Connect with us

HARDNEWS

Обзор SSD накопичувача ADATA Ultimate SU800 ємністю 1 ТБ

Опубліковано

Для тестування новинки компанія ADATA прислала в нашу лабораторію один зразок – ємністю 1024 Гбайт . В результаті ми можемо отримати детальну інформацію про будову і рівні швидкодії найбільш затребуваних версій.

Однак за традицією почнемо із зовнішнього вигляду. Корпус ADATA Ultimate SU800 відразу ж наводить на думки про те, що перед нами – бюджетний накопичувач. Виглядає він цілком акуратно, але верхня половинка корпусу – пластикова, а метал застосований лише в нижній частині. Це створює далеко не найпозитивніше враження, оскільки така конструкція не сприяє теплоотводу, а крім того, здається не дуже надійною – кришка накопичувача легко прогинається під тиском. Втім, ці проблеми швидше надумані: контролер простий і економічний, а піддавати SSD фізичного впливу якось не хочеться.


На обох сторонах SSD є наклейки. Зверху це маркетинговий ярлик, на якому вказано лише назву моделі. Знизу – наклейка з технічною інформацією, що включає артикул і серійний номер. Але її інформативність теж знаходиться на невисокому рівні. Відомості про обсяг SSD можна почерпнути тільки з розшифровки модельного номера, а залитий в накопичувач номер прошивки взагалі ніде не вказано.

В першу чергу звернути увагу варто на те, що встановлений в даному накопичувачі контролер SMI SM2258 не відрізняється за маркуванням від чіпа, який ми вже бачили в Intel 540s. А це означає, що підтримка 3D V-NAND (TLC) була закладена в ньому спочатку і вона не поставила вимогу про ніяких глибинних переробок на рівні архітектури. В якості оперативної пам’яті в Ultimate SU800 1024 Гбайт використовується LDDR3-1600 SDRAM виробництва Nanya. 1024 МБ буферної пам’яті LDDR3-1600 реалізовані однієї мікросхемою Nanya NT5CC256M16IP-DI. 1024 ГБ основної пам’яті TLC 3D NAND набрані шістьма мікросхемами Micron 6LB22 NW838

Ну і, звичайно, видно інтерфейс передачі даних SATA III 6 Гбіт/с. Сучасні SSD, включаючи ADATA Ultimate SU800, вже давно вперлися в швидкість інтерфейсу. Нагадаю, SATA III сумісний з усіма попередніми ревізіями.

По-перше, масив флеш-пам’яті Ultimate SU800 1024 Гбайт складено всього з шести пристроїв TLC 3D NAND виробництва Micron, що не дозволяє контролеру SM2258 користуватися повноцінним чотирьохканальна режимом. Тому в даній модифікації використовується трьохканальний доступ в масив флеш-пам’яті, що не кращим чином позначається на продуктивності. Однак при цьому потрібно пам’ятати, що спроектована IMFT трьохбітова 3D NAND має не традиційну двухбанкову, а четирьох банкову структуру, і це певною мірою компенсує і низький рівень паралелізму її масиву.

По-друге, ємність мікроновскіх пристроїв TLC 3D NAND становить 384 Гбіт, і це значить, що в 1024 Гбайт накопичувач насправді встановлено 1152 Гбайт флеш-пам’яті. Іншими словами, ADATA Ultimate SU800 наділений великою, прихованої від користувача резервної областю, що займає приблизно 17 відсотків від повного обсягу. «Зайве» місце використовується не тільки під підмінний фонд і технології вирівнювання зносу і збірки сміття, а й на реалізацію RAID 5-подібного зберігання даних разом з контрольними сумами, що дозволяє усувати невиправні через LDPC ECC помилки. Це дає додаткову гарантію надійності зберігання даних.

Говорячи про Ultimate SU800 відразу, потрібно згадати той факт, що компоновка друкованої плати цього накопичувача дещо відрізняється від еталонного дизайну, який кілька місяців тому показувала Silicon Motion на виставці Computex. Мабуть, робота над вдосконаленням платформи SM2258 триває. До того ж певна участь в доведенні Ultimate SU800 взяли і фахівці Micron, в планах яких є випуск схожого накопичувача Crucial BX300.

