Connect with us

MOBILZONE

Огляд короля хайпа Xiaomi Mi8

Опубліковано

Мейнстрім в рази миліше серцю простого покупця, ніж круті експерименти з формою і змістом лінійки Mi Mix, – так стверджує статистика форуму 4PDA. Пару днів назад в російський роздріб вийшов Xiaomi Mi8 – нудний, до протилежного звичайний і нічим не видатний смартфон. З іншого боку, мова про Xiaomi – китайський гігант завжди пропонує найкращий спосіб витратити гроші. Або це вже не так?

Формула успіху іменитого бренду Піднебесної проста: взяти відмінне залізо, написати власний софт (в кінці кінців, Xiaomi з оболонки і починала) та продавати з мінімальною націнкою. Якими б кривими або сирими не були прошивки на старті, наш народ все одно купить апарат. Тому що конкуренти дорожче, а на 4PDA перепрошити телефон навчать на раз-два. Ось тільки з новинкою не все настільки однозначно.

 

Його величність Конфиг
Так, залізо запакували найкраще з того, що вдалося знайти. І, зрозуміло, наймодніше. Флагманський чіпсет від Qualcomm (Snapdragon 845 плюс Adreno 630 в зв’язці з 6 ГБ ОЗУ), AMOLED-дисплей з «триклятим» вирізом, швидкий накопичувач, пара хороших камер, NFC і непогана батарея. Продуктивність обговорювати сенсу немає – на начинці не економили. На дев’ятій версії MIUI мало не рекорди в бенчмарках, на бета-версії MIUI 10, яку ще оптимізувати і оптимізувати, теж все літає. В іграх немає ні натяку на гальма, інтерфейс працює ідеально.

Є пара нюансів, які викликають питання у досвідченого користувача. Наприклад: «Навіщо тут OLED-дисплей, якщо виріз все ще видно?» Так-так. Чорний у Xiaomi Mi8 не зовсім чорний. По крайней мере, до рівня Samsung Galaxy йому як пішки до іншої галактики. Південнокорейський колос не продає матриці останнього покоління всім бажаючим, передостаннього – теж. Тому конкуруючим компаніям дістаються дисплейні модулі, що відстають за характеристиками на пару-трійку років від того, що встановлюють в Galaxy S-серії.

 

Ось і навіщо, пробує, оснащувати Mi8 дорогим і швидко втрачають споживчі властивості екраном? Безперечно, передача кольору гарна, діапазон доступною яскравості вражає, але логіка-то де? IPS-матриця від LG легко забезпечить ті ж результати, а обійдеться дешевше.

 

Синергія заліза і софта
На момент підготовки огляду у користувача був вибір, яке ПЗ він хоче використовувати – морально застаріле або сіре. Оболонку MIUI 9 тестувати на такому гаджет не хочеться зовсім. Працює вона нормально, але в порівнянні з самим смартфоном ця версія виглядає старої і незручною: на Mi6 вона як рідна, а на Mi8 – вже не те.

Актуальна бета-версія MIUI 10 – зовсім інша справа. Так, апарат з нею не такий спритний і не ставить рекордів в AnTuTu. Зате її створювали в розрахунку на безрамковий дизайн і з урахуванням сучасних тенденцій в інтерфейсах: замість віртуальних кнопок можна вибрати жести, прямо як на айфо … Хто сказав, що знову все злизали з «яблука»? Ну да, скопіювали. Але працює-то круто! І хочеться щоб всюди так! Нове керівництво настільки глибоко в’їдається в підкірку головного мозку, що через добу спілкування з Mi8 на інших пристроях ви автоматично будете виконувати ті ж свайпи. Зрозуміло, нічого не спрацює. І буде заслужено дратувати – до зручності швидко звикаєш.

 

Сторонній софт не завжди коректно взаємодіє з жестовою мовою – то в іграх трапляються накладки, то руху пальця неправильно розпізнаються, то в дрібні кнопки по кутах екрану не потрапити. Чого вже говорити, збої поки зустрічаються навіть в рідному ПО. Камера, наприклад, замість експокоррекциі починає раптом перемикати режими зйомки, а то взагалі викине на робочий стіл – тому що смартфону здалося, що ви зробили «назад», а не врубили Фронталки. Kurwa! До речі, якщо вже заговорили про камеру.

