Connect with us

MOBILZONE

Україна працює з ЄС над поверненням чоловіків додому: що відомо

Опубліковано

Україна працює з ЄС над поверненням чоловіків додому: що відомо

В Україні уже не раз заявляли про переговори з країнами ЄС щодо повернення військовозобов’язаних чоловіків за кордоном.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Ми активно ведемо переговори з нашими колегами з Європейського Союзу. Наразі ми обговорюємо питання повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон та отримали статус біженця. Також ведуться переговори, щоб наші сусіди повертали чоловіків і не надавали тимчасовий захист особам, які нелегально перетнула кордон. – каже Клименко

За його словами, наразі більшість країн ЄС не планують повертати таких громадян.

Клименко наголосив, що всі чоловіки повинні захищати свою батьківщину і це повинно стосуватися не тільки чоловіків, які знаходяться в країні, а й тих, хто за кордоном.

Нагадуємо, що в ДПСУ повідомили, що приблизно до 100 чоловіків в день вони затримують при спробі незаконно перетнути кордон. Також в румунській прикордонні поліції повідомили, що тільки у 2023 році 11 тисяч українських чоловіків нелегально перетнули кордон і попросили захисту. Лишається здогадуватися, скільки українців це зробили через Угорщину, Молдову, Словаччина та Польщу.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Офіційно представлено смартфон Sharp Simple Sumaho 7: спеціально для людей похилого віку

Опубліковано

Офіційно представлено смартфон Sharp Simple Sumaho 7: як привіт із минулого

Компанія Sharp представила на домашньому ринку смартфон Sharp Simple Sumaho 7. Апарат навмисно спростили для того, щоб ним легше було користуватися людям похилого віку. Виглядає такий смартфон як привіт із минулого, але платформа цілком сучасна – Simple Sumaho 7 працює під керуванням Android 14. В основі апаратної платформи лежить SoC Qualcomm Snapdragon 695.

Апарат отримав екран з діагоналлю 5,7 дюйма та роздільною здатністю 1520 х 720 пікселів. Обсяги оперативної та флеш-пам’яті становлять 4 та 64 ГБ відповідно. Місткість акумулятора склала 4000 мА · год. Роздільна здатність основної камери – 50 Мп, фронтальної – 8 Мп. У Sharp Simple Sumaho 7 є чіп NFC і повноцінний захист від пилу та води – відповідно до ступеня IP68. Вартість новинки – 375 доларів.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Мобілізація інвалідів з липня: хто має пройти перекомісію

Опубліковано

Мобілізація інвалідів з липня: хто має пройти перекомісію

З 1 липня новий закон про мобілізацію, вносить деякі зміни для чоловіків з інвалідністю, а саме вони повинні мати на руках висновок ВЛК.

Чоловіки призовного віку, які мають інвалідність не можуть бути мобілізованими, незалежно від групи. Однак важлива не сама інвалідність, а підтвердження від ВЛК. Вони обов’язково мають пройти медкомісію в липні 2024 року, що дозволить їм отримати відстрочку від мобілізації.

Мобілізація чоловіків з третьою групою інвалідності у 2024 році можлива лише на добровільній основі, й лише в тому випадку, якщо комісія підтвердить їх непридатність до служби. Але якщо за результатами ВЛК чоловіка визнають придатним до служби, його можуть призвати в армію.

Чоловіки з другою групою інвалідності, також можуть бути мобілізовані тільки за їхнім бажанням, а також при наявності висновку ВЛК. Такі люди мають серйозні хронічні захворювання, але можуть попіклуватися про себе і не потребують постійного догляду.

Мобілізація інвалідів першої групи, навіть за їх бажанням, є дуже рідкісним явищем. Ці люди мають особливо важкі форми захворювання і часто не в змозі подбати про себе.

Згідно з новим мобілізаційним законом, чоловіки які мають 2 або 3 групу інвалідності, віком від 25 до 55 років та яким встановлено інвалідність після 24 лютого 2022 року, повинні пройти перекомісію.

На це у них є 9 місяців. Направлення на проходження ВЛК прийде на електронний кабінет.

Втім, даний закон має й винятки. Перекомісію не потрібно буде проходити, якщо інвалідність було отримано у випадку:

  • унаслідок поранень, отриманих на військовій службі;
  • через психічні розлади та інтелектуальні порушення;
  • унаслідок відсутності кінцівки, кісті рук, стоп ніг, одного з парних органів;
  • через онкологію;
  • через паралітичний синдром або церебральний параліч;
  • якщо інвалідність встановлена з дитинства.

Якщо, ви не підпадаєте під вищеперелічені пункти, то повторне проходження комісії обов’язкове.

Для проходження ВЛК, чоловікам з інвалідністю бажано взяти з собою: довідку МСЕК і пенсійне посвідчення інваліда, а також результати будь-яких досліджень, що підтверджують захворювання.

Також варто зауважити, що чоловіки призовного віку з інвалідністю зобов’язані оновити дані в ТЦК, як і всім іншим особам. Невиконання цих вимог, карається штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Виняток становлять особи з інвалідністю, які зняті з військового обліку та особи з інвалідністю, які визнані непридатними до військової служби.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Які послуги будуть недоступні чоловікам без військового квитка

Опубліковано

Які послуги будуть недоступні чоловікам без військового квитка

В Міністерстві юстиції повідомили, що все більше державних послуг недоступно для чоловіків, які не стоять на військовому обліку. Таке обмеження зроблене для того, щоб позбавити комфортного життя чоловіків, які не хочуть виконувати свої конституційні обов’язки перед державою.

Докладніше, про які послуги іде мова розповіла адвокат Марина Бекало.

За її ловами, що на сьогодні  без військово-облікового документа військовозобов’язані не можуть отримати консульські послуги за кордоном, а саме:

  • отримати паспорт;
  • отримати посвідчення довіреностей, договорів;
  • засвідчити документів;
  • зареєструвати акти цивільного стану.

Однак існують також й деякі винятки:

  • оформлення посвідчення на повернення в Україну;
  • вчинення консульських дій щодо дітей, якщо другий з батьків є іноземцем або не має громадянства;
  • вчинення дій за заявами арештованих, затриманих або позбавлених волі за кордоном громадян.

На території України без військового квитка недоступні наступні послуги:

  • подати заяву на реєстрацію шлюбу;
  • оформити паспорт;
  • отримати посвідчення водія;
  • вступити на навчання;
  • влаштуватись на роботу;
  • отримати статус інвалідності через МСЕК.

Також, Бекало назвала, безпідставними заяви щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно.

За відсутності військово-облікового документа все ще можна зареєструвати права на нерухоме майно (земельну ділянку, житлову або нежитлову нерухомість). Це також стосується реєстрації права власності на рухоме майно (транспортні засоби).Однак, враховуючи те, якими темпами обмежуються права військовозобов’язаних чоловіків віком 18-60 років, особливо щодо отримання адміністративних послуг, найближчим часом можна очікувати змін у питанні державної реєстрації прав на рухоме та нерухоме майно “, – пояснила адвокатка.

Також читайте:

Жінки з якою спеціалізацією повинні стати на облік обов’язково

З 1 липня багато військовозобов’язаних втратять відстрочку від мобілізації

 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.