Connect with us

MOBILZONE

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

Опубліковано

В цьому році Xiaomi виповнюється 10 років, і за цей час вона стала одним з найвідоміших китайських брендів. Що цікаво, спочатку компанія не займалася смартфонами, і її першим продуктом стала оболонка для Android під назвою MIUI. Пілотна версія інноваційного для того часу програмного забезпечення вийшла 16 серпня 2010-го – майже на рік раніше, ніж перший гаджет Xiaomi. Через десять років виходить повністю перероблена MIUI 12, яку можна по праву вважати вершиною думки розробників компанії. З цього матеріалу ви дізнаєтеся про основні нововведення оболонки, а також зрозумієте, чи варто оновлюватися.

Чим MIUI 12 відрізняється від MIUI 11

Перш ніж приступити до самого огляду, спочатку давайте проведемо порівняння MIUI 12 і MIUI 11. Подивіться на це зображення, на яке потрапили головні екрани і нової оболонки Xiaomi, і її попередника.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

Можете знайти відмінності? Як бачите, з точки зору статичної зовнішнього вигляду реальних відмінностей тут не так багато. До них відносяться лише рядок стану у верхній частині екрану, розташування значків, а також віджет погоди. Проте, це лише перше враження. Так, зовнішній вигляд у багатьох меню не зазнав глобальних змін, але анімації і переходи відрізняються більш ніж. Це підтверджують і в компанії Xiaomi, представники якої говорять, що головною ставкою MIUI 12 стали саме нові анімації. Вони не тільки вражають зовні, але і працюють куди більш плавно, ніж у будь-яких інших оболонок для Android.

Нового софта крім повністю переробленого додатки погоди в оболонці фактично немає. Проте, навіть дивно бачити, як MIUI 12 з настільки великою кількістю візуальних ефектів працює нітрохи не гірше MIUI 11, яку вважають однією з найшвидших оболонок для Android. Це дивовижно.

Нова архітектура зовнішнього вигляду системи
Зовнішній вигляд MIUI 12 повністю відповідає її гаслу:

«Доторкніться до мрії і відчуйте її!»
Щоб впровадити в систему настільки вражаючі ефекти, потрібно створити для цього надпотужну базову архітектуру. Розробникам MIUI 12 вдалося зробити це – вони переосмислили відображення анімацій і створили для цього дійсно просунуту технологію. Повний комплект інструментів, який використовується в новій версії оболонки Xiaomi, отримав назву Miyou Light Cone Motion Effect Architecture. І він вражає.

Окремої уваги також заслуговує оптимізація інтерфейсу MIUI 12, яка робить взаємодію з оболонкою значно приємнішим і природним. Вона ставить на реальні фізичні закони, що робить взаємодію з різними елементами системи максимально інтуїтивним і природним. Движок даної архітектури заточений під те, щоб перенести в віртуальний світ реальні світло і тіні. Він покращує поєднання кольорів і дає можливість контролювати рівень розмиття в реальному часі. Більш того, він виводить згладжування на новий щабель. Кути екрану – яскравий приклад згладжування з MIUI 12.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

Робота даних технологій особливо добре видно при зміні орієнтації екрану з вертикальною на горизонтальну і назад. Вона забезпечує максимально плавну анімацію даного процесу, якій немає навіть у чистій версії операційної системи Android.

П’ятишарові динамічні елементи
Так, принципово нові динамічні елементи, які використовуються в MIUI 12, дійсно заслуговують на окрему увагу. Вони багаторівневі, і кожен з них можна умовно розділити на п’ять шарів, які відповідають діям користувача. Наприклад, коли ви виходите з програми повністю, система показує один ефект, ще один включається, коли переходите в меню багатозадачності, а третій відображається під час перегортання останніх додатків.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

Так як у всіх сучасних смартфонів Xiaomi закруглені кути, в MIUI 12 використовується помітно більше елементів, які максимально плавно повторюють їх. Це підвищує природність сприйняття пристрою в цілому.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

Анімації для кожної з частин інтерфейсу
Число ефектів, які використовуються в інтерфейсі нової оболонки Xiaomi, дійсно дивує – вона буквально наповнена ними. Анімації є навіть для найдрібніших елементів – будь то значок у верхній шторкою, динамічне відображення графіків статистики енергоспоживання, ефектне включення і виключення Wi-Fi. Так що там говорити, навіть видалення додатків в MIUI 12 реалізовано вкрай приємно в візуальному плані.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