Деталі обробити напилком
Фотоможливості Xiaomi з моменту виходу Mi5S – предмет запеклих суперечок серед користувачів. З одного боку, завдяки зусиллям форумчанина BSG ми можемо встановити найкращий ПО з існуючого: камеру від Google Pixel. З іншого – «з коробки» камери були безпорадними. З виходом Mi Mix 2S ситуація змінилася: програмний автомат повністю переписали, API поліпшили – якість фото виросло на порядок. Разом з тим рідний софт Xiaomi Mi8 поки не витягує всіх можливостей заліза. На момент написання огляду 100% працює версії GCam не було, тому оцінювати телефон доводиться зі стокових додатком. Але знайте – Mi8 здатний на більше. Вся надія на офіційні патчі і фанатський «напилок».

Подвійний модуль камери працює швидко і чітко. Точно визначає баланс білого, дає коректну експозицію по точці фокусування, непогано вибирає параметри світлочутливості й витримки. Проблема в іншому. Динамічний діапазон матриці не справляється з яскравим липневим сонцем, а рідний алгоритм HDR не рятує ситуацію: в кращому випадку ефекту практично не видно, в гіршому – при спробі «осягнути неосяжне» софт пережжёт кольору і зробить фотографію малоконтрастних і невиразною.

При помірних ж сценаріях камера в руках талановитого оператора здатна на приголомшливі кадри. Зрештою, 105 балів за фото у DXO Mark гаджети отримують не за красивий корпус. Справа ось в чому: грамотна побудова знімка і вміння «зловити світло» творять добру половину магії. А ручні настройки – ще чверть.

Зйомка в складних умовах перестала бути нездійсненним завданням. Безглуздий підхід з мінімальним ISO і розтягнутої витримкою (було таке раніше в MIUI в «нічному» режимі) поступився розумних компромісів по частині обох параметрів. В результаті смерку кадри непогано виходять навіть в автоматичному режимі. На 6,2-дюймовому екрані і в соцмережах виглядають привабливо, шумів немає. Наближати і вивчати фото під мікроскопом не варто: відразу стане зрозуміло – шумодав зжер майже всі деталі, а автофокус потрапив, та не туди … Але в Instagram цього ніхто не побачить.

 

Даунгрейд по звуку
Аудіопідготовка просто ніяка. Міні-джека у Mi8 немає, виділеного аудіочіп – теж. Якість звуку в навушниках сильно залежить від перехідника з Type-C на класичні 3,5 міліметра – у ноунейм-китайців воно непередбачуване, а заводський, як показує практика багатьох користувачів, помирає через декілька місяців активного використання. Мабуть, дроти робить та сама фабрика, що і Lightning’і для Apple.

З сучасними Bluetooth-гарнітурами працюють всі актуальні HD-кодеки – AptX HD, LDAC, AAC. І найчастіше звук по радіоканалу передається краще, ніж те, що може видати смартфон по дроту. Втім, у Xiaomi ніколи не було сильною аудіоначінкі, на відміну від головної її суперниці по «клонування яблук» (Meizu). І, до речі, стереодинамиков, які були в Mi6, тут теж немає. Залишили один нижній. Шикарне рішення! Браво!

Стороннє ПО з програмним декодером частково може вирішити проблему з невиразним звуком, але про потужних навушниках з низькою чутливістю або високим опором можна забути: силоньок розгойдати котушку Аудіотракт не вистачить.

 

Любов натовпу проти здорового глузду
Як і багато смартфони, що вийшли в 2018 році, Mi8 просто ставить жирний хрест на попередніх моделях. Після витягнутого екрану і практично нульових рамок будь-якої – навіть найсучасніший – гаджет в класичному оформленні здасться застарілим. Відчуття такі, ніби в 2017-м побачив авто з кінця 80-х, з епохи розвитку биодизайна. І це, безсумнівно, плюс: ніхто не скаже, що у вас дешеве або погане пристрій, – виглядає «вісімка» круто. Біда в іншому.

