaomi інтелектуальним чином адаптує кожне окреме додаток, який не обладнаний власним темним режимом. Більш того, розробники звернули увагу на те, що білий текст на чорному фоні виглядає більш щільним, тому при включенні нічного режиму також змінюється і накреслення шрифтів.

Зверніть увагу на зображення вище за текстом. На ньому добре видно, що інтерфейс системи також стає менш яскравим і контрастним на програмному рівні. Це також спрощує взаємодію з мобільним пристроєм навіть в повній темряві – смартфон просто не буде зліпити користувача.

4. Унікальний комплект суперобоїв з реалістичними планетами


У MIUI 12 входять варіанти оформлення, які називають суперобоямі. Кожен з них включає в себе картинку для робочого столу, теми для завжди включеного дисплея і екрану блокування. Сьогодні можна вибрати планети Земля і Марс, проекції яких лягли в основу суперобоев. Коли ви перебуваєте на домашньому екрані, на ньому буде показуватися поверхню однієї з цих планет. При переході на дисплей блокування ви побачите небесне тіло цілком, а завжди включений екран буде показувати його здалеку. Ще більшої уваги заслуговує перемикання між усіма цими меню в стилі літаючої камери.

Судячи з усього, кількість подібних суперобоев для смартфонів Xiaomi в майбутньому буде тільки збільшуватися. Але вже сьогодні зрозуміло, що в компанії серйозно підійшли до їх створення: фахівці NASA підтверджують, що компанії вдалося вкрай реалістично передати поверхню того ж Марса.

5. Окремі меню для швидких перемикачів і оновлень

Коли я говорю про те, що при розробці своєї оболонки для Android компанія Xiaomi надихається iOS, це не просто слова – MIUI 12 це наочно доводить. Судіть самі, більшість інших виробників не змінює принцип роботи виїжджає зверху шторки. Зазвичай в її верхній частині знаходяться перемикачі для швидкої зміни настройок пристрою, а нижче розташовуються повідомлення від самої системи, а також вбудованих і сторонніх додатків. Це, якщо буде на те воля, канон, продиктований чистої версією Android, яку розвивають розробники Google.

У MIUI 12 все інакше. Як і в iOS, оптимізованої під безрамкові смартфони Apple, в новій оболонці Xiaomi від верхнього краю екрану можна витягнути відразу два меню: аналог «Центру повідомлень» при змахування від лівої кромки, а також подібність «Пункту управління», якщо свайпнуть вниз від правої. Так, і це зручно.

6. Невелике спливаюче вікно програми в багатозадачності

Розробники, які працюють над MIUI, впровадили в неї дуже цікавий інструмент для взаємодії з багатозадачністю. Вони надали користувачам можливість запустити додаток в невеликому вікні, яке розташовується на першому плані. За допомогою нього, наприклад, вийде швидко і зручно відповісти на кілька повідомлень в листуванні – судячи з усього, саме для цього нова фішка і створена. Таке міні-вікно можна легко переміщати по екрану і навіть розтягувати на весь, щоб відкрити програму в повноцінному форматі. Добре, що на місці залишилося і поділ екрану – все це разом дає можливість використовувати відразу три програми.

7. Принципово новий підхід до питання конфіденційності


Є стереотип, що смартфони з Піднебесної не відрізняються трепетним ставленням до користувальницької конфіденційності. Не буду давати свій коментар з цього приводу, але з задоволенням відзначу, що Xiaomi активно працює для того, щоб змінити цю думку. Судіть самі, в MIUI 12 не просто є цілий набір нових параметрів для тонкої настройки питань безпеки даних, але ще і унікальний механізм-обманка. Якщо конкретне додаток не працює без певних дозволів конфіденційності, система може підсунути для нього порожній фейк. Це дуже цікавий підхід – по крайней мере, для операційної системи Android.

8. Спеціальний режим фокусу для підвищення продуктивності


Останнім часом на ринку мобільних гаджетів маю задоволення спостерігати цікавий тренд: виробники всіма силами намагаються домогтися того, щоб ви користувалися своїм девайсом якомога менше. Судіть самі, спочатку хлопці з OnePlus додали в свої смартфони спеціальний дзен-режим, який забороняє використовувати пристрій практично повністю, а тепер щось подібне зробили і в Xiaomi. У MIUI 12 є фокус-режим – він дає можливість встановити конкретний час, в яке гаджет не буде доступний ні для чого, крім дзвінків. Непогане рішення для тих, хто впевнений у своїй залежності від тих же соціальних мереж.

