Connect with us

MOBILZONE

Xiaomi представила Redmi Pad SE для України

Опубліковано

Xiaomi представила Redmi Pad SE для України

Китайська компанія Xiaomi представила на міжнародному ринку свій новий недорогий планшет з великим екраном Redmi Pad SE. Новинку вже можна купити у Європі. Планшет оснащується 11-дюймовим РК-екраном роздільною здатністю 1920 x 1200 пікселів із частотою оновлення зображення 90 Гц. Апаратною платформою стала SoC Qualcomm Snapdragon 680, доповнена 128 ГБ вбудованої флеш-пам’яті та 4 ГБ, 6 ГБ або 8 ГБ оперативної пам’яті.

Серед інших особливостей – камери на 5 і 8 Мп, акумулятор ємністю 8000 мА·год із підтримкою зарядки потужністю 10 Вт, операційна система Android 13 з фірмовою оболонкою MIUI Pad 14. Важить планшет у металевому корпусі 478 грамів.

Redmi Pad SE пропонує три кольори: лавандово-фіолетовий, графітово-сірий і м’ятно-зелений. Ціни становлять 199 євро за 4 ГБ, 229 євро за 6 ГБ та 249 євро за варіант з 8 ГБ.

Facebook Comments

MOBILZONE

Скорочення повноваження ТЦК: що відомо

Опубліковано

Скорочення повноваження ТЦК: що відомо

Обмеження повноважень працівників ТЦК обговорюється, але поки немає конкретних рішень на рахунок цього питання.

Про це в етері телемарафону заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Поки немає ніяких конкретних рішень, щоб скоротити повноваження працівників ТЦК. Звичайно, розмови тривають і є деякі пропозиції, наприклад, зробити так, щоб система працювала як ЦНАПи – це досить приваблива ініціатива“, – зазначив Лазуткін.

Він наголосив, що оскільки немає ніяких конкретних рішень, поки важко сказати, які повноваження можуть скоротити працівникам ТЦК і чи взагалі їх будуть скорочувати.

В Україні триває широкомасштабна війна і працівники ТЦК виконують свою роботу, але деколи вони значно перебільшують свої повноваження, тому у Верховній Раді шукають рішення, щоб уникнути зловживання владою працівниками ТЦК. Коли будуть конкретні напрацювання, то ми про це повідомимо ЗМІ – підсумував Лазуткін.

Нагадаємо, що в межах процесу мобілізації працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не мають право затримувати людей для доправлення до ТЦК та СП для оновлення військово-облікових даних.

Також читайте:

Уже з 16 липня всім чоловікам, які не стоять на військовому обліку, ТЦК буде надсилати повістки поштою.

Що чекає на українців, які не оновлять дані в ТЦК до 16 липня.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Мобілізація по-новому: продажа жінок з інвалідністю для ухилянтів

Опубліковано

Мобілізація по-новому: продажа жінок з інвалідністю для ухилянтів

Фіктивні шлюби між військовозобов’язаними та жінками, котрі мають інвалідність, стають масованішими в Україні. Як відомо, інвалідність дружини дозволить військовозобов’язаному не лише уникнути мобілізацію, а й виїхати за кордон.

Якщо пів року тому ці жінки були готові надати таку послугу від 1500 до 3000 доларів, щоб стати дружинами, то зараз правоохоронці документують випадки, коли жінки вимагали за такі «послуги» від 4000 до 10 000 доларів. Тобто вартість зросла втричі.

Виявилося, що в деяких спільнотах жінок з інвалідністю шукають не лише самі чоловіки, а і їхні родини. Наприклад, деякі дописувачі зізналися, що шукали для своїх братів жінок, які мають інвалідність.

Крім того, в Україні почали діяти посередники, які допомагають військовозобов’язаним та жінкам з інвалідністю знайти один одного. Авжеж такі люди-посередники, стягують відсотки за свої послуги.

Так, наприкінці травня засудили посередницю, яка звела у Волинському районі військовозобов’язаного та жінку з інвалідністю. Останній одружився і через два тижні «молодята» спробували виїхати з України. Проте, як йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду, військовозобов’язаний намагався перетнути державний кордон України через пункт пропуску “Устилуг Зосін” в якості чоловіка, який супроводжує дружину з інвалідністю І групи, але був викритий працівниками ДПС України.

Посередницю визнали винною у незаконному переправленні людей через кордон. Суд оштрафував жінку на 59,5 тис. грн.