Xiaomi Mi8

До цього всі моделі Xiaomi були збалансованими і «стандартними». Згадайте лінійку Mi 4, 5, 6 поколінь. Компактні, потужні, за смішні (на тлі конкурентів) гроші. І при цьому – повна свобода у виборі ПО. А що ж Mi8? «Монобровою лопата», що увібрала далеко не кращі тренди ринку. Ціна вже не так цікава, як на минулі флагмани. Плюс обмеження на розблокування телефону. Не кажучи про те, що в серію пішли ще два апарати з тією ж назвою. Молодший брат – Mi8 SE, – який «такий же, але інший» (менше, легше, гірше оснащений), і рідкісний варіант повноцінного Mi8 – Explorer Edition, – з прозорим корпусом і меншим об’ємом АКБ. Де ж чарівне співвідношення передових характеристик і привабливої ​​ціни? Де інновації, кераміка, сапфірові стекла, стереодинаміки, ось це все?

Відповідь проста. Mi8 – спроба «стати великим хлопчиком»: закрити екосистему, замкнути-таки її на себе (привіт, двотижневе очікування на розблокування завантажувача), підняти флагмани за ціною і можливостям, щоб грати в іншій лізі. Так, топовий апарат Xiaomi все ще дешевше Samsung, LG і iPhone, але при належному додатку сил і часу працює не гірше. Правда, за рік вийшло чимало цікавих пристроїв, які цілком можуть посперечатися з Xiaomi за ваш гаманець.

 

Навіщо купувати Mi8?

Якщо цікавить тільки чиста продуктивність-на-рубль у флагмана і не лякає метушня з ПО смартфона (а з топовими Xiaomi, як водиться, інакше і не буває) – ви знаєте, що потрібно робити. Дочитати до кінця, перейти за посиланням і замовити одну з найвигідніших новинок 2018 го за привабливою ціною. Але є і альтернативи.

 

Хочеться, щоб просто працювало «з коробки»? До ваших послуг Honor 10, в якому за ті ж гроші буде європейська прошивка з швидкими оновленнями і настільки ж широкими можливостями налаштування під себе. Але мова саме про можливість кастомізації, а не необхідності.

Душа просить хороший звук? Вибір тут невеликий, але він є: або минулорічний Meizu 15 (UPD: ну або чекати старту продажів Meizu 16), або LG G7. Перший слабкіше (і кілька більш консервативним по дизайну), другий – значно дорожче.

Якість фото для вас на першому місці? Різниця за ціною з Galaxy S9 не настільки велика, як здається. Ну або чекайте повноцінний порт Google Camera з Pixel’ей, на Mi5S і Mi6 він творив чудеса – «відстійні» камери перетворював в гідні. Немає сумнівів, що тут і без того непоганий фотомодуль навчиться знімати чудово.

Ну а якщо полювання компактне і зручне пристрій з повноцінним набором заліза і фич – таких на ринку більше немає. Або «лопата», або слабке залізо і відсутність NFC.

Xiaomi Mi8 технічні характеристики

Підсумки
Xiaomi хайпанула на отличненько. Взяла всі тренди, що були на ринку: Безрамковий, «монобровою», кінську діагональ, «підборіддя», відсутність міні-джека, красивий корпус, який швидко втрачає заводський лиск, додала топову начинку – і запропонувала шикарний смартфон. За цю ціну подібного набору фішок ви більше ніде не знайдете (і це чиста правда). Але і тих відчуттів, що давали минулі флагмани китайського гіганта, – теж. Пішла золота епоха, коли щастя було для всіх і майже даром. Тепер доведеться терпіти компроміси. І як слід витратитися.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Опубліковано

Redmi офіційно представила дешевий 100-герцевий монітор A27Q (2025)

Бренд Redmi випустив оновлену версію бюджетного монітора A27Q. Модифікація з приставкою 2025 в назві отримали IPS-матрицю з підвищеною частотою оновлення та незвично високим для своєї цінової категорії показником достовірності передачі кольору.

