Connect with us

Гаджети

Pocophone F1 – майстер швидкості від Xiaomi

Опубліковано

Xiaomi недостатньо досягнутих результатів, компанія хоче максимально видавити конкурентів з ринку. Саме тому на світ з’явився суббренд – Poco або Pocophone. Він позиціонує себе, як конкурента OnePlus і перший пристрій замахнувся на швидкість роботи OnePlus 6.

Слоган флагмана OnePlus – «Швидкість, яка вам потрібна». У Pocophone F1 це – «Майстер швидкості». Чи так це?

Технічні характеристики Pocophone F1:

  • Габарити: 155,5 × 75,2 × 8,8 мм, 182 г
  • Дисплей: 6,18 “, 2246 × 1080 (404 ppi), 18,7: 9, IPS LCD
  • Процесор: 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630
  • Камера: 12 + 5 Мп, апертура f / 1,9 + f / 2,0 (основна подвійна), 20 Мп, апертура f / 2,0 (фронтальна)
  • Пам’ять: 6/8 ГБ ОЗУ (LPDDR4X), 64/128 ГБ ПЗУ (UFS 2.1)
  • Батарея: 4000 мАг (Quick Charge 3.0)
  • ОС: Android 8.1 (MIUI 9.6 + Poco Launcher)
  • Зв’язок: Type-C, Wi-Fi (2,5 / 5 ГГц), mini-jack, Bluetooth 5.0, GPS, OTG.

Пластик, Type-C і mini-jack

Зовні порівнювати пристрої нерозумно. Корпус пластиковий, в трьох колірних рішеннях: чорний, блакитний і червоний. Ще є спеціальна кевларовая версія.

Спереду дисплей з великим вирізом, де, крім фронтальної камери, динаміка і датчика наближення, розташований інфрачервоний сенсор, який дозволяє розпізнавати власника навіть при відсутності освітлення зі швидкістю 0,4 секунди. На тесті було дві версії – в одній він не працював, в другій все було ок.

Поки не працює розблокування лицем, можна скористатися сканером відбитків пальців. Розташований позаду, під подвійною камерою, через що постійно зачіплюєш вічко камери. Сканер працює значно гірше, ніж в Mi 8 або Mi MIX 2s. У нижній частині розташований блискучий логотип компанії.

Зліва гібридний лоток, заявлена ​​підтримка 13 бендів LTE, праворуч кнопка живлення і гойдалка гучності, розділена на дві окремі клавіші. Зверху мікрофон і 3,5 мм роз’єм. Внизу Type-C, динамік і мікрофон, стилізований під динамік.

У комплекті: зарядний пристрій, інструкція і дешевий силіконовий чохол.

Яскравий IPS

У OnePlus 6 встановлений opticAMOLED, тут використовується IPS з яскравістю до 500 ніт. Розмір дисплея 6,18 дюйма, розширення 2248×1080 пікселів – це 403 точки на дюйм. Співвідношення сторін 18,7:9. Є режим читання і можливість тонкої настройки кольору та контрастності.

Уцілому, відмінний дисплей, не гірше такого ж в Mi MIX 2s. Єдине що дратує – величезний виріз. Але тут на любителя.

Snapdragon 845 і MIUI

Найголовніше в Pocophone F1 – залізо. За 300 доларів смартфон пропонує флагманський 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 845. Оперативної пам’яті два варіанти – 6 або 8 ГБ стандарту LPDDR4X. Вбудованої пам’яті 64, 128 або 256 ГБ стандарту UFS 2.1, розширюється картами microSD об’ємом до 256 ГБ.

У AnTuTu максимальна комплектація набрала 291 тисячу балів проти 287 тисяч у OnePlus 6. Різниця не велика але перевага очевидно. У GeekBench показники наступні: 2433 і 8937 в одноядерному і багатоядерному тесті.

Ще однією фішкою доступного «флагмана» стало рідинне охолодження. Що воно дає незрозуміло, нагрів все одно є, особливо, під камерою, але незначний. В іграх все добре, але софт – розмова зовсім інша.

У якості операційної системи використовується Android 8.1 з потенційним оновленням до Android Pie до кінця року. Оболонка MIUI 9.6 з модернізованим лаунчером, встановити який може будь-хто з 29 серпня.

Установкою MIUI не обмежилися. Попрацювали над запуском додатків і швидкістю зчитування торкань. Нововведень досить, але на практиці малопомітно.

За час тестування смартфон не раз зависав, додатки вилітали, особливо часто біда траплялася з камерою, закриття якої можливо було тільки після перезавантаження. Знову ж таки, це один з перших зразків, і софт можна допилити. Чекаємо.

Чи не пошкодували акумулятор, тут 4000 мАг, є швидка зарядка Quick Charge 3.0 – від 0 до 100 відсотків за півтори з невеликим години. Із постійно включеним інтернетом вистачає на добу з невеликим.

ШІ для камери

На презентації не говорили про те, що камера перевершує конкурента в особі OnePlus, але зробили упор на режим штучного інтелекту, який розпізнає до 25 категорій об’єктів і до 206 різних видів сцен. З ним фотографії виходять яскравіші та контрастніші.

У F1 подвійний модуль камери, перший з роздільною здатністю 12 Мп з розміром пікселя 1,4 мкм, апертурою f/1,9 і сенсором Sony IMX363. Другий об’єктив, який використовується для портретних знімків, отримав 5-мегапіксельний сенсор Samsung S5K5E8 зі світлосилою f/2,0 і розміром пікселя 1,12 мк.

Уповільнене відео пишеться з частотою 240 кадрів в секунду в FullHD. Звичайне відео в 4K пише максимально з 30 кадрами в секунду, 1080р теж 30 fps. Оптичної стабілізації немає. Два стандарти стискання – H.264 або H.26.

