Connect with us

MOBILZONE

Нова пошта терміново звернулася до українців через нову схему

Опубліковано

Нова пошта терміново звернулася до українців через нову схему

У телеграм-каналах зʼявилася новина про те, що Нова Пошта нібито розпродає посилки, які лежать на складі більше ніж 30 днів.

Про це 4 січня повідомив відділ новин компанії Нової Пошти.

В компанії наголошують, що «Нова пошта» ніколи не продає посилки своїх клієнтів. Це не стосується ні утилізації, ні терміну зберігання, навіть ракетних обстрілів.

Будь-який Telegram канал або сторінка в соціальній мережі, яка поширює дану інформацію, є шахраєм! Ми ​​постійно працюємо над видаленням даних публікацій. Схема працює наступним чином, шахраї нібито продають товар, який оплачений, а за ним так і ніхто не прийшов протягом 30 днів, тому його ціна набагато нижча ринкової. Багато довірливих українців попадаються в шахрайські тенета, тому в компанії вирішили попередити українців про даний вид шахрайства” – йдеться в заяві.

Нова пошта терміново звернулася до українців через нову схему

В Новій Пошті закликали не вірити та не купувати нічого у шахраїв.

Звертаємо Вашу увагу, що переглянути інформацію про поточну діяльність «Нової Пошти» можна лише на її офіційних сторінках (веб-сайт, офіційні сторінки в соціальних мережах)“. – додає Нова пошта.

Також в компанії відповіли, що роблять з посилками, за якими не прийшли протягом 30 днів.

Нова пошта терміново звернулася до українців через нову схему

Раніше ми розповідали, що «Нова Пошта» запускає власний мобільний додаток, за допомогою якого українці зможуть миттєво відкрити платіжний рахунок, оформити віртуальну картку та одразу почати нею користуватися.

Facebook Comments

MOBILZONE

Уже скоро ухилянтів ловити на вулиці більше буде не потрібно: в ТЦК бачитимуть все

Опубліковано

Уже скоро ухилянтів ловити на вулиці більше буде не потрібно: в ТЦК бачитимуть все

Завдяки цифровізації військового обліку у військкоматі будуть знати все про військовозобов’язаних чоловіків – тож згодом зменшиться необхідність фізично шукати ухилянтів.

З 18 травня вступить в силу навий мобілізаційний закон і запрацює електронний кабінет призовника, де знаходиться вся інформація про військовозобов’язаних чоловіків. Завдяки взаємодії державних реєстрів та системи “Оберіг” в ТЦК будуть бачити де чоловік працює, якими державними послугами він користується, а також, чи стоїть він на військовому обліку.

Тому, якщо чоловік протягом 60 днів не оновить військово облікові дані, то до нього на роботу може заїхати поліція та доставити його в ТЦК для з’ясування причин. Також чоловік фактично не зможе отримати ніяких державних послуг. Таким чином, щоб уникнути військового обліку потрібно бути повністю асоціальним і вести скритий образ життя.

Крім того, депутати 9 травня прийняли новий законопроект №10379, який збільшує штрафи для чоловіків від 17 до 25 тисяч гривень за ухилення від військового обліку. Законом дозволяється виписувати штраф чоловіку заочно. Тобто, в законі сказано, що представник ТЦК може винести ухвалу без присутності чоловіка про адміністративну відповідальність за порушення правил військового обліку. На сьогодні, щоб виписати штраф представник ТЦК складає протокол при присутності військовозобов’язаного і діло передається в суд. Слід зауважити, що закон вступить в силу тільки після підпису Президента України.

Таким чином, ті чоловіки, які будуть продовжувати ухилятися від військового облік, їм загрожує штраф у 17 тисяч гривень, вони будуть подані в розшук в поліцію, а також їх позбавлять права керувати автомобілем через суд.

Нагадуємо, якщо чоловік відмовиться оплачувати адміністративний штраф, то через виконавчу службу його банківські рахунки буде заблоковано, а також буде накладений арешт на майно.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

Опубліковано

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

У Верховній Раді у другому читанні прийняли новий законопроект № 10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які будуть уникати військового обліку. У разі несплати штрафу чоловікам можуть заблокувати всі рахунки та накласти арешт на майно.

Про це розповів член комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Він вважає, що штраф у 17 тисяч гривень, який пропонується законопроектом занадто великий для більшості людей, адже фінансовий стан в українців сьогодні не надто хороший. Тому люди не захочуть його оплачувати, що призведе до величезної кількості проваджень в суді.

17 тисяч гривень навіть для мене не маленькі гроші, а для людей у провінційних містах або селах це взагалі може бути місячна зарплата. Тобто, скоріше за все, у нас буде наступна ситуація, чоловіки, які не хочуть воювати проігнорують вимогу в оновлені військово облікових даних, а також вони не зможуть або не захочуть заплатити штраф. Тоді включається процедура виконавчого провадження, а таким чином можна буде блокувати рахунки й накладати стягнення на майно, – пояснив Осадчук.

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: як це можливо

Також він додав, що це фактично той пункт, який пропонувався у новому мобілізаційному законі ще в грудні, а саме, блокування банківських рахунків та арешт майна. Але як відома, через велику кількість критики даний пункт прибрали з закону. Зараз цю схему буде запушено через виконавчу службу і це буде абсолютно законно.

Нагадуємо, що всі чоловіки за новим мобілізаційним законом до 18 липня повинні оновити військово облікові дані. У разі ігнорування даної вимоги, представник ТЦК може виписати штраф чоловіку навіть без його присутності, така норма прописана в новому законі щодо збільшення штрафів. Більш детальніше про законопроект № 10379 ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

Опубліковано

Рада ухвалила важливий закон щодо видачі паспортів біженцям за кордоном

У Верховній Раді проголосували за законопроект №11017, який узаконює видачу закордонних паспортів українським біженцям.

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з податкової та митної політики  Ярослав Железняк у своєму Telegram – каналі.

Під час повномасштабного вторгнення багато українців змушені були покинути свою країну та домівки. Опинившись в статусі біженці, наші громадяни зіткнулися із низкою проблем, в тому числі із оформленням документів за кордоном. Тому, щоб спростити процес видачі документів у Верховній Раді внесли зміни до законодавства про надання окремих адміністративних послуг громадянам України за кордоном.

Як зазначається в пояснювальній записці до проголосованого законопроекту, зміни були внесені, щоб покращити роботу держпідприємств “Документ”.

Зокрема, законопроектом передбачається:

  • передбачити можливість одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • можливість оформлення через державне підприємство “Документ” паспорта громадянина України та/або паспорта/паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України;
  • зменшити строки термінового оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого) та обмін паспорта громадянина України до семи днів;
    передбачити, що паспорт громадянина України у формі картки оформляється безстроково особам, які досягли шістдесяти п’яти років;
  • усунути основні неузгодженості у законодавстві, пов’язані зі зниженням віку (з 16 до 14 років) для оформлення паспорта громадянина України та з оформленням та видачею паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України.

На додаток до цього пропонується внести уточнюючі зміни до закону “Про надання публічних (електронних публічних) послуг з декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.