Connect with us

MOBILZONE

Окей, з iPhone 11 все зрозуміло. Що ще Apple покаже до кінця 2019 року?

Опубліковано

Цьоку року Apple дала зрозуміти : в пріоритеті сервіси, а не гаджети. Люди все рідше купують нові смартфони, комп’ютери і аксесуари – старі їм мало в чому поступаються. Найгучніші анонси Apple останніх місяців – кредитна карта Apple Card, власні шоу для Apple TV +, сервіс Apple Arcade. Але нові гаджети виходять за розкладом. У цьому році Apple вже оновила iPad mini та iPad Air, вдосконалила iMac, MacBook Air і MacBook Pro, випустила надпотужний Mac Pro з крутим дисплеєм Pro Display XDR. Головна подія вересня – презентація нових моделей iPhone. Але і цим анонсом компанія не обмежиться. Чого ще чекати – розповідаємо. 

Apple Watch Series 5

Розумний годинник п’ятого покоління Apple повинна показати одночасно з новими iPhone. Майже напевно це трапиться 10 вересня в Театрі Стіва Джобса у каліфорнійській штаб-квартирі компанії.

Apple Watch Series 4 допомогли індустрії носимих гаджетів остаточно визначитися з місією і позиціонуванням: основний фокус – на здоров’я. Годинники третього покоління навчилися стежити за становищем власника в просторі: якщо він раптом впаде в непритомність, Apple Watch можуть викликати допомогу. У годинник четвертого покоління вбудували сенсор серцебиття, який потрібен для побудови електрокардіограми (ЕКГ). Досить просто прикласти палець до кнопки Digital Crown і потримати півхвилини. Шкода, в Україні це поки не працює. Що додадуть в п’яті Apple Watch?

У додатку «Тренування» з’являться нові режими. Майже напевно Apple Watch Series 5 зможуть оцінювати якість вашого сну. Подейкують, що новий годинник навчиться вимірювати рівень кисню в крові. До того ж передбачається, що годинник зможе вимірювати рівень шуму. Функцію анонсували на конференції WWDC 2019 як частина watchOS 6.

Дизайн розумних годиників, швидше за все, залишать без змін. Хіба що додадуть нові матеріали корпусу: кераміку і титан. Підтвердження цьому знайшли в коді однієї з бета-версій watchOS 6.

Також, ми чекаємо ексклюзивних циферблатів. Встановити їх на годинник попередніх поколінь не можна.

І останнє: зарядити Apple Watch Series 5 можна буде прямо від iPhone 11, просто поклавши їх зверху. Прощай, провід!

iPad і iPad Pro

У жовтні Apple оновить планшети iPad Pro. У них встановлять нові 7-нанометрові процесори Apple A13 – такі ж будуть в iPhone 11. Можливо, виробник збільшить обсяг оперативної пам’яті: з 3 до 4 ГБ. Накопичувач в найбільш доступній версії нарешті доросте до 128 ГБ.

На презентації планшетів точно будуть багато говорити про доповнену реальність. Раніше Apple вже показувала можливості ARKit (інструменту, за допомогою якого можна створювати додатки з доповненою реальністю для iPhone і iPad) на iPad Pro: гаджети використовуються для віртуальних турів по Apple Park і для семінарів «Сьогодні в Apple».

За даними видання Macotakara, iPad Pro може отримати три камери, як і нові iPhone. Усе заради AR!

Лінійка iPad Pro – улюблений гаджет дизайнерів і архітекторів. З новими камерами і можливістю створення 3D-карт попит тільки виросте.

Тільки уявіть ремонт майбутнього. Приміщення сканується за допомогою iPad. Потім в додатку ви підбираєте потрібний колір шпалер, меблі, різні елементи дизайну. Схоже на The Sims, чи не так?

Якщо вірити витокам, 9,7-дюймовий iPad замінять моделлю з великим екраном – 10,2 дюйма. Про це заговорили на початку року, коли анонімний інсайдер, що ховається під ніком CoinX, розповів про два нових планшети Apple: з екранами 10,5 і 10,2 дюйма. Перший – вже в продажі. 

Екран може вирости, але корпус залишиться таким же – зменшаться рамки. Швидше за все, ця модель отримає процесор A12 Bionic, який встановлений в iPad mini і iPad Air 2019 року випуску. У пристрої буде всього дві версії: на 64 і 256 ГБ.