На окрему увагу заслуговує і додаток погоди з MIUI 12, яке дуже реалістично повторює реальну ситуацію за вікном: хмари, дощ, сніг – все це в моменті виглядає дійсно вражаюче. Ви буквально можете відчути, як погода змінюється буквально під вашими пальцями.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi
Більше графічних елементів і менше тексту
Одним із завдань, яке перед собою ставили в Xiaomi під час створення MIUI 12, стала мінімізація тексту на догоду графічним елементам. Інформація про поточний заряд акумулятора, що залишився місце для зберігання інформації і цілий ряд інших даних подаються візуально з мінімальним використанням літер і цифр.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi

З одного боку, візуальне відображення інформації спрощує її сприйняття на екрані мобільного пристрою. З іншого боку, при відмові від великої кількості текстових даних інтерфейс на догоду сучасним тенденціям дизайну стає більш лаконічним і мінімалістичним.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi
Новий ефект зміни орієнтації екрану
MIUI 12 внесла свої корективи і в анімацію зміни орієнтації екрану мобільних пристроїв Xiaomi. У MIUI 11 вона не була настільки плавною і часто подлагівала, чого зараз просто немає. Що цікаво, в новій версії оболонки компанії вперше можна відкрити програму відразу в горизонтальному режимі. Раніше воно відкривалося в вертикальному і моментально змінювало орієнтацію – це не займало дуже багато часу, але кілька секунд в день з MIUI 12 зекономити вийде.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi
Суперобої – новий тренд оболонок для Android
Розробники MIUI впевнені, що екран смартфона повинен стати частиною його дизайну. Ймовірно, саме тому вони додали в нову оболонку нову можливість – суперобоі. У MIUI 12, наприклад, є зберігач екрану з Марсом в головній ролі – ймовірно, це краще, що світ Android бачив до сьогоднішнього дня.

Що цікаво, елементи іншої планети засновані на дослідженнях Марса і високоточному тривимірному моделюванні, яке дозволяє відновити марсіанський рельєф. Набір дає можливість вибрати місце посадки, і MIUI 12 все інше зробить абсолютно самостійно. До речі, після активації темного режиму оформлення інтерфейсу планета також перейде в ніч, що значно поліпшить досвід візуального взаємодії з гаджетом.

Повний огляд MIUI 12: невже це найкраща оболонка Xiaomi
Ах да, крім Марса користувачі в режимі суперобоев також зможуть вибрати Землю.

Незважаючи на те, що суперобоі спочатку слабо відрізняються від звичайних шпалер, вони стирають межу між робочим столом смартфона і екраном блокування, тому враження від активації гаджета реально фантастичні. Якщо розглядати саме Марс в якості прикладу, в режимі очікування можна побачити всю планету, а після розблокування камера наближається до конкретного місця і дає можливість розглянути навіть дрібні нюанси рельєфу.

 

До речі, всі такі ефекти опрацьовуються в режимі реального часу на основі ігрового движка рівня Unity 3D. За офіційними даними NASA, стан Марса опрацьовано з високою точністю, що робить процес розробки ще більш дивним.

Глобальний режим міні-вікна для всієї системи
MIUI 12 виводить багатозадачність операційної системи на новий рівень. Нова оболонка Xiaomi дає можливість показати будь-який додаток в мініатюрному режимі, що дозволить переглянути інформацію у вигляді невеликого вікна поверх будь-якої програми. Наприклад, коли ви граєте і вам приходить повідомлення, ви можете зрушити його вниз і побачити все необхідне.


Ви можете використовувати відразу два різних інтерфейсу одночасно в режимі реального часу. Щоб розширити мініатюрне вікно на весь екран, досить потягнути його вниз за нижню частину.


Поділ центру управління та зони повідомлень
У MIUI 11 центр управління і область повідомлень були об’єднані, але в MIUI 12 компанія Xiaomi вирішила розділити їх. Якщо провести зверху вниз, оболонка відкриє нові повідомлення, а при змахування з верхньої правої сторони вийде відкрити меню з перемикачами.