Виявляється, в інтернет-спільноті такі посередники активно просувають свої послуги та пропонують купити у них контакти жінок різного віку та різної групи інвалідності. Подекуди угоди були масштабними – наприклад, в одній інтернет-спільноті лише одне агентство пропонувало на вибір п’ять дівчат різного віку та різної групи інвалідності. Деякі дописувачі в соціальних мережах засудили таку поведінку та охарактеризували її як «здачу в оренду жінок з інвалідністю».

Незадовго до цього Яворівський районний суд Львівської області засудив до трьох років позбавлення волі полтавчанку за укладання фіктивного шлюбу з військовозобов’язаним, а згодом – сприяння перетину кордону.

Подібне покарання Жовківський районний суд Львівської області призначив жінці, яка з дитинства має інвалідність 2 групи і яка, за версією правоохоронців, на прохання друга дитинства допомогла йому перетнути кордон, уклавши з ним фіктивний шлюб.

«У судовому засіданні обвинувачена визнала свою провину, щиро розкаялася, заявила, що сказала всю правду та сприяла досудовому розслідуванню, а також пояснила наступне. Що вона знала цього чоловіка з дитинства. Він запропонував допомогти йому перетнути кордон. Вона має інвалідність і згодилася допомогти йому безкорисно», – йдеться у рішенні суду.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Як роздавати мобільний інтернет без світла

Опубліковано

Як роздавати мобільний інтернет без світла

На тлі масових ударів Росії по українським енергетичним об’єктам, українці змушені жити в умовах постійного відключення світла. Навіть без електрики важливо мати доступ до Інтернету, особливо це стосується роботи чи навчання.

Найпростіше підключитися в таких ситуаціях це – мобільний інтернет. Крім того, більшість сучасних смартфонів оснащені функціоналом мобільної точки доступу, що дозволяє роздавати мобільний інтернет на інші пристрої. Про більш детальне використання цієї функції, розповіло видання CNET.

Мобільна точка доступу перетворює ваш телефон на Wi-Fi-роутер. Для цього потрібно увімкнути мобільний Інтернет, зайти в «Налаштування», вибрати в розділі «Підключення» функцію «Мобільна точка доступу» та активувати її. Ви також можете встановити пароль і назву точки доступу.

Після виконання всіх дій ви можете підключити комп’ютер, ноутбук або інший пристрій до мобільної точки доступу. Для цього потрібно відкрити налаштування Wi-Fi, вибрати назву точки доступу та ввести пароль.

Варто пам’ятати, що швидкість мобільного Інтернету може бути нижчою, ніж зазвичай. Крім того, існує обмежена кількість пристроїв, які можуть підключатися до мобільної точки доступу, і з’єднання працюватиме, доки телефон не розрядиться.

Крім того, використання мобільних точок доступу може призвести до перевищення лімітів, передбачених вашим тарифним планом, що призведе до додаткових витрат або обмежень швидкості.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
У «Резерв+» з’явиться дуже неприємна функція
MOBILZONE6 днів тому

У «Резерв+» з’явиться дуже неприємна функція

Чоловіків здивували новою функцією реєстру “Оберіг”: тепер точно не сховатись
MOBILZONE3 дні тому

Чоловіків здивували новою функцією реєстру “Оберіг”: тепер точно не сховатись

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через "Резерв+"
MOBILZONE4 дні тому

Який вид повістки можуть вручити після оновлення даних через “Резерв+”

В ТЦК їхати не треба: уряд дозволив чоловікам за кордоном ставати на облік в іншому місці
MOBILZONE5 днів тому

В ТЦК їхати не потрібно: уряд дозволив чоловікам за кордоном ставати на облік в іншому місці

В якому випадку ухилянтів будуть позбавляти дому та продавати їх на аукціоні
MOBILZONE6 днів тому

В якому випадку ухилянтів будуть позбавляти дому та продавати їх на аукціоні

Військовозобов'язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах
MOBILZONE3 дні тому

Військовозобов’язаних чоловіків без військового квитка обмежать майже у всіх послугах

Українців, які прийшли до ТЦК для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК
MOBILZONE6 днів тому

Українців, які прийшли до ТЦК для уточнення даних не будуть відправляти на ВЛК

У Дії запустили новий сервіс: які послуги доступні
MOBILZONE3 дні тому

У Дії запустили новий сервіс: які послуги доступні

Nokia випустила два кнопкові телефони з камерою і автономністю до 18 днів
MOBILZONE4 дні тому

Nokia випустила два кнопкові телефони з камерою і автономністю до 18 днів

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних
MOBILZONE1 день тому

Чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.