Порти USB-C чекати не варто – залишиться Lightning. Переходу на OLED-дисплеї в цьому році теж не буде. 

Ціна Pro не зміниться, а ось iPad сьомого покоління може подорожчати до $ 429. Шостий iPad коштує $ 329.

MacBook Pro, iMac Pro і Mac mini 

Найавторитетніші джерела в один голос стверджують, що Apple розробляє 16-дюймовий MacBook Pro. Він стане найдорожчим ноутбуком в історії компанії – від $ 3000! 15,4-дюймові MacBook Pro з продажу, швидше за все, приберуть.

Відомо, що новий ноутбук збереже габарити 15-дюймової моделі, але отримає більший дисплей. Передбачуване розширення – 3072 х 1920 пікселів.

Аналітик TFI Мінг-Чі Куо вважає, що Apple ось-ось повернеться до більш надійного механізму клавіатури ( «ножиці»). Компанії так і не вдалося вирішити проблеми із залипання кнопок в «метелику» навіть після чотирьох ревізій цього механізму. 

У топовому MacBook Pro також очікується Face ID. У цьому випадку новий ноутбук стане першим комп’ютером Apple, який, «впізнаючи» обличчя власника, буде знімати блокування. Про реєстрацію необхідних патентів стало відомо ще в минулому році. До того ж розробники помітили підказку в коді macOS Catalina.

Цієї ж осені Apple також може оновити залізо iMac Pro і Mac mini. Настільні комп’ютери отримають процесори дев’ятого покоління Intel (незважаючи на те, що вже вийшли ЦП десятого покоління), збільшений об’єм ОЗУ і SSD.

Оновлять, швидше за все, і аксесуари для комп’ютерів. Magic Trackpad не отримає зовнішніх змін, а ось незручному роз’єму для зарядки в Magic Mouse 2 знайдуть нове, більш відповідне місце.

У мишу додадуть бездротову зарядку і випустять до неї спеціальний килимок (він буде її заряджати).

Якщо вірити патентам, нова клавіатура Magic Keyboard отримає сенсорну панель Touch Bar і Touch ID. Але діліть цей слух на десять. Як і у випадку з AirPower, щось може піти не так.

One More Thing

На початку року аналітики передбачили, що Apple представить дві моделі AirPods. Реліз однієї відбувся у березні. У ній майже нічого нового. Іншу модель зі зміненим дизайном і датчиком кров’яного тиску можуть випустити восени.

Можливо, нові навушники отримають скошені грані, як у Apple Pencil другого покоління.

Іншою осінньою новинкою, можливо, стануть повнорозмірні навушники Apple. Про них пліткують з минулого року. Імовірно, це студійні навушники з активним шумопоглинанням, в яких використовують напрацювання компанії Beats (належить Apple). 

HomePod

AirPods

Що ще? Дуже чекаємо нову Apple TV і в другому поколінні HomePod. Обидва гаджета не змінювалися вже майже два роки. ТВ-приставка потребує апгрейду апаратної частини: їй належить справлятися з іграми для Apple Arcade і стрімінговим сервісом Apple TV +.

Що стосується HomePod: інсайдери розповідають, що Apple хоче одночасно прокачати і зменшити розумну колонку, щоб вона склала конкуренцію Amazon Alexa і Echo Dot.

Традиційно для більшості гаджетів Apple випустить аксесуари: нові різнокольорові шкіряні та силіконові чохли для iPhone, донгла, кабелі та ремінці для годинника. 

Apple готує багато новинок, але відчуття, за яким ми скучили, поки немає. Дійсно проривний продукт рівня першого iPhone або iPad (наприклад, розумні окуляри), очевидно, далекий від релізу.

А чого чекаєте ви від Apple в другій половині 2019 роки? 

Facebook Comments

MOBILZONE

Скільки людей розшукують у Києві через неявку до ТЦК: цифра дня

Опубліковано

Скільки людей розшукують у Києві через неявку до ТЦК: цифра дня

Понад 5 тисяч військовозобов’язаних чоловіків розшукує столична поліція. Мова йде про тих чоловіків, які отримали повістку і не з’явилися по ній в ТЦК та СП.

Про це повідомляє Управління превентивної діяльності ГУНП.

