Connect with us

HARDNEWS

Огляд Cougar 700m EVO: дуже зручна и технологічна ігрова мишка

Опубліковано

Миша-трансформер – підвид комп’ютерних мишей, які можуть змінювати свою форму і підлаштовуватися під різні хвати і вимоги користувача. Cougar 700m EVO одна з таких мишок, причому це вже її третє покоління. Крім регулювань форми і ваги, ця ігрова миша може похвалитися топовим сенсором Pixart PMW3389 з роздільною здатністю 16000DPI, крутим дизайном, RGB-підсвічуванням і 8 налаштованим кнопками. Детальніше про Cougar 700m EVO в цьому огляді.

Сама мишка нагадує роботів-трансформерів з нашого дитинства. І це по-своєму цікаво – на тлі аналогічної продукції аксесуар однозначно виділяється. Кольорове рішення повністю чорне, і особисто я б оживив його якимись червоними вставками. Але виробник очевидно вирішив, що суцільний колір зробить аксесуар більш стриманим і універсальним. Що ж, логіка в цьому є.

В цілому, дизайн вдалий, і не дивно, що Cougar експлуатує його вже в декількох поколіннях моделі 700M. Головна перевага тут в тому, що незвичайна конструкція аксесуара не вступає в протиріччя з ергономікою. Користуватися мишкою зручно, крім того, є можливість регулювання верхньої панелі. Її можна налаштовувати під себе, обертаючи спеціальний гвинт.

Діапазон регулювання, на перший погляд, не дуже широкий, але в умовах реального використання кожен міліметр різниці добре відчувається. Так що можливість налаштувати миша під себе – це суттєва перевага.

Також можна змінювати задню панель. У комплекті передбачений варіант на зміну, він більш компактний.

За габаритами Cougar 700m EVO – це типовий «середнячок». Миша підійде як для великої долоні, так і для маленької. У мене розмір долоні плюс-мінус середній, тому ніяких нарікань до габаритів аксесуара немає.

Головне питання, яке часто виникає до налаштованим мишкам з рухомими елементами, стосується надійності їх конструкції. У випадку з 700m EVO в конструкції використовуються міцні металеві елементи, які апріорі надійні. Найімовірніше, що з часом при адекватної експлуатації нічого не розбовтається і не зламається. У всякому разі у користувачів попередніх модифікацій 700M масових скарг на якість збірки і надійність ніколи не було.

Можливий як пальцевий, так і долонний хват, але особисто я віддаю перевагу перший варіант. Зручно, що бічні грані мають виражену фактуру, завдяки якій пальці не зісковзують.

На нижній частині аксесуара передбачено відразу шість тефлонових ніжок. У міру зношування їх можна замінити на аналогічні запасні з комплекту. Це однозначно продовжує термін служби Cougar 700m EVO.

Кабель в тканинної оплітці, він в міру жорсткий і кріпиться до миші не зовсім стандартним способом – не по центру, а з невеликим зсувом вліво. Однак на практиці цей нюанс не помічаєш.

Управління та регулювання ваги Cougar 700m EVO

Cougar 700m EVO – це відносно легка миша, базовий вага якої становить 105 м За допомогою комплектних тягарців можна збільшити масу ще на 16 грамів. У більш великовагової мишці для більшості користувачів немає необхідності. Вага кожного грузика – 4 г, що дозволяє користувачеві гнучко регулювати загальну вагу аксесуара.

Під основними кнопками знаходяться перемикачі Omron з заявленим ресурсом 50 млн спрацьовувань. Колесо прокрутки комфортних розмірів, воно досить велике і оснащується функцією натискання. Поверхня колеса прогумована, що підвищує зручність роботи з ним. Передбачена також клавіша швидкого налаштування DPI.

Користувач може зберігати до трьох профілів налаштувань під різні ігри, причому, всі ці профілі зберігаються безпосередньо в пам’яті аксесуара. Вони залишаться з вам, якщо ви змінюєте комп’ютер або граєте десь в іншому місці.

В цілому, гра з використанням Cougar 700m EVO залишає приємні враження. Курсор рухається плавно, без проскоків, натискання точні. Така миша буде відмінним вибором для екшенів, RPG і будь-яких інших ігрових жанрів, де важливою умовою успіху є швидкість реакції і точність прицілювання.

Кілька слів про підсвічування. Підсвічуються зон тут небагато, та й сама підсвічування досить стримана. Зате можна регулювати відтінок в рамках кольорової палітри RGB.