За допомогою останнього вийде відрегулювати більшість необхідних параметрів без необхідності переходити в повноцінний розділ налаштувань: перевірити використовувані мережі, переключити інтернет.


MIUI 12 була перероблена під використання окремого меню повідомлень, тому багато повідомлення від однієї програми тепер вийде об’єднати в загальний стік. Більш того, система автоматично ідентифікує контекстну інформацію повідомлень і об’єднує всі ті, які можна вважати несуттєвими. Мова про рекламу, маркетингові повідомлення та іншу подібну інформацію. Все це в даному випадку вийде закрити за допомогою одного простого дії.

Xiaomi повністю переробила темний режим
MIUI 12 дає можливість більш комфортно використовувати смартфони Xiaomi в темний час доби – нову оболонку допрацювали для цього.

Завдяки спеціальній нелінійної системі оболонка може автоматично адаптувати додатки для роботи в темному режимі. Більш того, при використанні нічний теми MIUI 12 також адаптує відображення шрифту. Білий текст на чорному фоні виглядає більш щільним, тому оболонка автоматично перебудовує його для візуального узгодження. До речі, MIUI 12 також оптимізує контрастність, щоб зображення на темному тлі не виглядало настільки яскравим і було більш приємним для очей.

Додаткові обмеження для додатків
MIUI 12 стала куди більш безпечну та конфіденційну. Нова версія оболонки перевіряє всі підозрілу поведінку додатків і видає запити для їх контролю: право на запис геолокації, дозвіл на використання камери.

За замовчуванням додатків заборонено активувати камеру в фоновому режимі. Ви можете дати дозволу для її включення при використанні програми або в тлі. Якщо програма не роз’яснює необхідність постійного доступу до камери, варіант «Вирішувати завжди» доступний не буде.

До речі, з додатками, які не можуть повноцінно працювати без будь-яких дозволів, можна підсунути порожню інформацію. З одного боку, це збереже їх функціональність, з іншого боку, це підвищить конфіденційність ваших даних.

Ще один важливий момент, на який мало хто звертає увагу, – обмін фотографіями. При зйомці MIUI 12 фіксує інформацію про місцезнаходження, але стирає її, якщо ви вирішите передати зображення будь-кому.

Штучний інтелект для контролю здоров’я
Після установки MIUI 12 пристрої Xiaomi будуть автоматично фіксувати ходьбу, стежити за їздою на велосипеді, записувати вашу фізичну активність, коли ви біжите або піднімаєтеся по сходах.


Завдяки використанню штучного інтелекту Xiaomi фіксуватиме рух з мінімальним енергоспоживанням і максимальною безпекою отриманих даних. А ще MIUI 12 вміє записувати все, що відбувається з вами уві сні: несвідомі розмови, хропіння.

Штучний інтелект для голосового спілкування
В даний час ця можливість працює тільки з китайською мовою, але її перспективи надихають. Наприклад, штучний інтелект може перекладати текст в голос, щоб відповідати на обрані вхідні дзвінки.

З одного боку, штучний інтелект допоможе користувачам з мовними порушеннями. З іншого боку, він дасть можливість спілкуватися навіть тим, у кого спостерігаються проблеми зі слухом.

Новий перероблений календар
У MIUI 12 використовується новий календар з переробленими режимами перегляду тижні і дні. Він підвищує ефективність управління власним розкладом, а також відкриває доступ до запису днів народження, річниць, зворотного відліку до настання конкретної події.

Спеціальний режим використання системи
У MIUI 12 також використовується спеціальний полегшений режим для літніх користувачів Xiaomi. Він збільшує шрифт і робить розташування значків на екрані більш зручним. Більш того, в ньому за замовчуванням також використовується рукописний ввід, а також додаткові докази, які допоможуть запобігти небажані дії.

Підводячи підсумки: загальний вердикт по MIUI 12
MIUI 12 отримала значне число оптимізацій і оновлень, які зробила систему більш плавною, безпечної і простий. Звичайно, ті, хто використовували смартфони Xiaomi раніше, навряд чи відчують, що перед ними принципово нова оболонка. Проте, велика кількість нових ефектів точно подарує їм новий досвід. Так, суперобоі і анімації дійсно виглядають вражаюче – це точно нова тенденція у розвитку оболонок для Android. А ось тих, хто раніше не мав справу з Xiaomi, MIUI 12 виразно здивує. Вона проста у використанні, а також проста, гнучка і легко адаптується в налаштуванні під будь-які переваги.