Основні характерістікі
Виробник ADATA
Серія Ultimate SU800
Модель ASU800SS-1TT-C
Тип обладнання SSD
Ресурс SSD 800
Ресурс DWPD 0.73 перезапису всього обсягу накопичувача в день (DWPD – Drive Writes Per Day) протягом 3 років
Для веб-сервера або файлового сервера Не підходить
Для сервера баз даних Не підходить (недостатній ресурс)
Ємкість накопичувача SSD 1 Тб
Колір Чорний
Тип чіпів 3D TLC (Triple Level Cell) 32-шарові IMFT (Intel / Micron Flash Technologies) з плаваючим затвором
Background Garbage Collection Підтримується
Рабоча температура 0 ~ 70°C
Комплект поставки і опції
ПО в комплекті Безкоштовно завантажуйте з сайту ADATA SSD ToolBox і утиліту перенесення даних Acronis True image HD, disk migration utility
Опції (можна придбати додатково) Адаптер для установки SSD накопичувача у відсік 3.5 “Кріплення для установки 2.5 SSD в 3.5 відсік корпусу
Параметри продуктивності
Підтримка TRIM Так
Швидкість читання До 560 МБ/сек
Швідкість запису До 520 Мб/сек
IOmeter, швидкість запису 4Кб файлів, глибина черги = 32 80000 IOPS
Конфігурація
Контролер Silicon Motion SM2258 – дані з неофіційних джерел
Інтерфейс, роз’єми і виходи
Підтримка NCQ Так
Інтерфейс SSD SATA 6Gb/s (SATA-III)SSD з інтерфейсом SATA 6Gb/s
Пропускна здатність інтерфейсу 6 Гбит/сек
Безпека
Шифрування даних Нет
Споживчі властивості
Максимальні перевантаження 1500G довжиною 0.5 мс
Сумісність
Формат накопичувача 2.5″ (товщиною 7 мм)SSD 2.5″
Інші характеристики
MTBF 2 млн. годин
Логістика
Розмір 70 x 7 x 100 мм
Вага 48 грам
Розміри упаковки (виміряна в НІКС) 12.83 x 9.68 x 1.89 см
Вага брутто (виміряна в НІКС) 0.067 кг

 

В результаті характеристики ADATA Ultimate SU800 вийшли наступними:

Виробник ADATA
Серія Ultimate SU800
Форм-фактор 2,5 дюйма
інтерфейс SATA 6 Гбит/с
Ємкість 128 Гбайт 256 Гбайт 512 Гбайт 1024 Гбайт
Конфигурація
Флеш-память: тип Micron 32-слойная 384-Гбит TLC 3D NAND
Контроллер SMI SM2258
Буфер: тип, обєм LDDR3-1600,
256 Мбайт
LDDR3-1600,
256 Мбайт
LDDR3-1600,
512 Мбайт
LDDR3-1600,
1024 Мбайт
Продуктивність
Макс. стійка швидкість послідовного читання 550 Мбайт/с 550 Мбайт/с 550 Мбайт/с 550 Мбайт/с
Макс. стійка швидкість послідовного запису 300 Мбайт/с 500 Мбайт/с 500 Мбайт/с 500 Мбайт/с
Макс. швидкість довільного читання (блоки по 4 Кбайт) 50000 IOPS 80000 IOPS 85000 IOPS 85000 IOPS
Макс. швидкість довільного запису (блоки по 4 Кбайт) 75000 IOPS 85000 IOPS 85000 IOPS 85000 IOPS
Фізичні характеристики
Потужність: бездіяльність / читання-запис Н/д
MTBF (середній час напрацювання на відмову) 2,0 млн ч
Ресурс записи Н/д
Габаритні розміри: Д х В х Г 100,45 х 69,85 х 7 мм
Маса 47,5 г
Гарантійний термін 3 года
Рекомендована ціна $55 $80 $140 $270

Програмне забезпечення

ADATA приділяє чималу увагу тому, щоб її накопичувачі отримували гідну програмну підтримку. Тому для них розроблена спеціальна фірмова сервісна утиліта SSD Toolbox, яка підходить в тому числі і для нового Ultimate SU800.

