Connect with us

Відео

Огляд Mario Tennis Aces для Nintendo Switch

Опубліковано

На перший погляд здається, що Mario Tennis Aces – це звичайний аркадний теніс за участю персонажів всесвіту Маріо. Але, як відомо, перше враження часто буває оманливим, і ця гра не стала винятком. Але давайте про все по порядку.

Почнемо з механіки – здавалося б, що незвичайного можна придумати в тенісі? Виявилося, можна. В Mario Tennis Aces доступні не тільки стандартні удари, серед яких є кручені, різані і «свічка», коли м’яч підкидається високо вгору, але і спеціальні прийоми. На їх описі зупинимося докладніше, оскільки саме вони перетворюють Mario Tennis в якусь подобу головоломки або навіть файтинга – саме такі відчуття виникають під час матчів.

Персонажам доступні підступні удари, які дозволяють точно прицілитися і вибрати, куди полетить м’яч. Якщо таким ударом потрапити в ракетку супротивника, то вона отримає пошкодження. Всього ракетка може витримати кілька ударів. І якщо ви розламаєте все ракетки опонента (їх може бути декілька), то він програє.

Підступний удар можна відбити, якщо зреагувати вчасно, але зробити це досить складно через високу швидкість м’яча. Тут на допомогу приходить надшвидкість – здатність, яка уповільнює час. Використовувати надшвидкість і підступні удари можна не завжди – на них витрачається частина енергії, яка накопичується під час виконання звичайних ударів.

Якщо шкалу енергії заповнити повністю, то можна скористатися унікальним особливим ударом. Якщо противник не відіб’є м’яч вчасно, то його ракетка відразу повністю зламається при попаданні.

Ще одна фішка – спритний удар. Це СПЕЦПРОМ, який є унікальним для кожного персонажа. Він дозволяє відбити м’яч, якщо той далеко від вас – герой виконає якийсь кульбіт і є поруч. Якщо відбити м’яч спритним ударом, то ви отримаєте багато енергії, але якщо припустити м’яч, то енергія загубиться.

В цьому і криється секрет Mario Tennis Aces, який затягує в гру з головою. Коли опанував усіма прийомами і ударами, теніс перетворюється в якусь подобу стратегії або файтинга. Адже потрібно не тільки грати за правилами класичного тенісу, а й грамотно розподіляти енергію, використовуючи доступний арсенал спецприйомів.

Успішне виконання одного лише особливого удару може відразу зробити вас переможцем матчу, і часом навіть постає вибір – пропустити м’яч і дати супернику окуляри, не ризикуючи своєю ракеткою, або спробувати його відбити. Правильне використання енергії – ключ до перемоги в Mario Tennis Aces.

Звичайно, може здатися, що з усією цією механікою складно грати, але на ділі виходить захоплююче і цікаво. Правда, якщо ви любите традиційні спортивні ігри, то ця гра не для вас.

І, дійсно, через різноманіття прийомів і ударів спочатку доводиться запам’ятовувати яка кнопка за що відповідає і на перших порах раз у раз виконуєш не ті удари, які хотів. А якщо не грати в Mario Tennis Aces кілька днів, то доводиться якийсь час витратити на те, щоб все знову згадати.

Щоб навчити гравця в майстерності володіти ракеткою і користуватися всіма доступними арсеналом, в Mario Tennis Aces є простенький сюжет залежно від, який сприймається як маленьке пригода.

Тут Маріо належить перешкодити магічною ракетці, яка підпорядковує розум персонажів, роздобути п’ять каменів сили, розкиданих по різних локаціях. Від сюжету в такій грі чекати нічого не варто – він тут є, скоріше, для галочки і виконує роль великого туторіал.

Маріо переміщується по карті, де нас чекають матчі з персонажами і різні випробування, наприклад, десь потрібно зробити 200 ударів, пропустивши не більше трьох м’ячів, десь потрібно буде набивати окуляри або відбивати вогняні кулі, які запускають в вас монстри. Присутні і боси зі своїми унікальними здібностями, яких треба здолати в матчі за певний час.

Під час проходження сюжетної лінії відкриваються корти і персонажі для гри в інших режимах. Правда, в деяких місцях доведеться повозитися і витратити кілька спроб на проходження, особливо, якщо ви не дуже любите гри на реакцію. З одного боку гра іноді кидає виклик, але з іншого – у автора цих рядків пішло добрих півгодини і з десяток спроб на проходження випробування – і це, бувало, дратувало.

Корти тут теж непрості – вони впливають на ігровий процес. Наприклад, на корті в особняку з привидами літають магічні дзеркала-портали – якщо м’яч в них потрапить, то він відправиться назад в гравця. Інший корт являє собою палубу корабля з щоглою – тут м’яч при влученні в неї рикошетом і змінюють свою траєкторію.

Тепер про режими – їх тут достатньо, щоб гри вистачило надовго, і ви поверталися до неї з друзями під час вечірок. Є турніри з штучним інтелектом і онлайн-турніри з живими гравцями. У вільній грі можна налаштувати все під себе – вибрати стадіон, умови, складність, зробити матчі одиночними або парними.

Якщо не хочете вникати в усі складні прийоми і тонкощі, то можна вибрати звичайний режим гри з класичними правилами тенісу без спецприйомів. Є локальний мультиплеєр і можливість грати удвох на одній консолі в режимі спліт-скрін.