 

9. Відстеження сну і іншій своїй фізичній активності


У MIUI 12 компанія Xiaomi зробила ставку на штучний інтелект. На базі нього працює цілий ряд найрізноманітніших функцій, в числі яких і автоматичний відповідь на вхідні дзвінки голосом, що поки працює тільки на китайській мові. Куди цікавіше для російського ринку контроль здоров’я – зокрема, відстеження сну. Окремий додаток не тільки розпізнає фази сну, але і стежить за хропінням, несвідомими розмовами і так далі. Нічого подібного я ніколи не бачив в інших гаджетах, і мені буде дуже цікаво подивитися на те, як це працює в реальному житті.

10. Свіжий режим для контролю яскравості екрану смартфона


Мені ніколи не подобалося, як на гаджетах Xiaomi працює автоматична яскравість. Якщо чесно, я б навіть не сказав, що вона взагалі працює. Проте, в MIUI 12 з цим почали боротися. Є надія, що у фінальній версії даної оболонки з цим все-таки розберуться. Що сьогодні точно ясно, так це те, що в налаштуваннях яскравості з’явився спеціальний режим вуличного використання в сонячний день. Судячи з усього, гаджет аналізує зовнішні умови і примусово викручує яскравість екрану на максимум. Буде цікаво спробувати, як це буде працювати у фінальній версії. Дуже цікаво.

11. Нові цікаві можливості для режиму обміну даними


Mi Share, система швидкого обміну даними між Xiaomi, Vivo, Realme і OPPO, ідею якої запозичили у AirDrop, – не новина. MIUI 12 ж показує, що компанія не планує зупинятися на досягнутому. В оновленні, в тому числі, з’явилася можливість передавати файли на комп’ютер – шкода, не на будь-під управлінням Windows, а лише на вироблений компанією Xiaomi. Підозрюю, що в майбутньому це адаптують і для інших ПК, але поки про це немає інформації. Що ж, радує, що конкретно ці розробники не закидають свої ідеї, як це роблять багато інших.

12. Спеціальний режим використання системи для стареньких людей


Зрештою, круто, що в Xiaomi думають не тільки про молодь, а й про своїх досить літніх користувачів. Для цього у них є спеціальний спрощений режим, який змінює відображення всіх елементів системи. Звичайно, я не включав би його для себе, але для батьків було б непогано.

 

Загалом, як бачите, дійсно цікавих моментів в MIUI 12 по-справжньому багато. Залишається лише сподіватися, що виробник не відмовиться від усього цього у фінальній версії оболонки. Особливо не хочеться, щоб пропадали нові візуальні ефекти – вони просто незрівнянні.

Facebook Comments

MOBILZONE

Офіційно представлений смартфон HUAWEI Pura 70 Ultra: новий процесор, висувна камера та захист від води

Опубліковано

Офіційно представлений смартфон HUAWEI Pura 70 Ultra: новий процесор, висувна камера та захист від води

Компанія HUAWEI, як і очікувалося, представила нову серію смартфонів Pura 70. Її хедлайнером став флагманський апарат з приставкою Ultra – він отримав новий процесор Kirin, функцію супутникового зв’язку та просунутим набором камер, включаючи модуль із «дюймовим» сенсором та висувним об’єктивом.

HUAWEI Pura 70 Ultra отримав 6,8-дюймовий дисплей LTPO OLED з роздільною здатністю 2844×1260 пікселів (460 ppi) та динамічною частотою оновлення від 1 до 120 Гц. Список його характеристик доповнюють частота ШІМ 1440 Гц, яскравість до 2500 нит, 100-відсоткове охоплення гами DCI-P3 та міцне захисне скло Kunlun другого покоління.

HUAWEI Pura 70 Ultra

Апаратна платформа новинки заснована на 7-нанометровому процесорі Kirin 9010. За наявними даними, це 12-ядерний чіп із кластерною формулою «2+6+4» та максимальною тактовою частотою 2,3 ГГц. Об’єм оперативної пам’яті смартфона становить 16 ГБ, накопичувача – 512 ГБ або 1 ТБ.

 

Основна камера отримала висувний об’єктив із заявленим ресурсом до 300 000 циклів. В основі модуля – неназваний «дюймовий» сенсор на 50 Мп з матричною стабілізацією, об’єктив зі змінною діафрагмою (f/1,6 – f/4,0) та базовим значенням ЕФР 22,5 мм. Роздільна здатність ультраширика становить 40 Мп (f/2,2, 13 мм), модуля з телеоб’єктивом – 50 Мп (ЕФР 90 мм, зум 3,5x), фронталки – 13 Мп (f/2.4).