Оснащення і можливості

В основі мишки встановлений оптичний сенсор Pixart PMW3389 з високим рідним дозволом в 16000 dpi. Максимальне прискорення становить 50g, швидкість переміщення – до 10 м / с. Заявлена ​​частота опитування сягає 2000 Гц.В цілому, миша обіцяє бути вельми спритною і точної в роботі – таким собі ідеалом для проходження шутерів і екшенів. До слова, саме сенсором версія EVO відрізняється від інших мишок сімейства Cougar 700M – у них дозвіл набагато нижче.

При цьому виробник нікуди не прибрав точне підстроювання дозволу та інші фішки. Ви можете перетягувати бігунок з кроком в 50 dpi, а три найбільш підходящі вам варіанти зберегти як швидких установок. Крім дозволу сенсора, можна налаштовувати і інші параметри: прив’язку по осях X і Y, частоту опитування, кути і кожну з кнопок. Всі ці параметри можна зберегти окремо для кожного з трьох профілів і, що ще приємніше, зберігати їх можна не тільки на комп’ютері, але і прямо в мишці. Для цього в Cougar 700M Evo є 512 Кб власної пам’яті.

Крім того, в утиліті можна налаштувати підсвічування – зон світіння тут трохи, а ось варіантів кольору і режимів цілком достатньо. Ви можете вибирати з усього RGB спектра, і п’яти режимів (вважаючи з відключенням підсвічування). При цьому настройки доступні для кожної зони окремо: трисмуговий «індикатора» зліва і коліщатка прокрутки. До слова, сама утиліта оновлена, перероблена і візуально сильно відрізняється від того, що використовувалося в минулих моделях Cougar. Інтерфейс став ще більш простим і зручним, і за це виробнику окремий плюс.

Ну, а тепер про те, як поводиться мишка в грі. Завдяки рідному, а не задер штучно високій роздільній здатності, можна використовувати досить високі показники dpi. Миша адекватно поводиться на установках в 12-14 тисяч dpi, і тільки після цього стають помітні деякі артефакти ходу. Зривів і проскоків тут фактично немає, так само як і немає в підсумку тремтіння курсору на екрані. Швидкість пересування і реакції теж не підкачала, та й помилок в роботі маніпулятор не видав жодного разу. Простіше кажучи, Cougar 700M Evo відмінно підходить для ураганних екшенів і рпг, і з нею у вас виникне проблем з точністю прицілу.

 

В цілому Cougar 700M Superior залишає позитивні враження. Перш за все, це стосується загальної ергономіки та можливостей настройки геометрії корпусу. По частині зручності цього процесу, вона краще варіантів від тієї ж Tt eSPORTS Level 10, де потрібна окрема викрутка для підйому майданчики. Збірка і якість матеріалів теж на хорошому рівні. Звичайно, з роками, щось може трапитися з самим покриттям корпусу, але при активній грі, це нюанс майже всіх ігрових рішень. Максимум це будуть естетичні незручності, які з лишком перекриваються комфортом експлуатації.

 

Cougar 700M Superior технічні характеристики:

  • Тип сенсора: Avago ADNS-9800
  • Перемикачі: OMRON
  • Дозвіл: 12000 DPI
  • Процесор: ARM Cortex-M0
  • Частота опитування 1000 Гц
  • Час відгуку: 1 мс
  • Вбудована пам’ять: 512 КБ
  • Кількість кнопок: 8
  • Максимальне прискорення: 30G
  • Довжина кабелю: 1,8 м
  • Габарити: 127x83x38 мм
  • Вага: 110 г
  • Постачальник: EDG Group
  • Ціна: $ 75

Оцінка:

  •  Можливість настройки
  • Якість збірки
  •  комплектація
  •  ціна

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

HARDNEWS

Телевізори Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки вражають

Опубліковано

Телевізори Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки вражають

Xiaomi продовжує розкривати подробиці про новинки, що дебютують 26 жовтня. На цей раз компанія розповіла про телевізор Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки.

Пристрій отримає панель Mini LED з діагоналлю 85 дюймів, роздільною здатністю 4К та кадровою частотою 144 Гц. Екран має 1440 зон підсвічування, максимальна яскравість складе 2400 кд/кв.м. Xiaomi не розкрила вартість телевізора, але назвала його «суперекраном у ціновій ніші 10 тис. юанів [1370 доларів]». Тобто ціна не перевищить цієї позначки.

85-дюймова версія доповнить раніше випущені Xiaomi TV S Pro з діагоналлю 65 та 75 дюймів. Ці телевізори, нагадаємо, оснащуються чотириядерними процесорами Arm Cortex-A73, мають 4 ГБ ОЗУ та 64 ГБ флеш-пам’яті, підтримують Wi-Fi 6, наділені чіпом NFC та парою портів HDMI 2.1.