Треба сказати, що утиліта ця не пропонує настільки різноманітних можливостей, як кращі аналоги – програми компаній Samsung, SanDisk або Crucial. Проте базову функціональність вона надати здатна. Так, крім видачі повної діагностичної інформації про SSD, ADATA SSD Toolbox дозволяє провести перевірку флеш-пам’яті накопичувача, відіслати на нього пакет команд TRIM або здійснити налаштування параметрів операційної системи (відключення Superfetch, Prefetch і дефрагментації).

Також через ADATA SSD Toolbox можна провести оновлення прошивки і виконати процедуру Secure Erase.

Крім того, після реєстрації придбаного Ultimate SU800 на сайті виробника можна отримати ключ до популярній програмі для клонування даних Acronis True image HD.

Перевага перед жорсткими дисками завдяки істотному підвищенню продуктивності
Завдяки високоякісним матеріалам і передовим технологіям, накопичувач Ultimate SU800 має переваги перед традиційними жорсткими дисками по багатьом параметрам, зокрема, за часом завантаження та установки, а також за загальним обсягом зчитування / запису на набагато більш високих швидкостях.

Низький рівень споживання енергії збільшує час роботи акумулятора

Накопичувач Ultimate SU800 підтримує технологію енергозбереження DEVSLP (сплячий режим пристрою), яка забезпечує більш раціональне використання електроенергії. Це призводить до зниження витрат на електроенергію і збільшує час роботи акумулятора. У порівнянні з традиційними жорсткими дисками накопичувач Ultimate SU800 споживає всього 8% заряду в режимі очікування і на 80% менше заряду акумулятора під час звичайної експлуатації. Для тих, хто часто подорожує або їздить у відрядження, накопичувач Ultimate SU800 стане відмінним помічником, адже завдяки своїй мобільності і енергозбереження він дуже економно витрачає заряд акумулятора ноутбука.

Програмне забезпечення

У сучасному світі IT-технологій дуже важливо, щоб виробник випускав спеціальне програмне забезпечення для своїх продуктів. Порадувало, що компанія ADATA намагається приділяти цьому питанню досить багато уваги, робить усе, щоб її продукція отримувала гідну програмну підтримку. Для цього була спеціально розроблена фірмова сервісна утиліта SSD Toolbox, яка підходить у тому числі й герою нашого огляду – Ultimate SU800.

Запустивши встановлену утиліту, в основному розділі побачите всю головну інформацію про диск. Тут же отримаєте доступ до розширених відомостей SMART.

Розділ “Діагностика” дозволить вам перевірити накопичувач на помилки. Існують два режими – швидкий і повний. Я б рекомендував вам у перший раз все ж провести повну діагностику. Користувачі самостійно можуть виставити необхідні параметри, які сповістять їх про температуру й рівні “здоров’я” SSD- накопичувача.

Розділ “Програми” дозволить реалізувати механізм оновлення прошивки, оновлення самої програми та експорт даних. Дуже цікаво було знайти функцію очищення даних без можливості їх відновлення, яка тут називається Secure Erase. Це своєрідне повне очищення диска.


Розділ “Оптимізація системи” містить у собі механізми оптимізації роботи накопичувача та операційної системи. Настійно рекомендую зареєструвати придбаний Ultimate SU800 на сайті виробника. Після чого у вас з’явиться можливість отримати ключ до популярної програми для клонування даних Acronis True image HD.

 

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

HARDNEWS

Телевізори Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки вражають

Опубліковано

Телевізори Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки вражають

Xiaomi продовжує розкривати подробиці про новинки, що дебютують 26 жовтня. На цей раз компанія розповіла про телевізор Xiaomi TV S Pro 85 флагманської лінійки.

Пристрій отримає панель Mini LED з діагоналлю 85 дюймів, роздільною здатністю 4К та кадровою частотою 144 Гц. Екран має 1440 зон підсвічування, максимальна яскравість складе 2400 кд/кв.м. Xiaomi не розкрила вартість телевізора, але назвала його «суперекраном у ціновій ніші 10 тис. юанів [1370 доларів]». Тобто ціна не перевищить цієї позначки.