За автономність відповідає акумулятор ємністю 5200 мАг, підтримуються 100-ватна зарядка через порт USB Type-C та 80-ватні бездротові аксесуари. Є і функція реверсу потужністю 20 Вт. Серед інших особливостей моделі виробник виділяє захист корпусу за стандартом IP68, наявність чіпа NFC, а також супутниковий зв’язок Beidou-6 та Tiantong-7 з підтримкою відправлення фотографій.

 

Офіційно представлений смартфон HUAWEI Pura 70 Ultra: новий процесор, висувна камера та захист від води

Крім того, смартфон підтримує ІІ-функції: є голосовий помічник, який може виділяти тези з тексту та відповідає на запитання (тільки китайською), а також ШІ-ретуш фото та оптимізація зображень на додаток до алгоритмів XMAGE.

У Китаї ціна HUAWEI Pura 70 Ultra у модифікації 16/512 ГБ становить $1380, версія 16 ГБ/1 ТБ коштує $1520.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлений дешевий ігровий монітор Hisense 27G7K-PRO

Опубліковано

Офіційно представлений дешевий ігровий монітор Hisense 27G7K-PRO

Компанія Hisense випустила новий 27-дюймовий монітор 27G7K-PRO, орієнтований на геймерську аудиторію як візуально, так і начинкою. Крім того, новинка примітна високою частотою оновлення та гарною точністю кольору.

Екран монітора з роздільною здатністю 3840×2160 пікселів оснащений підсвічуванням mini-LED (1152 зони затемнення, частота оновлення 160 Гц, яскравість піку до 1000 кд/м², сертифікація VESA DisplayHDR 1000). Виробник також зазначає, що панель із 10-бітною глибиною кольору має охоплення 99% колірного простору sRGB та 98% DCI-P3.

З ігрових технологій заявлено AMD Freesync Premium. На звороті монітора є кільце з RGB-підсвічуванням, набір роз’ємів включає DisplayPort 1.4, два HDMI і USB Type-A, один Type-C з потужністю 90 Вт і конектор для навушників на 3,5 мм. Монітор встановлений на підставку з можливістю регулювання висоти 100 мм.

Hisense 27G7K-PRO вже продається у Китаї за ціною $511.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Redmi представила серію 4K-телевізорів для бідних на HyperOS

Опубліковано

Redmi представила серію 4K-телевізорів для бідних на HyperOS

Каталог техніки Redmi поповнила нова лінійка 4K-телевізорів. Її флагманом стала 65-дюймова модель A65 (2025) з тонкими рамками та акустикою з підтримкою технології DTS. У серію також увійшли доступніші версії ТБ з меншою діагоналлю екрану.

Дисплей Redmi A65 (2025) підтримує частоту оновлення 60 Гц. Яскравість підсвічування становить до 300 нит, точність передачі кольору (Delta E) – менше трьох одиниць (охоплення 78% колірного простору DCI-P3). Апаратна платформа новинки включає неназваний чотириядерний процесор (Cortex-A35) та 2 ГБ оперативної пам’яті, а також вбудований накопичувач на 32 ГБ.

За аудіоможливість новинки відповідають два динаміки загальною потужністю 10 Вт за допомогою DTS. Список характеристик доповнюють модулі Wi-Fi та Bluetooth, по два порти USB Type-A та HDMI, а також операційна система HyperOS. Ціна новинки в Китаї – $303. Крім того, в серію увійшли доступніші моделі з діагоналлю дисплея 55 і 50 дюймів – вони продаються на домашньому ринку за $221 і $193 відповідно.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів
MOBILZONE4 дні тому

Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям
MOBILZONE2 дні тому

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта
MOBILZONE4 дні тому

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта

З'явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му
MOBILZONE2 дні тому

З’явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони
MOBILZONE5 днів тому

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони

Київстар та Vodafone повідомили важливу інформацію: стосується всіх українців
MOBILZONE7 днів тому

Київстар та Vodafone повідомили важливу інформацію: стосується всіх українців

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення
MOBILZONE4 дні тому

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення

Одна з великих соцмереж тепер буду платною
MOBILZONE2 дні тому

Одна з великих соцмереж тепер буде платною: ціна за публікацію постів

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної
MOBILZONE6 днів тому

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам'яті
MOBILZONE2 дні тому

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам’яті

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.