А для вечірок відмінно підійде режим «одним махом» – завдяки тому, що джойкони можуть відстежувати рухи, їх можна використовувати в ролі справжньої ракетки.

В цілому, Mario Tennis Aces дарує не ті відчуття, які чекаєш від гри про теніс. Вона припаде до смаку не тільки любителям аркад, але і може сподобатися гравцям, небайдужим до файтингам.

А різноманіття режимів і можливість грати на одній консолі кільком гравцям, та ще й з відстеженням рухів, змусить залишити гру в бібліотеці навіть якщо ви її вже пройшли вздовж і поперек – Mario Tennis Aces стане відмінним доповненням до вечірки з друзями.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

LG показав свій флагман – LG Velvet на відео

Опубліковано

На YouTube каналі компанії LG Electronics виклали рекламний ролик з демонстрацією нового флагмана компанії – LG Velvet. За словами представників LG, назва телефону відображає специфічний дизайн-код нового пристрою. 

Покупців чекає безрамковий вигнутий екран 21: 9, задня панель схожого форм-фактора і тонкий корпус. Буде потрійна задня камера Raindrop і процесор Qualcomm Snapdragon 765 з підтримкою 5G в якості основи. 

Сьогоднішні смартфони стають все більш схожими і їх складно відрізнити тільки за технічними характеристиками. LG Electronics відповідає на виклик, приступаючи до розробки нової лінійки продуктів, в якій особливу увагу буде приділено дизайну, який відрізняється,  і «тактильній» елегантності. Першим пристроєм, який проілюструє цю нову філософію, є прийдешній LG VELVET з унікальною камерою «Raindrop» і симетричним, плавним форм-фактором, який одночасно радує око і приємний на дотик, – LG Electronics. 

Раніше рендери LG Velvet представив інсайдер Ice Universe – вони повторюють те, що показано в рекламному відео LG. Презентація смартфона очікується 15 травня. Покупці зможуть вибрати з чотирьох колірних рішень. 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Apple випустила ролик з розпакуванням нового iPhone SE

Опубліковано

Компанія Apple випустила новий відеоролик з процесом зняття заводської плівки з недавно представленого iPhone SE.

У ролику показаний типовий власник iPhone, для якого процес зняття заводської плівки при розпакуванні нового смартфона є дуже значущою подією.

iPhone SE другого покоління був представлений 15 квітня. Він отримав дизайн, аналогічний iPhone 8, з 4,7-дюймовим дисплеєм і кнопкою Home з Touch ID, чіп A13 Bionic, нову основну камеру з підтримкою портретного режиму, бездротову зарядку, водонепроникність IP67, Wi-Fi 6 і eSIM.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

JerryRigEverything протестував OnePlus 8 Pro на схильність до подряпин

Опубліковано

YouTube-канал JerryRigEverything протестував свіжий флагман OnePlus 8 Pro на захищеність екрану від подряпин і відкритого вогню, а також спробував погнути смартфон руками. 

На склі Gorilla Glass, яке захищає дисплей, можна зробити подряпини предметом із твердістю шостого рівня за шкалою Мооса, істотні пошкодження наносяться з сьомого рівня. Схожий результат показують більшість сучасних смартфонів. 

Як з’ясував JerryRigEverything, решітка голосового динаміка зроблена з пластику, але усі кнопки і рамка виконані з алюмінію. Піднесення вогню із запальнички до дисплея на 30 секунд викликала поява білої плями, що не позначилося на роботі сенсора.

Випробування на вигин (bend test) OnePlus 8 Pro витримав: корпус трохи вигинався під тиском, але ніяких тріщин та інших пошкоджень не з’явилося. 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців
MOBILZONE10 години тому

Не лише 29 та 30 квітня, а й з 1 по 3 травня: озвучено нове попередження для українців

Samsung випустила надзвичайно дорогу зарядку для смартфонів
MOBILZONE12 години тому

Samsung випустила надзвичайно дорогу зарядку для смартфонів

У WhatsApp скоро з'являться дві нові корисні функції
MOBILZONE12 години тому

У WhatsApp скоро з’являться дві нові корисні функції

Українцям пояснили, чи можна мешкати в Німеччині без закордонного паспорта
MOBILZONE15 години тому

Українцям пояснили, чи можна мешкати в Німеччині без закордонного паспорта

Українцям назвали варіанти узаконити перебування у Польщі без паспорту
MOBILZONE16 години тому

Українцям назвали варіанти узаконити перебування у Польщі без паспорту

В Україні роз'яснили рішення щодо паспортів чоловікам за кордоном
MOBILZONE18 години тому

В Україні роз’яснили рішення щодо паспортів чоловікам за кордоном

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація
MOBILZONE19 години тому

В Україні стартувала “м’яка“ мобілізація

У Київстар повідомили про впровадження нового коду для номерів: деталі
MOBILZONE19 години тому

У Київстар повідомили про впровадження нового коду для номерів: деталі

Кабмін заборонив видавати паспорти українським чоловікам
MOBILZONE22 години тому

Кабмін заборонив видавати паспорти українським чоловікам

Повторна ВЛК для "обмежено придатних": юрист розвінчав популярний міф
MOBILZONE1 день тому

Повторна ВЛК для “обмежено придатних”: юрист розвінчав популярний міф

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.