Connect with us

MOBILZONE

Офіційно представлений смартфон Motorola Edge (2024): процесор Snapdragon, камера Sony та швидка зарядка

Опубліковано

Офіційно представлений смартфон Motorola Edge (2024): процесор Snapdragon, камера Sony та швидка зарядка

Motorola випустила оновлену версію смартфона Motorola Edge. Модель зразка 2024 року отримала низку покращень порівняно зі своїм попередником, збільшивши ємність акумулятора та підвищивши свою продуктивність.

Новий Motorola Edge (2024), як і раніше, оснащений 6,6-дюймовим pOLED-екраном з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 144 Гц (дискретизація сенсора 360 Гц). А ось модель процесора змінилася на Snapdragon 7 Gen 2, доповнений 8 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачем на 256 ГБ.

Подвійна тильна камера включає основний 50-мегапіксельний датчик Sony LYTIA 700C і надширококутний модуль на 13 Мп, а для селфі і відеодзвінків передбачена фронталка з роздільною здатністю 32 Мп. Користувачам доступні інтелектуальні функції редагування фотографій від Google, включаючи Magic Eraser, Photo Unblur та Magic Editor.

Офіційно представлений смартфон Motorola Edge (2024): процесор Snapdragon, камера Sony та швидка зарядка

Місткість АКБ смартфона в порівнянні з попередником збільшилася з 4400 мАг до 5000 мАг, є підтримка дротової зарядки потужністю 68 Вт і бездротової на 15 Вт. Крім того, Motorola Edge (2024) обладнаний спеціальною програмованою кнопкою, на яку можна повісити швидкий запуск додатків або виконання певних функцій.

Motorola Edge (2024) доступний для замовлення в США в чорному кольорі корпусу за ціною $550. Старт продажів заплановано на 20 червня.

 

Facebook Comments

MOBILZONE

Xiaomi 14T Pro порівняли з iPhone 16 Pro Max за якістю зйомки

Опубліковано

Xiaomi 14T Pro порівняли з iPhone 16 Pro Max за якістю зйомки

Автор YouTube-каналу TechTablets порівняв можливості фото- та відеозйомки нових Xiaomi 14T Pro та iPhone 16 Pro Max. І хоча апарати помітно відрізняються за ціною, обидва відносяться до флагманського сегменту та були представлені зовсім недавно. При цьому результат порівняння вийшов цікавим.

На думку блогера, селфі-камера при зйомці фото краще працює у Xiaomi 14T Pro, оскільки колір шкіри виходить ближче до реального, а деталізація помітно вища. Зате зі зйомкою людей на основну камеру все навпаки: смартфон Xiaomi застосовує агресивні алгоритми згладжування, через що втрачається велика кількість деталей.

Apple обіцяє якість без втрат при зйомці з 2-кратним зумом, але на практиці знімки з Xiaomi 14T Pro виходять значно деталізованішими. У смартфоні використовується телекамера з 2,6-кратним оптичним зумом, тому він перевершує iPhone. В останнього телевізор з 5-кратним зумом, що дає йому перевагу в деталях при зйомці на великих дистанціях. Однак блогер звернув увагу, що Apple надмірно використовує підвищення різкості, що помітно при наближенні. Також це спричиняє підвищення кількості шумів. І ця особливість помітна на всіх камерах iPhone.

При нічній зйомці блогер віддав перевагу фотографіям з апарату Xiaomi, тому що він зберігає темне небо і передає більше деталей, тоді як у iPhone небо сильно висвітлене і галасливе. Також в iPhone нікуди не робити проблема з сильними відблисками, хоча Apple заявляла про використання нового покриття антивідблиску.

При цьому щодо запису відео блогер віддав перевагу iPhone як в денний, так і нічний час.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Податок на розкіш хочуть розширити: платити змусять майже всіх українців

Опубліковано

Податок на розкіш хочуть розширити: платити змусять майже всіх українців

В Україні потрібно підвищити податки на предмети розкоші, щоб краще наповнювати бюджет. Таку заяву в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” зробив регіональний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Димитар Богов.

За його словами, що потрібно не тільки збільшувати податки на розкіш, а й розширити список предметів розкоші. Це означає, що товари, які зазвичай не класифікуються як предмети розкоші, повинні бути класифіковані як такі у воєнний час.

Богов зазначив, що у Верховній Раді 17 вересня уже прийняли в першому читані законопроєкт №11416-д, в якому передбачається підвищення податків та зборів, а також запровадження нових податків, щоб наповнити державний бюджет України. Зараз в законопроект вносять правки та готують до другого читання.

Підвищення податків це необхідна міра, адже в бюджеті України зараз велика діра. Лише до кінця 2024 року у державному бюджеті України не вистачає 500 мільярдів гривень. Тому під час воєнного стану планується підвищити податки на розкіш та розширити перелік товарів, які підпадають під цей сегмент – розповів економіст

Також він зазначив, що автомобілі також можна вважати предметом розкоші. У цьому випадку українським автомобілістам доведеться платити додаткові податки. Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що автомобілі не є негайною потребою українців під час війни з російським окупантом. За його словами, якщо українець купує собі новий автомобіль, то вони повинні додатково підтримувати ЗСУ.

Які правки будуть внесені до законопроекту №11416-д про держбюджет під час підготовки до другого читання в парламенті поки невідомо. Законопроект викликав як позитивні, так і негативні відгуки.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Опубліковано

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Цифровізація стрімко охоплює всі сфери життя, і оборонний сектор не є винятком. У Верховній Раді розглядається законопроєкт щодо створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Це важливий крок у рамках стратегії цифровізації Збройних Сил України, який має на меті підвищити ефективність управління персоналом, покращити якість послуг та забезпечити надійний захист даних.

Як повідомляє  видання “Стіна”, в систему “Оберіг” буде внесено нову інформацію про чоловіків, що дозволить створити централізовану базу даних військовослужбовців.

Основні цілі створення реєстру:

  1. Централізація даних: Єдина база дозволить зібрати, зберігати та обробляти інформацію про всіх військовослужбовців без дублювання та з підвищенням точності даних.
  2. Єдиний електронний ідентифікатор: Кожен військовослужбовець отримає унікальний електронний ідентифікатор, що спростить його ідентифікацію в системі.
  3. Інтеграція з державними реєстрами: Реєстр буде пов’язаний з іншими інформаційними системами, зокрема медичними, що дозволить ефективно обмінюватись даними з різними установами.

Інформація в реєстрі буде надійно захищена від несанкціонованого доступу завдяки суворим заходам безпеки.

Хоча створення реєстру має очевидні переваги, процес пов’язаний із певними труднощами. Необхідно вирішити питання щодо захисту персональних даних, інтеграції з іншими системами та забезпечення кібербезпеки. Незважаючи на виклики, створення такого реєстру є ключовим кроком до модернізації української армії та підвищення її ефективності.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.