Redmi A27Q 2025 оснащений 27-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560×1440 пікселів та частотою оновлення 100 Гц. Виробник заявляє про охоплення 95% колірного простору DCI-P3 та показник ΔE менше двох одиниць, що відповідає рівню недорогих професійних моніторів.

Набір інтерфейсів включає роз’єм DisplayPort 1.4 і HDMI 2.0, а також 3,5-мм гніздо для навушників. Доповнюють список особливостей моделі сертифікація TUV на відповідність вимогам до низького рівня синього світла та трирічну заводську гарантію в Китаї (в інших регіонах модель поки не представлена). Ціна новинки складає $138 без урахування знижки для перших покупців.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В Україні дозволили розмитнювати автомобілі через “Дію“

Опубліковано

В Україні дозволили розмитнювати автомобілі через “Дію“

На сайті українського парламенту, повідомляється що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт No10380, який передбачає запровадження послуг з розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в мобільному додатку «Дія».

Документ передбачає створення електронної бази даних для коригування митної вартості автомобілів. База має містити інформацію про митну вартість нових транспортних засобів з урахуванням марки, моделі, двигуна та виду палива. Також розроблено механізм коригування митної вартості вживаних автомобілів.

При розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації у додатку “Дія” для визначення їхньої митної вартості будуть посилатися на вартість нового легкового автомобіля відповідної моделі з урахуванням віку автомобіля. Отже, для автомобіля віком 1 рік і менше коефіцієнт віку становить 0,95, для автомобіля віком 2 роки коефіцієнт віку дорівнює 0,7 і так далі. Для 10-річного автомобіля коефіцієнт становитиме 0,21.

Звертаємо увагу, що за потреби автомобіль, як і раніше, можна буде розмитнити на митниці.

Автори законопроєкту No10380 вважають, що впровадження розмитнення автомобілів через Дію знизить рівень корупції на митниці. Крім того, автомобілісти рідше втручатимуться в показання одометра.

24 квітня 2024 року народні депутати прийняли за основу законопроєкт No10380. Тепер його переглядатиме парламентський Комітет. Які поправки запропонували до документу нардепи, невідомо. Після чого, законопроєкт буде повторно винесено до сесійної зали парламенту для другого читання.

Також читайте:

Новий мобілізаційний закон. Що чекає чоловіків, які не оновили дані в ТЦК.

Німеччина стала на бік мігрантів та замінить прострочені паспорти українців іншим документом

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлені наддешеві телевізори Xiaomi TV A 2025: ціна і характеристики

Опубліковано

Офіційно представлені наддешеві телевізори Xiaomi TV A 2025: ціна і характеристики

Крім лінійки недорогих телевізорів Xiaomi Smart TV A Pro 2025, які виробник випустив для європейського ринку, у продаж надійшла серія Xiaomi TV A 2025. Вона коштує ще менше.

Телевізори Xiaomi TV A 2025 також у трьох розмірах, включаючи 43, 50 та 65 дюймів, при цьому їхня ціна становить 279, 349 та 549 євро. Для порівняння, 43- та 65-дюймові версії Xiaomi Smart TV A Pro 2025 коштують 299 та 599 євро. Варто зазначити, що для Європи з її митом це справді дуже низькі ціни на подібну техніку.

При ретельному порівнянні характеристик можна зробити припущення, що різниця полягає тільки в типі матриці, що використовується. Старша модель Xiaomi Smart TV A Pro 2025 отримала панель QLED, що забезпечує охоплення колірного простору DCI-P3 на 92%, а також підтримує розширений динамічний діапазон HDR10 та HLG. Цих характеристик немає в описі Xiaomi TV A 2025.

В іншому ж тут все те ж саме: роздільна здатність 3840 х 2160 пікселів, дві колонки по 10 Вт, 2 ГБ оперативної та 8 ГБ флеш-пам’яті, вбудований Google Асистент та Chromecast, модулі Bluetooth 5.0 та Wi-Fi.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.