Connect with us

MOBILZONE

Як власники iPhone можуть виявити приховану камеру

Опубліковано

Як власники iPhone можуть виявити приховану камеру

Як виявилось, власники iPhone 12 та iPhone 13 можуть з легкістю виявляти приховані камери. Про це заявили дослідники з Азії, точність експерименту становить до 89%.

Деталі

Справа в тому, що саме в цих смартфонах  використовується технологія LIDAR. Ця функція визначає відстань до об’єкта за допомогою світла.

Саме за допомогою LIDAR можна бачити приховані камери у приміщеннях. Техніка має назву “LAPD (Laser-Assisted Photography Detection” – виявлення фотографій лазером.

Як це функціонує? Камера iPhone шукає незвичайні відображення в області сканування і бачить встановлені приховані камери. Вчені хочуть відкрити код своєї програми для всіх бажаючих.

 

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Опубліковано

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Компанія Doogee поповнила асортименти захищених смартфонів, випустивши модель S Punk Phone з дизайном у стилі кіберпанк. Новинка цікава не тільки міцним корпусом, захищеним відразу за трьома стандартами, але й потужним динаміком з підсвічуванням та ємністю АКБ.

Як екран встановлено 6,58-дюймова IPS-панель з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 90 Гц. Основою смартфона став чіп Spreadtrum T606, який працює у зв’язці з 16 ГБ ОЗУ (6 ГБ + 10 ГБ віртуальної) та 256 ГБ флеш-пам’яті з можливістю розширення до 1 ТБ.

Для фото та відеозйомки встановлена ​​подвійна тильна камера з основним датчиком на 50 Мп та 2-мегапіксельним макросенсором. Роздільна здатність фронтальної камери становить 16 Мп.

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Також варто згадати 34-мм динамік потужністю 3 Вт, світлодіодне підсвічування, яке може блимати в такт музиці, АКБ на 10 800 мАч з підтримкою зарядки потужністю 33 Вт та захист від води, пилу та ударів за стандартами IP68, IP69K та MIL-STD 810H. Як ОС встановлена ​​Android 14.

Обійдеться Doogee S Punk Phone у $174. Промокод 10SPUNK дає знижку в $11

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

YouTube навчився перемотувати нудні моменти відео

Опубліковано

YouTube навчився перемотувати нудні моменти відео

Відеохостинг YouTube обзавівся відразу п’ятьма новими функціями. Однією з них стало автоматичне перемотування ролика на найцікавіший відрізок, що ґрунтується на ІІ-алгоритмі та аналізі поведінки інших глядачів. Щоправда, працює вона лише за наявності платної підписки.

Функція перемотування називається Jump Ahead. За її допомогою можна переміститися на той фрагмент ролика, який переглядають найчастіше. Або «перестрибнути» момент, який найчастіше пропускають інші. Поки що нововведення доступне тільки для американських передплатників і тільки на Android-смартфонах. На iOS воно має з’явитися у «найближчі тижні».

YouTube navchyvsya peremotuvaty nudni momenty video
Інша велика зміна – поява режиму “Зображення в картинці” для коротких роликів (Shorts). Він дозволяє звернути клієнт YouTube, залишивши вікно з «шортсами» поверх інших додатків. При цьому будуть доступні кнопки паузи, відтворення, увімкнення наступного або попереднього ролика, а також можливість масштабування вікна.

В експериментальному режимі були запущені функції Smart Downloads (автоматично підбирає та зберігає «шортси» для офлайн-перегляду) та Ask (дозволяє спілкуватися з чат-ботом на тему відеоряду та отримувати рекомендації). Останнє нововведення – оновлений інтерфейс перегляду ролика.

 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Повістки на пошту: чи можна проігнорувати їх

Опубліковано

Повістки на пошту: чи можна проігнорувати їх

Як відомо, 18 травня 2024 року набув чинності новий закон про мобілізацію No 10449 та ряд постанов, які внесли зміни в порядок вручення повісток.

Втім, як повідомив член Комітету Верховної Ради Федір Веніславський, військовозобов’язані і надалі отримуватимуть повістки під розпис.

На сьогодні законодавство чітко регулює вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам, як особисто в руки, так і рекомендованим листом поштою.

Прописані норми в постанові №560 чітко регламентують вручення повісток: під час цього військовослужбовець має представитися, пред’явити документи, які посвідчують особу, також вручення повістки потрібно зафіксувати на бодікамеру. У документі чітко визначено, що таке повістка, що саме у ній повинно значитися, – розповів нардеп.

У теперішньому законодавстві повістку мають право вручати не тільки представники ТЦК, а й органи місцевого самоврядування, керівники підприємств чи організації, де працює чоловік призовного віку, або ж управителі багатоквартирних будинків.

Повістки врученою поштою

Згідно з новим мобілізаційним законом резервісти та військовозобов’язані протягом 60 днів мають оновити свої військово облікові дані через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, то з 17 липня на їхню адресу, яка зазначена в реєстру “Оберіг” буде надіслана повістка поштою.

Така повістка буде вважатися врученою в наступних випадках:

  • військовозобов’язаний отримав листа з  “з рук в руки”;
  • військовозобов’язаний відмовився отримувати листа, і працівник пошти зробив відповідну відмітку на листі та повернув листа в ТЦК та СП;
  • за цією адресою не вдалося знайти одержувача, і працівники пошти зробили відповідну позначку на листі та повернули його до ТЦК та СП.

У всіх трьох випадках повістка буде вважатися врученою, після чого у чоловіка є 10 днів, щоб явитися у військкомат, щоб оновити дані та пройти ВЛК. І якщо протягом відведеного часу чоловік не з’явиться у військкоматі, то до нього будуть застосовані санкції, які передбачені новим мобілізаційним законодавством, а саме: адміністративний штраф на суму 17 -25 тисяч гривень, розшук ухилянта, а також позбавлення права керувати автомобілем через суд.

 

 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.