Connect with us

MOBILZONE

Дія почала видавати дешеві квартири «єОселя»: хто може отримати

Опубліковано

Дія почала видавати дешеві квартири «єОселя»: хто може отримати

Вигідна купівля нерухомості завжди цікавила українців: чи то в період війни чи мирний час. Проте, багато хто з громадяни внаслідок війни втратили своє майно. В такому випадку держава пропонує скористатись унікальною програмою державного кредитування «єОселя».

Програма ініційована президентом, а сама програма передбачає надання кредитів у розмірі 3% та 7%. Державною програмою зараз в змозі скористатись:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • правоохоронці і військовослужбовців;
  • ветерани війни та їх родичі;
  • вчителі, медики, наукові співробітники.

Учасники програми мають відповідати наступним умовам:

  • вік від 18 років;
  • відсутність дійсних іпотек та лізингу;
  • відсутність санкцій;
  • особа не перебуває в реєстрі  олігархів;
  • учасник програми не повинний мати нерухомість більшу за 52,5 кв.м для сім’ї з однієї особи та 21 кв.м на кожного наступного члена сім’ї. Це не стосується нерухомості, які знаходяться в окупованих територіях та зонах бойових дій.

Подати заявку ви зможете не виходячи з дому за допомогою державного порталу «Дія».

Attachment.png

Facebook Comments

MOBILZONE

Бронювання від мобілізації за гроші: у Раді зареєстрували новий законопроєкт

Опубліковано

Бронювання від мобілізації за гроші: у Раді зареєстрували новий законопроєкт

У законопроєкті передбачено, що однією з основних умов для бронювання є сплачений розмір податку не менше встановленої мінімальної заробітної плати за місяць.

Народний депутат від партії “Слуга народу Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт No 11308 про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо економічного бронювання. Документом передбачено, що бронюванню підлягають громадяни, які досягли військовозобов’язаного віку та офіційно працевлаштовані або займаються підприємницькою діяльністю.

Нардеп запропонував однією з ключових умов бронювання, зробити сплату податків на суму не менше встановленої мінімальної заробітної плати за місяць. Даний законопроєкт також передбачає автоматичне бронювання, а саме, повідомляючи про власний статус у відповідні органи, електронною поштою або іншими доступними засобами зв’язку щомісячно.

“Для підтвердження бронювання необхідно надати докази сплати податків. Функція збору, обробки та передачі відповідної інформації районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) покладається на орган, визначений Кабінетом Міністрів України.» – йдеться у проєкті закону

Тепер документ розглядатиме профільний комітет. Якщо вони вважатимуть документ вигідним, вони можуть поставити його на голосування.

У ВР розгорілася дискусія щодо даного законопроєкту. Наприклад нардеп Мусса Магомедов заявив, що рішення може мати більше негативних наслідків, ніж позитивних. Він вважає, що економічне бронювання спричинить соціальний розкол і лише зашкодить економіці країни.

А от Дмитро Наталуха голова економічного комітету, сумнівається що це погана ідея. Він вважає що саме економічне бронювання забезпечить захисників на фронті, які вже зараз купують зброю за власний кошт.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Що робити громадянам у разі неправомірних дій ТЦК

Опубліковано

Що робити громадянам у разі неправомірних дій ТЦК

У разі порушень з боку представників ТЦК та СП чи поліцейських, громадяни повинні оскаржувати їхні дії

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та розвідки та народний депутат від фракції “Слуга Народу” Федір Веніславський.

Якщо працівники ТЦК та СП або службовці національної поліції, вчиняють неправомірні дії щодо цивільної особи, то такі дії органів держвлади потрібно оскаржувати, – пояснив він

Також депутат додав, якщо громадянин немає підстав для відстрочки від військової служби, то факт оновлення або не оновлення даних не є гарантією того, що людина буде не призвана.

У разі виявлення ухилянта, представники ТЦК та поліції мають право затримати чоловіка і відправити в той же день на ВЛК. Дана особа повинна в супроводі представників ТЦК пройти медичну комісію. Також така особа підпадає в першу чергу під мобілізацією – пояснив Веніславський

Нагадуємо, що ті чоловіки, які добровільно прийшли в ТЦК та оновили дані, можуть попросити двох місячне відтермінування від мобілізації, щоб вирішити всі свої справи в цивільному житті.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Популярний мобільний оператор помітно підвищив тарифи: які подорожчали

Опубліковано

Популярний мобільний оператор помітно підвищив тарифи: які подорожчали

Мобільний оператор Vodafone підвищив ціни на низку своїх тарифів. При чому досить істотно – на 220-330 грн.

Підвищення відбулося з 31 травня і торкнулося річної абонплати лінійки “Joice”.

Оператор зазначив, що підвищення тарифів торкнеться тільки нових абонентів. Тобто, які вже оплатили послугу раніше, не доведеться платити додаткових коштів.

Отже, тепер вартість річного тарифу лінійки Joice наступна:

  • Vodafone Joice Start – 2 200 грн;
  • Vodafone Joice Pro – 2 860 грн;
  • Vodafone Joice Max – 3 630 грн.

Слід зазначити, що дані тарифи мають безлімітний трафік на всі популярні застосунки такі як: Instagram, Facebook, Telegram, Zoom, YouTube, YouTube Music, Netflix, MEGOGO та ще 30 застосунків. Тому для любителів посидіти в інтернеті, це найкращі тарифи в Україні на сьогодні.

Також читайте:

Найбюджетніші тарифи від Vodafone, lifecell та Київстар.

Номери операторів Київстар та Vodafonе починатимуться з нових кодів.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.