У меню «Пуск» в Windows 10 з’явилася нав’язлива реклама

Все частіше і частіше люди по всьому світу використовують різні електронні пристрої, а оскільки вони не можуть працювати без встановленої операційної системи, такі також стрімко набирають популярність. Найбільш відомою і поширеною ОС для персональних комп’ютерів, моноблоків і інших електронних пристроїв зараз є Windows 10, яка була створена і випущена ще влітку 2015 року. З тих самих пір пройшло майже п’ят років, проте ідеальної зробити її компанії Microsoft так і не вдалося, але між тим вона не упускає можливості по максимуму заробляти гроші на всіх користувачів, які її використовують, роблячи це навіть не дивлячись на те, що ліцензія для десятої «вінди» коштує цілих $ 200, у скільки оцінюється базова редакція операційної системи, тобто найдешевша з усіх доступних.

Спеціально заради просування свого фірмового веб-браузера компанія Microsoft додала в меню «Пуск» всередині операційної системи Windows 10 рекламу, яка відображається на помітному місці – у верхній частині списку доступних додатків, встановлених на комп’ютер. Ця реклама містить напис «Все ще користуєтеся Firefox? Microsoft Edge вже тут »і логотип інтернет-оглядача від американської корпорації, який вона таким чином просуває. При цьому над браузером Mozilla Firefox і всіма його користувачами немов насміхаються, роблячи натяк на те, що так вже ніхто не надходить в даний час. Це не просто негарно по відношенню до користувачів, які використовують платну ОС, але ще і як мінімум нерозумно.

Досить згадати історію інтернет-браузера Internet Explorer, який компанія Microsoft всіма силами просувала, однак він сильно поступався рішенням від інших компаній. В ті роки ніхто не сміявся таким чином над цим інтернет-браузером хоча причин для цього було набагато більше. У теперішній же час у браузера Edge немає жодної переваги перед доступним на ринку Firefox, тому реклама американської корпорації є як мінімуму просто дурною, адже рекламується продукт, який за сукупністю якостей гірше, ніж той, який нібито навпаки гірше. На щастя, відключити рекламу в меню «Пуск» все ж можна, а потрібно для зайти в «Налаштування», після чого в розділ «Персоналізація» і перейти в «Пуск». Слідом за цим потрібно натиснути на кнопку «Іноді показувати пропозиції», зробивши її відключення.

Після цього реклама всередині операційної системи Windows 10 виявиться відключена, завдяки чому можна буде позбутися від згадки Microsoft Edge, тобто просто жахливого за сукупністю якостей браузера, хоча в останні роки він звичайно ж став набагато краще, ніж раніше. Цілком собі очевидно, що американська корпорація Microsoft покладається на дешеві маркетингові прийоми замість того, щоб створювати по-справжньому якісні продукти, змушувати користуватися якими нікого не доведеться, тому що всі будуть самі цього хотіти. Нав’язлива реклама в десятій «вінді» – це далеко не поодинокий випадок, тому що вона час від часу з’являлася і раніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.