Connect with us

MOBILZONE

Microsoft анонсувала Office 2021 для Windows і macOS

Опубліковано

Microsoft анонсувала Office 2021 для Windows і macOS

Пакет Office 2021 – альтернатива подпісочному хмарного сервісу Microsoft 365 з «безстроковими» версіями офісних програм Microsoft. Це оновлення Office 2019, нова версія вийде для Windows і macOS в цьому році. Microsoft пропонує два варіанти класичного Office – споживчий Office 2 021 і Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) з тривалим терміном підтримки для бізнесу.

Редмондской гігант поки не надав подробиць про зміни Office 2021. У той же час серед ключових особливостей версії LTSC згадується підтримка темного режиму, динамічних масивів і нові спеціальні можливості для людей з особливими потребами. Тобто, в споживчої версії все це теж буде.

«Це еволюція». Microsoft анонсувала велике функціональне оновлення Excel з динамічними типами призначених для користувача даних

 

Як зазначає The Verge, серйозних змін в інтерфейсі Office 2021 чекати не варто. Швидше за все, темний режим стане найбільшим і, можливо, єдиною суттєвою візуальним зміною в Office 2021. Справа в тому, що Microsoft не міняла стратегії і в пріоритеті у неї розвиток хмарного Microsoft 365. Першими зміни в інтерфейсі і нові функції отримують саме хмарні версії офісних програм, а тільки потім локальні.

Microsoft анонсувала Office 2021 для Windows і macOS

Темний режим Word

У Microsoft заявляють, що бізнес масово переходить в хмару і за останні 10 місяців велике число клієнтів перейшло на Microsoft 365, але конкретних цифр компанія не наводить. У той же час сам по собі Office LTSC – явне свідчення, що поки не всі бізнес-клієнти компанії готові перейти в хмару. У компанії визнають, що є клієнти з певними сценаріями, які поки не можуть зважитися на перехід. Тут ясно йдеться про державні структури, де щомісячні зміни можуть порушити звичний уклад і вивести той чи інший орган з роботи, а також виробничих підприємствах, які покладаються на Office та хочуть безстрокові версії додатків.

Microsoft планує випустити ще як мінімум одну безстрокову версію Office в майбутньому, але вже зараз компанія змінює ціни і терміни підтримки.

Термін підтримки версії Office LTSC скорочується з колишніх семи до п’яти років, а ціни на Office Professional Plus, Office Standard і окремі додатки виростуть на 10% для середнього та великого бізнесу. У той же час ціни на Office 2021 для споживачів і малого бізнесу залишаються колишніми.

Microsoft погодила терміни підтримки Office LTSC і Windows LTSC, щоб в результаті випускати обидва продукти одночасно. Обидві наступні версії Office LTSC і Windows 10 LTSC повинні вийти в другій половині 2021 року.

Попередня версія Office LTSC повинна вийти в квітні, тоді як бета-версії споживчого Office 2021 компанія випускати не планує зовсім. Обидва варіанти Office включатимуть 32-бітну і 64-бітну версію програм.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.