За даними правоохоронців, станом на 1 квітня до поліції надійшло 5387 звернень щодо встановлення місця перебування та доставлення військовозобов’язаних чоловіків та складання відносно них адмінпротоколів.

Водночас поліція Києва наразі встановила місцеперебування зазначених осіб та доставила майже третину з них – 1416 осіб, до ТЦК для складання адміністративних матеріалів.

Слід зазначити, що поліція затримує та доставляє призовників, військовозобов’язаних та резервістів лише тих, хто: порушив правила військового обліку чи законодавство про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також читайте:

Чоловіки, які мають 3 дітей і більше можуть бути мобілізовані

Президент України підписав новий мобілізаційний закон, який вносить серйозні зміни в мобілізацію українців.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Банки масово закривають відділення в Україні: причини

Опубліковано

Банки масово закривають відділення в Україні: причини

В Національному банку України (НБУ) оприлюднили інформацію про негативну тенденцію закриття відділень банків.

З початку цього року кількість відділень банків у нашій країні значно скоротилися. У перші три місяці 2024 року закрилося 30 фінансових установ і з часом їх встає все більше. Найбільшу кількість довелося закрити банку Crédit Agricole. За квартал він зупинив роботу 12 структурних підрозділів, тобто з початку війни банківська мережа скоротилася майже на чверть.

Також лідирують у скороченні відділень Полтава Банк – 9 відділень та ПриватБанк – 5 відділень.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що за даними на 1 квітня 2024 року в Україні працює 5108 банківських відділень.

“Як наслідок, продовжується тенденція скорочення банківських мереж. З початку війни закрито майже чверть відділень”, – сказав представник ВРУ.

Нардеп зазначив, що причини такої ситуації у банківській сфері різні. Однак умовно їх можна розділити на три групи:

• виведення банків з ринку;
• війна (втрата контролю над частиною українських територій та питання безпеки);
• оптимізація бізнес-процесів та технологій (розвиток інтернет-банкінгу, нео-банків, фін-теку, віддаленої верифікації, впровадження штучного інтелекту тощо).

Варто зазначити, що бойові дії, ракетні обстріли російських окупантів та окупація населених районів, призвели до початку масового закриття банків. Вони не мали можливості продовжити роботу в населених пунктах на території окупованих областей.

Банки масово закривають відділення в Україні: причини

Також читайте:

ПриватБанк оцінює доцільність виходу на ринки Німеччини чи Польщі.

ПриватБанк розробив дуже корисний сервіс  “Конверти”

 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Українцям призупинили обмін та продовження прав водія: причини

Опубліковано

Українцям призупинили обмін та продовження прав водія: причини

Українцям за кордоном призупинили обмін та продовження посвідчень водія.

Про ситуацію повідомили у соцмережі Центру обслуговування громадян “Паспортний сервіс”.

Зараз, тимчасово припинено обмін/продовження посвідчень водія українцям за кордоном, та заміну свідоцтв про реєстрацію авто. Це відбувається з технічних причин.

Відомо, що відповідні підрозділи МВС та Департаменту державного документування активно працюють над якнайшвидшим відновленням надання послуг. Про ситуацію щодо відновлення окремих служб прийому громадян буде повідомлено додатково.

“До відома громадян, з технічних причин іноземні підрозділи тимчасово припинили прийом громадян на переоформлення/відновлення водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію автомобіля. Міністерство внутрішніх справ та Департамент документального забезпечення, активно працюють над відновленням послуг», – зазначають в повідомленні.

Також читайте:

Закордонні паспортні служби скасували живі черги.

Всі чоловіки можуть отримати відстрочку від мобілізації на 60 днів.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів
MOBILZONE4 дні тому

Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям
MOBILZONE3 дні тому

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта
MOBILZONE5 днів тому

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта

З'явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му
MOBILZONE3 дні тому

З’явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони
MOBILZONE5 днів тому

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення
MOBILZONE5 днів тому

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення

Одна з великих соцмереж тепер буду платною
MOBILZONE3 дні тому

Одна з великих соцмереж тепер буде платною: ціна за публікацію постів

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної
MOBILZONE7 днів тому

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам'яті
MOBILZONE3 дні тому

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам’яті

Криптовалюти впали в ціні на 10-30 процентів: причина
MOBILZONE5 днів тому

Криптовалюти впали в ціні на 10-30 процентів: причина

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.