Connect with us

MOBILZONE

Кабмін обрав покарання для ухилянтів: що нового

Опубліковано

Кабмін обрав покарання для ухилянтів: що нового

30 січня у Верховну Раду був внесений новий мобілізаційний законопроект, в якому пропонується нові обмеження для чоловіків, які добровільно не з’явилися за повісткою в ТЦК протягом 10 днів.

Отже, згідно з текстом законопроекту, якщо військовозобов’язаний або резервіст не з’явився до військкомату у строк зазначений у повістці, то його можуть затримати органи служби безпеки України (СБУ) або поліцейські та доставити до ТЦК протягом 15 днів. Якщо затримання неможливе – тоді на нього будуть накладені нові обмеження через суд:

  • арешт банківських рахунків і цінностей, що знаходяться на зберіганні в банках;
  • обмеження виїзду за кордон;
  • обмеження у праві керування автомобілем.

Вимога ТЦК може бути відкликана. Для цього в законопроекті передбачено декілька підстав:

  • виконання вимоги у повному обсязі;
  • прибуття до ТЦК;
  • рішення суду щодо незадоволення вимог ТЦК.

Також за громадянами залишається право оскаржити обмеження в суді.

Нагадуємо, що в новому законопроекті обговорюється ще ряд важливих пунктів про мобілізацію. Більш детальніше про законопроект ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments

MOBILZONE

Чоловікам дали лише 7 днів: посилення мобілізації

Опубліковано

Чоловікам дали лише 7 днів: посилення мобілізації

З 1 жовтня Кабінетом міністрів було внесено зміни до Порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Постановою № 1134, було скорочено термін явки до ТЦК по повістці.

Якщо раніше діяла норма, за якою день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

То тепер уряд встановив, що прибути до ТЦК за повісткою потрібно з населеного пункту, що є адміністративним центром області”, протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Нагадуємо, що раніше секретар РНБО Костенко Роман розповів, що мобілізацію за останні місяці уповільнилася, а армії до кінця року потрібно мобілізувати ще 200 тисяч осіб. Якщо такі темпи мобілізації продовжаться, то до кінця року вдасться мобілізувати тільки половину, тому Кабміном було прийнято рішення пришвидшити прибуття до ТЦК за повісткою.

Також Костенко розповів, що мобілізація повинна починатися з 20 років, адже середній вік армії 44 роки, а люди в такому віці не є ефективними на полі бою, як молоді здорові хлопці.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

«Нова пошта» скасувала плату за одну зі своїх популярних послуг

Опубліковано

«Нова пошта» скасувала плату за одну зі своїх популярних послуг

Українська логістична компанія «Нова пошта» відмінила плату за повернення посилок та скасувала комісію з оголошеної вартості для відправників у разі відмови отримувача від посилки. Про це повідомила пресслужба компанії.

Раніше відправники сплачували 0,5% від заявленої вартості у випадку повернення посилки, якщо отримувач відмовлявся або не забирав її. Тепер цей платіж скасовано. Крім того, відправникам більше не доведеться оплачувати повернення товару, якщо він не підійшов покупцеві.

Як наголошує компанія, нові умови будуть особливо корисними для клієнтів, які часто надсилають комерційні посилки, оскільки це допоможе суттєво знизити витрати на повернення неприйнятих відправлень. За статистикою, щомісяця близько 1,3 мільйона посилок повертається відправникам, що раніше обходилося клієнтам у 9,4 мільйона гривень.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

З 1 жовтня тариф на світло знизиться вдвічі, але є нюанс

Опубліковано

З 1 жовтня тариф на світло знизиться вдвічі, але є нюанс

З 1 жовтня тариф на світло знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год для тих, хто треба струм для опалення, – постанова КМУ.

З 1 жовтня тариф на світло знизиться вдвічі, але є нюанс

Якщо у вас електричне опалення (з затвердженим проектом), ви можете платити за перші 2 тис. кВт*год на місяць менші гроші.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.