Connect with us

MOBILZONE

Уряд продовжив виплати українцям: хто й надалі отримуватиме грошову допомогу

Опубліковано

Уряд продовжив виплати українцям: хто й надалі отримуватиме грошову допомогу

У серпні 2024 року закінчився шести місячний термін, протягом якого внутрішні переселенці отримували державні виплати. Проте уряд вирішив подовжити ці виплати ще на пів року.

В Україні багато людей стали вимушеними переселенцями, залишивши свої домівки через бойові дії чи окупацію. Держава надає фінансову підтримку цій категорії населення, виплачуючи їм щомісяця від двох до трьох тисяч гривень. Однак, у березні 2024 року були введені зміни, які обмежили виплати лише для особливо вразливих ВПО і на шість місяців.

Зараз стало відомо, що уряд продовжив надання допомоги ще на наступні шість місяців. За словами пресслужби Міністерства реінтеграції, були внесені зміни до постанови КМУ від 20.03.2022 No 332, які передбачають продовження виплат для особливо вразливих категорій внутрішніх переселенців.

На найближчий пів року допомогу отримуватимуть ті ж категорії ВПО, що і раніше. Це стосується осіб, які не можуть працювати через стан здоров’я, доглядають дітей, тяжко хворих людей або осіб з інвалідністю та мають низький дохід.

Також читайте:

Нові умови від «єОселі»: що відомо про дешеве житло.

Робочий день в Україні запропонували продовжити до 10 годин.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Банки розкриватимуть банківську таємницю та особисті дані клієнтів для поліції

Опубліковано

У Верховній Раді найближчим часом планують розглянути закон, який дозволить банкам розкривати дані про користувачів платіжних послуг на запит поліції. Багато експертів розкритикували такі наміри влади, адже це суперечить вимогам Конституції.

Які банківські дані може запитати поліція

Отже, найближчим часом Верховна Рада у другому читанні буде розглядати законопроект №11 043 щодо удосконалення функцій Нацбанку з державного регулювання ринків фінансових послуг. Зазначається, що перед другим читання в законопроект була введена низка змін.

Таким чином, згідно з новими правилами, поліція зможе надавати запити банкам і їм протягом 24 годин повинні надати всю необхідну інформацію. А саме:

  • суму та валюту платіжної операції;
  • дату проведення платіжної операції;
  • тип платіжної операції;
  • геопросторові дані, IP-адресу, адресу засобу дистанційної комунікації (включаючи платіжний додаток) або платіжного пристрою;
  • ідентифікаційні дані отримувача: для фізичної особи — прізвище, ім’я та по батькові (при наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків тощо;
  • повне найменування надавача платіжних послуг;
  • унікальний ідентифікатор отримувача та/або повний номер електронного платіжного засобу та/або рахунку отримувача;
  • найменування та код еквайра (при наявності);
  • ідентифікатор платіжного пристрою (при наявності);
  • код, що ідентифікує операцію в платіжній системі (при наявності);
  • унікальний ідентифікатор платника та/або повний номер електронного платіжного засобу та/або рахунку платника.

Деякі експерти зазначили, що даний закон напряму порушує статтю 32 Конституції України (щодо захисту конфіденційної інформації про особу). Таким чином, у разі прийняття даного законопроекту в Конституції України будуть два закони, які суперечать один одному.

Також читайте:

Ухилянтам приготуватися: як їх будуть відловлювати за допомогою відеоспостереження.

Відстрочка від армії за гроші стане одним із головних факторів наповнення бюджету-2025.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В Україні запускають “єДозвіл”: для чого він потрібен

Опубліковано

В Україні запускають "єДозвіл": для чого він потрібен

Уже з 18 вересня підприємці зможуть скористатися новим електронним сервісом «єДозвіл» на порталі «Дія».

Про послугу

У рамках цієї послуги підприємства зможуть оперативно подавати декларації про відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства про охорону праці.

Якщо раніше подання декларації через “державну службу України з питань праці” займала п’ять днів, то тепер підприємці зможуть здійснити весь процес в один клік. Система автоматично перевірятиме та реєструватиме документи, щоб зменшити кількість повернень через неповну інформацію.

Послуга «єДозвіл» є частиною проєкту «е-Підприємець» і стане важливим інструментом для бізнесу, що використовують важку техніку та механізми. У 2023 році таку декларацію подали понад 13,2 тис. підприємців, що достатньо для підтвердження її необхідності.

Крім того, у жовтні через «єДозвіл» підприємці зможуть отримати висновки, які дозволяють продовжити термін розрахунків за імпортними та експортними операціями. Це значно спростить процес, оскільки раніше документи подавалися в паперовому вигляді.

Також читайте:

Українцям показали зарплати чиновників: вище у 2,5 рази.

У «Дії» тепер можна отримати грошові виплати: як подати заявку.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Відстрочка від армії за гроші стане одним із головних факторів наповнення бюджету-2025

Опубліковано

Відстрочка від армії за гроші стане одним із головних факторів наповнення бюджету-2025

У бюджет 2025 року в уряді України заклали зростання планових податкових надходжень на 18,2%.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, що загальні додаткові потреби бюджету наразі складають 500 млрд гривень через зростання видатків на оборону. Тому через підвищення податків можна акумулювати додаткові ресурси на оборонні потреби під час воєнного стану, які так необхідні країні.

Також Гетьманцев зазначив, що зростання податкових надходжень значно перевищує прогнозовані показники дефлятора ВВП та інфляції. Найбільше підвищення очікується від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – на 45%. Враховуючи, що рівень безробіття практично не змінився (17,7%), такий стрибок надходжень можна пояснити лише процесом детінізації, пов’язаними із запровадженням “економічного бронювання”.

Гетманцев також зазначив, що уряд пропонує повернути до держбюджету 4% ПДФО. Йому така пропозиція здається обґрунтованою з урахуванням дефіциту місцевих бюджетів.

Також читайте:

Українцям показали зарплати чиновників: вище у 2,5 рази.

Національний кешбек: коли українці почнуть отримувати виплати за покупки.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.