Facebook Comments
Читати далі

HARDNEWS

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

Опубліковано

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

Напередодні інсайдер Digital Chat Station повідомив, що MIUI 14 стане останньою версією оболонки, і після неї Xiaomi представить інший інтерфейс користувача. Але, за інформацією порталу XiaomiUI, це не відповідає дійсності.

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

 

На підтвердження своїх слів сайт опублікував скріншоти найменувань тестових збірок MIUI 15 для Redmi K60 Pro (Socrates), MIX Fold 3 (Babylon), Xiaomi 14 Ultra (Ishtar), 13 (Fuxi) та 12T (Plato). Також інсайдери повідомляють, якщо заміна MIUI 15 у вигляді MiOS і з’явиться, то буде доступна тільки в Китаї.

Facebook Comments
Читати далі

HARDNEWS

Хто, крім пенсіонерів, може отримати виплати 6600 гривень від “єПідтримки”: список

Опубліковано

Хто, крім пенсіонерів, може отримати виплати 6600 гривень від "єПідтримки": список

Певні українці продовжують отримувати матеріально допомогу від державних та  міжнародних організацій. Спочатку виплати були призначені лише для внутрішньо переміщених осіб, проте зараз коло отримувачів розширилось. Допомогу від держави зможуть отримати ті, хто постраждали від повномасштабного вторгнення рф до України. Допомога розрахована на: пенсіонерів, осіб з інвалідністю, самотніх матерії чи батьів, а також багатодітні сім’ї.

Майте на увазі, що для цього вам потрібно:

  • знаходиться на тимчасово окупованих територіях;
  • знаходиться на деокупованих територіях;
  • знаходиться на територіях, на яких відбуваються активні бойові дії

Мінінтеграція постійно оновлювює список громад, які можуть отримати матеріальну допомогу. Наразі всього у переліку, затвердженому відповідним наказом Мінреінтеграції, 323 громад у 9 областях, а саме: Донецька – 66 громад; Харківська – 56 громад; Луганська – 37 громад; Запорізька – 54 громад;Херсонська – 49 громад; Миколаївська – 26 громад; Сумська – 21 громада; Чернігівська – 5 громада.

Крім того, у Мінсоцполітики наголосили, що запити від міжнародних організацій на реєстри заявок, як правило, мають кілька критеріїв.

“Наприклад, це пенсіонер+певний регіон або інша соціальна категорія! Так, наприклад, у крайньому реєстрі, наданому Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, було вказано інформацію щодо заявок із перелюбююіку категорій, таких як: малозабезпечені сім’ї та особи з інвалідністю другої групи, зареєстровані у визначених міжнародною організацією територіях (Луганська, Донецька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська та Запорізька області)”, – йдеться у повідомленні.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Xiaomi представила захищений смарт-годинник Black Shark GS3
MOBILZONE6 години тому

Xiaomi представила захищений смарт-годинник Black Shark GS3

Apple анонсувала презентацію нових пристроїв
MOBILZONE6 години тому

Apple анонсувала презентацію нових пристроїв

У Раді повідомили, коли закон про мобілізацію запрацює повністю і дасть ефект
MOBILZONE9 години тому

У Раді повідомили, коли закон про мобілізацію запрацює повністю і дасть ефект

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою
MOBILZONE10 години тому

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

Мобілізація студентів: хто з отримувачів освіти втратив право на відстрочку
MOBILZONE10 години тому

Мобілізація студентів: хто з отримувачів освіти втратив право на відстрочку

Нова грошова допомога для сімей з дітьми: як отримати
MOBILZONE13 години тому

Нова грошова допомога для сімей з дітьми: як отримати

Сьогодні всі консульства припиняють надавати послуги чоловікам
MOBILZONE14 години тому

Сьогодні всі консульства припиняють надавати послуги чоловікам: можливо буде лише оформити документи для повернення в Україну

Стала відома дата лістингу Notcoin
MOBILZONE14 години тому

Стала відома дата лістингу Notcoin

Не тільки повістки: як вручатиметься вимога ТЦК і що загрожує ухилянтам
MOBILZONE14 години тому

Не тільки повістки: як вручатиметься вимога ТЦК і що загрожує ухилянтам

Випущено перші у світі банківські картки з OLED-дисплеями: у чому їхня особливість
MOBILZONE17 години тому

Випущено перші у світі банківські картки з OLED-дисплеями: у чому їхня особливість

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.