З точки зору досвіду використання MIUI 12 порівнянна з iOS і в чомусь навіть обганяє мобільну операційну систему Apple – у неї, наприклад, немає поділу екрана, а також настільки фантастичних ефектів.

Відгук використання MIUI 12
нюанси:

зовнішній вигляд: 10;
продуктивність: 8;
особливості: 9;
підтримка: 8,5;
стабільність: 8;
досвід використання: 9.
плюси:

красивий інтерфейс;
велика кількість ефектів;
штучний інтелект;
суперобоі;
підтримка пристроїв;
обмеження для софта;
графіка замість тексту;
тонна фішок.
мінуси:

акцент на китайську мову;
проблеми зі стороннім софтом;
реклама.

Загалом, при збереженні високої швидкості роботи з MIUI 11, нова оболонка отримала значне число нових анімацій і ефектів, а також фантастичні суперобоі. Словом, MIUI 12 – дійсно найкрасивіший і простий у використанні варіант Android на сьогоднішній день.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: розяснення

Опубліковано

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: розяснення

Новий мобілізаційний закон щодо посилення мобілізації набуде чинності з 18 травня. Тому всі чоловіки повинні оновити дані у ТЦК та СП до 18 липня.

Які наслідки будуть для чоловіків, які проігнорують даний пункт закону розповів адвокат Микола Максимов.

За словами адвоката, закон висуває досить жорсткі вимоги і фактично спрямований на те, щоб всі військовозобов’язані чоловіки встали на військовий облік.

Як всім відомо, щоб оновити дані у ТЦК у чоловіків є практично 60 днів. Якщо у чоловіка немає броні або він не навчається, то рано чи пізно його жде мобілізація. Тож, ті чоловіки, які не хочуть вступати в Збройні сили України скоріше за все проігнорують дану вимогу. Але в документі чітко прописані пункти, що робити, якщо чоловік не оновив дані у ТЦК та СП.

Перше, що зробить ТЦК, це звернеться до поліції, щоб оголосити чоловіка в розшук, який порушив правила військового обліку.

Саме на поліцію, а не на ТЦК буде покладено функцію розшуку ухилянтів через два місяці після набуття чинності закону про мобілізацію.

Якщо поліція не може затримати та доставити військовозобов’язаного чоловіка, йому надсилається письмова вимога про виконання мобілізаційних обов’язків. І якщо протягом 10 днів чоловік не з’явився у військкомат, то це є підставою для звернення до суду щодо обмеження громадянина у праві керування авто.

Також адвокат звернув увагу на збільшені штрафи для ухилянтів, які у Верховній Раді схвалили, але ще остаточно не прийняли.

Наразі штраф за неявку в ТЦК та СП становить від 1700 до 3400 гривень. Але наші “слуги нараду” наразі розглядають законопроект №10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які будуть уникати військового обліку. У разі його прийняття чоловіки будуть платити штраф за порушення військового обліку від 17 до 24 тисяч гривень.” повідомив адвокат

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Німеччина замінить прострочені паспорти українців іншим документом

Опубліковано

Німеччина замінить прострочені паспорти українців іншим документом

Німеччина стала на бік мігрантів у протистоянні між українськими біженцями та консульськими центрами. Їм дозволять залишатися в країні, навіть якщо закінчиться термін дії їхніх паспортів.

Після прийняття мобілізаційного закону щодо посилення мобілізації, чоловіка закордоном стало значно важче. Як відомо, мобілізаційний закон втупить в силу 18 травня, тому всі чоловіки, у яких закінчувалися термін дії паспорта поспішили подати його на поновлення, але в Міністерстві закордонних справ вирішили діяти на перед і заборонили обслуговувати чоловіків віком від 18 – 60 років до поки закон не набере чинності. Наразі оформити закордонний паспорт можна безпосередньо в Україні.

