Connect with us

MOBILZONE

Офіційно представлені нові смартфони Nokia для України за 3399 гривень

Опубліковано

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С для України за 3399 гривень

Компанія HMD Global анонсувала відразу шість нових смартфонів в рамках трьох лінійок: Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 і Nokia C10. Серія X включає моделі Nokia X20 і Nokia X10 – це топові смартфони з поліпшеною якістю збірки і оптикою ZEISS. Вони забезпечуються трьома роками гарантії від виробника і комплектуються на 100% біорозкладаним чохлом.

Серія G складається з двох моделей середнього рівня Nokia G20 і Nokia G10. Ця лінійка пропонує сучасні функції і тривалий час автономної роботи – до 3 днів.

Серія C пропонує моделі початкового рівня Nokia C20 і Nokia C10 з попередньо встановленою операційною системою Android 11 (версія Go).

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Як заявляє виробник, смартфони Nokia X20 і Nokia X10 є рішеннями середнього рівня. Обидва смартфони оснащені 6,67-дюймовими дисплеями з роздільною здатністю Full HD + і процесорами Qualcomm Snapdragon 480 5G. Модель Nokia X20 містить фронтальну камеру на 32 Мп і основну квадрокамеру з 64-мегапіксельним головним модулем (надширококутний модуль 5 Мп, макро модуль 2 Мп, портретний модуль 2 Мп), 6 або 8 Гб оперативної пам’яті, 128 ГБ вбудованої пам’яті батарею ємністю 4470 мАг.

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Більш доступна версія Nokia X10 отримала квадрокамеру з 48-мегапіксельним сенсором, 8-мегапіксельну фронтальну камеру, 4 ГБ оперативної пам’яті, 64 ГБ вбудованої пам’яті і батарею ємністю 4470 мАя. Обидва пристрої працюють на чистій ОС Android One (Android 11). Смартфони забезпечуються 3-річною гарантією виробника. У комплект поставки не входять зарядний пристрій і навушники.

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Nokia G20 позиціонується як збалансоване рішення. Вона оснащена 6,5-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю HD +, процесором MediaTek G35, оперативною пам’яттю об’ємом 4 ГБ, сховищем ємністю до 128 ГБ, 48-мегапіксельною камерою, системою просторового звучання OZO і батареєю ємністю 5050 мАг, яка забезпечує до 3 днів автономної роботи .

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Смартфон Nokia G10 6,5-дюймовий дисплей, чіпсет MediaTek G25, 3 або 4 ГБ оперативної пам’яті, 32 або 64 ГБ вбудованої пам’яті і потрійну камеру з головним 13-мегапіксельним сенсором. Користувачі отримають 3 роки щомісячних оновлень безпеки, а також 2 роки апдейтів ПО.

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Смартфони початкового рівня Nokia C20 і Nokia C10 оснащені дисплеями діагоналлю 6,5 дюйма з роздільною здатністю HD +. Користувачі отримають конфігурації з 1/16 і 2/32 ГБ пам’яті. І основна, і фронтальна камера виконані на базі 5-мегапіксельних сенсорів і доповнені спалахами. Ємність батареї становить 3000 мАг. Nokia C10 відноситься до найдоступнішого пристрою нового портфоліо і містить чіпсет Unisoc SC7331e. У разі Nokia C20 застосовується процесор Unisoc SC9863a. Обидві новинки працюють під управлінням Android 11 (версія Go) і отримають квартальні оновлення безпеки протягом 2 років.

Офіційно представлені нові смартфони Nokia серій X, G і С за 3399 гривень

Смартфони Nokia X20 і Nokia X10 поки не очікуються у продажу в Україні. Модель Nokia G20 надійде в продаж в середині травня в конфігурації 4/64 ГБ за ціною 4499 грн. Версію Nokia G10 можна буде купити з кінця квітня по цініза конфігурацію 3/32 ГБ. Смартфон Nokia C20 надійде в продаж в Україні в середині травня за ціною 2599 за конфігурацію 2/32 ГБ. Nokia C10 поки не очікується у продажу в Україні.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.