Звук

Не забули про звук, тут є стерео-динаміки, але багато власників про це не знають. Причина в розмовному динаміці – він дуже тихий і стерео-звук не дотягує до iPhone 8 або Meizu 15.

Музику можна слухати не тільки по проводах, а й по Bluetooth, він тут п’ятої версії з підтримкою протоколів aptX/aptX-HD

Висновки

Pocophone F1 – це дійсно серйозний конкурент для пристроїв від Meizu, Oppo, Vivo і навіть Xiaomi, але не для OnePlus 6. Тут знову немає NFC, середні камери, недопрацьований софт і звичний дизайн. Наступного разу хочеться побачити дійсно бомбу, яка здивує не тільки ціною і міцністю, але і всім іншим.

 

Facebook Comments

Гаджети

Прощай MIUI: список смартфонів, які першими отримають глобальну версію HyperOS

Опубліковано

Прощай MIUI: список смартфонів, які першими отримають глобальну версію HyperOS

Після презентації HyperOS у мережі почали розповсюджувати інформацію, що ця прошивка тільки для китайського ринку, а в решті світу Xiaomi продовжить випускати MIUI. І хоча компанія так ніколи не заявляла, тепер з’явилося офіційне спростування всіх спекуляцій — анонс глобального розгортання прошивки.

Цікаво, що на опублікованому зображенні йдеться про реліз у першому кварталі 2024 року, але компанія Xiaomi вже оголосила про поширення оновлення. Першими за межами Китаю HyperOS отримають власники наступних апаратів:

  • Xiaomi 13, 13 Pro та 13 Ultra;
  • Xiaomi 13T та 13T Pro;
  • Xiaomi Pad 6;
  • Redmi Note 12;
  • Redmi Note 12S;
  • POCO F5.

Прощай MIUI: список смартфонів, які першими отримають глобальну версію HyperOS
Оновлення поширюватиметься поетапно. Більше підтримуваних моделей компанія оголосить пізніше. У той же час важливо нагадати, що Xiaomi не оновить пристрої HyperOS, якщо у них розблокований завантажувач.

Facebook Comments
Читати далі

Гаджети

Мобільний оператор запустив тарифи за 24 гривні на місяць

Опубліковано

Мобільний оператор запустив тарифи за 24 гривні на місяць

Мобільний оператор Lykamobile має найдешевші тарифи в Україні, один з яких коштує входить всього лиш 24 гривні.

Цей мобільний оператор уже понад 6 років на українському ринку. Він має три тарифи, яку мають невисоку ціну, але включають в себе дзвінки за кордон та інтернет.

Тарифи Lykamobile та їхні ціни

Тариф “XS”, в нього входить :

  • 200 хв на дзвінки на інші мережі по Україні
  • 30 SMS на інші мережі
  • 4 Гб Мобільного Інтернету
  • Необмежені дзвінки в мережі Lyca Mobile Україна
  • Необмежені SMS в мережі Lyca Mobile Україна
  • 300 хв Дзвінків в мережі Lyca Mobile World

Ціна цього тарифу становить 30 гривень на місяць, якщо оплатити тариф зразу за рік, то його вартість становитиме 24 гривні на місяць.

Тариф “S”, в нього входить :

  • 650 хв на дзвінки на інші мережі по Україні
  • 50 SMS на інші мережі
  • 8 Гб Мобільного Інтернету
  • Необмежені дзвінки в мережі Lyca Mobile Україна
  • Необмежені дзвінки в мережі Lyca Mobile Світ
  • Необмежені SMS в мережі Lyca Mobile Україна
  • 30 хв дзвінки за кордон на інші мережі.

Ціна цього тарифу становить 45 гривень на місяць, якщо оплатити тариф зразу за рік, то його вартість становитиме 40 гривні на місяць.

Тариф “M”, в нього входить:

  • 800 хв дзвінки на інші мережі по Україні
  • 100 SMS на інші мережі
  • 12 Гб Мобільного Інтернету
  • Необмежені дзвінки в мережі Lyca Mobile Україна
  • Необмежені дзвінки в мережі Lyca Mobile Світ
  • Необмежені SMS в мережі Lyca Mobile Україна
  • 40 хв дзвінки за кордон на інші мережі

Ціна цього тарифу становить 72 гривень на місяць, якщо оплатити тариф зразу за рік, то його вартість становитиме 64 гривні на місяць.

Перейти на сайт Lykamobile та ознайомитися з тарифами можна за посиланням.

Facebook Comments
Читати далі

Гаджети

Київстар почав безкоштовно подвоювати гігабайти

Опубліковано

Київстар почав безкоштовно подвоювати гігабайти

Київстар вирішив зробити подарунок своїм клієнтам та дав змогу абонентам подвоїти гігабайти практично у всіх тарифах безкоштовно. Також клієнти отримають додаткові 100 хвилин для спілкування по Україні.

Про це мобільний оператор повідомив на своєму веб-порталі.

Подвоїти гігабайти та отримати додаткових 100 хвилин можна у додатку “Мій Київстар”.

В компанії Київстар пояснив, що бонуси нараховуються незалежно від того, яким тарифом користується абонент.

Якщо тариф підписки з безлімітним інтернетом, то інтернет так і залишиться безлімітним, а абоненту нарахують додаткові 100 хвилин розмов по Україні.

Для контрактних тарифів, у яких  безлімітний інтернет буде можливість підключити послугу “Турбо без доплат.” Акція діє до 31 грудня 2023 року.

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк повертатиме гроші при знятті готівки.

Також наша редакція писала, що ПриватБанк запустив розіграш новеньких iPhone 15.

 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.