У Сенаті Берліна роз’яснили законність перебування в країні українських біженців із простроченими паспортами. У повідомленні наголошується, що посвідка на проживання вимушених переселенців може бути продовжена навіть без українського документа, що засвідчує особу.

Їхнє право залишатися в Німеччині не залежить від рішення МЗС України.

На додаток, для поїздок за кордон місцеві органи влади німецьких земель можуть видати громадянинові України призовного віку документ, який замінить йому паспорт. Для цього треба звернутися до управління у справах іноземців тієї Федеральної землі (їх у ФРН 16 – ред.), де перебуває біженець. Більш детально куди звертатися та які документи потрібно ми розповідали в цій статті.

Також читайте:

Як узаконити перебування у Польщі без закордонного паспорта.

В Кабміні заборонили пересилати за кордон паспорти чоловікам призивного віку(18 – 60 років).

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців

Опубліковано

Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців

Період, коли потрібно передати показники лічильника електроенергії, є дуже важливим і його не варто пропускати. Обленерго видало нове роз’яснення щодо передачі цих лічильників.

Правила загальне для всіх

Існує загальне всім споживачів правило, за яким чітко визначений період, коли потрібно показати постачальнику обсяг спожитої електроенергії. Це необхідно зробити в останні два дні поточного місяця та у перші три наступного. Своєчасність у цьому питанні важлива, адже тоді споживачеві виставлять коректний рахунок на світ.

Тобто передати показники лічильника електроенергії можна за один із підходящих днів — не лише 29 чи 30 квітня, а й з 1 по 3 травня.

Нове роз’яснення від обленерго

Днями обленерго опублікувало нове роз’яснення. У ньому йдеться про один із способів передати показники, а саме через SMS. Цей спосіб досить простий та популярний серед споживачів.

  • Головне на початку — пройти процедуру реєстрації мобільного номера, з якого надалі надсилатиметься повідомлення з показником.
  • Важкого тут нічого немає, варто насамперед звернутися до структурного підрозділу, який надає послуги у конкретному місті чи селі.
  • Там буде укладено додаткову угоду «Про надання додаткових інформаційних послуг шляхом надсилання SMS» до існуючого договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії.
  • У договорі буде вказано номер, за яким слід у п’ятиденний період надсилати SMS із показником лічильника.

Як передати показники лічильника електроенергії через SMS

Коли перший крок, пов’язаний з реєстрацією номера телефону, можна передавати показники. У період з 29 квітня до 3 травня надішліть чітко заповнене SMS на певний номер.

SMS має бути у форматі:

  • спочатку введіть ваш код (найлегше його знайти на квитанції за світло),
  • обов’язково поставте пробіл,
  • впишіть показник лічильника.

Система коректно розпізнає показник лише у тому випадку, якщо між двома числами стоїть пропуск. Якщо все гаразд, має бути повідомлення про те, що дані вказані правильно і вони враховані.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: розяснення
MOBILZONE2 години тому

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: розяснення

Німеччина замінить прострочені паспорти українців іншим документом
MOBILZONE4 години тому

Німеччина замінить прострочені паспорти українців іншим документом

Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців
MOBILZONE15 години тому

Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців

Samsung випустила надзвичайно дорогу зарядку для смартфонів
MOBILZONE17 години тому

Samsung випустила надзвичайно дорогу зарядку для смартфонів

У WhatsApp скоро з'являться дві нові корисні функції
MOBILZONE17 години тому

У WhatsApp скоро з’являться дві нові корисні функції

Українцям пояснили, чи можна мешкати в Німеччині без закордонного паспорта
MOBILZONE20 години тому

Українцям пояснили, чи можна мешкати в Німеччині без закордонного паспорта

Українцям назвали варіанти узаконити перебування у Польщі без паспорту
MOBILZONE21 годину тому

Українцям назвали варіанти узаконити перебування у Польщі без паспорту

В Україні роз'яснили рішення щодо паспортів чоловікам за кордоном
MOBILZONE23 години тому

В Україні роз’яснили рішення щодо паспортів чоловікам за кордоном

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація
MOBILZONE1 день тому

В Україні стартувала “м’яка“ мобілізація

У Київстар повідомили про впровадження нового коду для номерів: деталі
MOBILZONE1 день тому

У Київстар повідомили про впровадження нового коду для номерів: деталі

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.