85-дюймова версія доповнить раніше випущені Xiaomi TV S Pro з діагоналлю 65 та 75 дюймів. Ці телевізори, нагадаємо, оснащуються чотириядерними процесорами Arm Cortex-A73, мають 4 ГБ ОЗУ та 64 ГБ флеш-пам’яті, підтримують Wi-Fi 6, наділені чіпом NFC та парою портів HDMI 2.1.

Facebook Comments
Читати далі

HARDNEWS

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

Опубліковано

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

Напередодні інсайдер Digital Chat Station повідомив, що MIUI 14 стане останньою версією оболонки, і після неї Xiaomi представить інший інтерфейс користувача. Але, за інформацією порталу XiaomiUI, це не відповідає дійсності.

Що відомо про «скасування» MIUI 15 для смартфонів Xiaomi

 

На підтвердження своїх слів сайт опублікував скріншоти найменувань тестових збірок MIUI 15 для Redmi K60 Pro (Socrates), MIX Fold 3 (Babylon), Xiaomi 14 Ultra (Ishtar), 13 (Fuxi) та 12T (Plato). Також інсайдери повідомляють, якщо заміна MIUI 15 у вигляді MiOS і з’явиться, то буде доступна тільки в Китаї.

Facebook Comments
Читати далі

HARDNEWS

Хто, крім пенсіонерів, може отримати виплати 6600 гривень від “єПідтримки”: список

Опубліковано

Хто, крім пенсіонерів, може отримати виплати 6600 гривень від "єПідтримки": список

Певні українці продовжують отримувати матеріально допомогу від державних та  міжнародних організацій. Спочатку виплати були призначені лише для внутрішньо переміщених осіб, проте зараз коло отримувачів розширилось. Допомогу від держави зможуть отримати ті, хто постраждали від повномасштабного вторгнення рф до України. Допомога розрахована на: пенсіонерів, осіб з інвалідністю, самотніх матерії чи батьів, а також багатодітні сім’ї.

Майте на увазі, що для цього вам потрібно:

  • знаходиться на тимчасово окупованих територіях;
  • знаходиться на деокупованих територіях;
  • знаходиться на територіях, на яких відбуваються активні бойові дії

Мінінтеграція постійно оновлювює список громад, які можуть отримати матеріальну допомогу. Наразі всього у переліку, затвердженому відповідним наказом Мінреінтеграції, 323 громад у 9 областях, а саме: Донецька – 66 громад; Харківська – 56 громад; Луганська – 37 громад; Запорізька – 54 громад;Херсонська – 49 громад; Миколаївська – 26 громад; Сумська – 21 громада; Чернігівська – 5 громада.

Крім того, у Мінсоцполітики наголосили, що запити від міжнародних організацій на реєстри заявок, як правило, мають кілька критеріїв.

“Наприклад, це пенсіонер+певний регіон або інша соціальна категорія! Так, наприклад, у крайньому реєстрі, наданому Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, було вказано інформацію щодо заявок із перелюбююіку категорій, таких як: малозабезпечені сім’ї та особи з інвалідністю другої групи, зареєстровані у визначених міжнародною організацією територіях (Луганська, Донецька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська та Запорізька області)”, – йдеться у повідомленні.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів
MOBILZONE4 дні тому

Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям
MOBILZONE3 дні тому

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта
MOBILZONE5 днів тому

Українським чоловікам обіцяють швидке оформлення закордонного паспорта

З'явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му
MOBILZONE3 дні тому

З’явився список із 30 смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, які припинять оновлюватись у 2024-му

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони
MOBILZONE5 днів тому

HyperOS з квітневими оновленнями безпеки вийшла ще на два смартфони

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення
MOBILZONE5 днів тому

41 модель смартфонів Samsung отримає нове оновлення

Одна з великих соцмереж тепер буду платною
MOBILZONE3 дні тому

Одна з великих соцмереж тепер буде платною: ціна за публікацію постів

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної
MOBILZONE7 днів тому

Google анонсувала платну версію Chrome: чим вона відрізняється від звичайної

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам'яті
MOBILZONE3 дні тому

Офіційно представлено дуже дешевий смартфон OPPO A1i: міцний корпус та багато пам’яті

Криптовалюти впали в ціні на 10-30 процентів: причина
MOBILZONE5 днів тому

Криптовалюти впали в ціні на 10-30 процентів: причина

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.