Connect with us

MOBILZONE

Клієнтів ПриватБанку попередили про шахраїв

Опубліковано

Клієнтів ПриватБанку попередили про шахраїв

Важливі рекомендації для громадян. Клієнт Приватбанку поскаржився на підозрілі дзвінки. Нерідко аферисти можуть дзвонити і пропонувати різні послуги від імені відомих банків або компаній. Цього разу на порталі Мінфін клієнт ПриватБанку поскаржився на підозрілий дзвінок. Представники фінансової установи відповіли на цю скаргу, і дали важливий рада.

Чоловік зазначив, що не так давно йому зателефонували з номера, який починається на «056». За словами чоловіка, люди представилися клієнтами ПриватБанку. Далі він запропонували акцію з кешбек в розмірі 5 відсотків. Однак далі стали задавати чимало запитань. Наприклад, про те, чи є у чоловіка універсальна карта.

Клієнт банку відзначив, що він сказав по телефону, що спілкування вести згоден тільки в чаті ПриватБанку. При цьому в чаті, пише чоловік, інформація про акції підтвердилася, однак співробітниця зазначила, що він, мовляв, уже відмовився від співпраці, і заявка вже була закрита. В результаті чоловік поскаржився на такі дзвінки.

Він підкреслив, що зараз чимало аферистів, які можуть вимагати особисті дані. З цієї причини він не розуміє, чому йому спочатку не написали в офіційному чаті, а дзвонили. При цьому його насторожило, що співробітники банку по телефону цікавилися, чи є у нього карта універсальна, адже вони повинні це знати самі.

Представники ПриватБанку відповіли на скаргу клієнта. За їх словами, в мобільному додатку Приват24 клієнти завжди можуть перевірити самі, чи належить той чи інший номер саме фінансовій установі. Крім того, фахівці нагадали, що від ПриватБанку ніколи не буде надходити дзвінків або повідомлень з проханням про розкриття особистих даних. Наприклад, пін-коду карти, CVV2-коду, або ж пароля від Приват24. Що стосується акції, то з клієнтів поспілкуються особисто представники ПриватБанку.

Facebook Comments

MOBILZONE

Українців можуть покарати за переказ коштів з картки на картку

Опубліковано

Українців можуть покарати за переказ коштів з картки на картку

Українські банки проводять регулярний фінансовий моніторинг операцій клієнтів і в окремих випадках можуть навіть застосовувати санкції.

Фінансовому моніторингу підлягають усі перекази понад 400 тис. грн, але іноді в поле зору банку потрапляють перекази на значно менші суми. Це можливо, якщо на рахунку клієнта фіксуються нетипові перекази коштів.

Наприклад, якщо раптово почали здійснюватися великі суми переказів, банк може заморозити картку або певний переказ. А також, якщо кошти починають надходити від різних людей, не пов’язаних з власником рахунку.

Банки блокують такі транзакції, щоб з’ясувати  джерело надходження коштів і власнику потрібно довести їх законність, то дані можуть бути передані до фіскальних органів за підозрою в незаконних операціях.

Після цього контролюючий орган може звернутися до суду і вже за його рішенням може бути виписаний штраф.

Якщо буде доведено, що фізична особа займається незаконною торгівлею, штраф може скласти від 17 до 34 тисяч гривень. Крім того, у фізичних осіб можуть вилучати кошти отримані від незаконного обігу, а також продукцію та засоби виробництва.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Відтепер у «Дії» можна перекласти документи на англійську мову

Опубліковано

Відтепер у «Дії» можна перекласти документи на англійську мову

У додатку «Дія» з’явилася можливість перекласти документи на англійську мову.

Про це в Міністерстві цифрової трансформації повідомили у своїх соціальних мережах.

Тепер, у додатку можна отримати англомовну версію наступних документів:

  • закордонний паспорт
  • техпаспорт
  • посвідчення водія

Як скористатися послугою:

  • Зайдіть в додаток і знайдіть документ, який потрібно перекласти,
  • Натисніть три крапки в нижньому правому куті документа
  • Перекласти на англійську

Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовують у ЄС, США та Канаді.

Також читайте:

У Міністерстві ветеранів повідомили, що через два місяці запустять електронні посвідчення ветеранів у системі «Дія».

У додатку “Дія” тепер можна надсилати електронні копії своїх документів. 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Держава зможе відстежувати всі банківські операції українців

Опубліковано

Держава зможе відстежувати всі банківські операції українців

Президент Володимир Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні». Громадяни, які будуть купляти вітчизняні товари зможуть отримати значний кешбек від покупки. Однак деякі представники влади розкритикували дану ідею, адже всі банківські операції будуть як на долоні у податкової служби.

Як відомо, проект повинен запрацювати уже в липні 2024 року. Кешбек від покупки нараховуватиметься на спеціальні картки і буде складати 10%. Але кошти, які будуть повернуті на спеціальну картку можна буде тратити виключно на вітчизняну продукцію. Таким чином, держава матиме змогу відстежувати всі транзакції українців.

Народний депутат ВРУ Ярослав Железняк розкритикував дану ініціативу. На його думку, вона максимально не на часі.

Сьогодні всі гроші повинні іти на війну без виключення. У нас велика дірка в бюджеті, а ці чиновники бігають з ідеєю кешбеку. На таку програму потрібно виділити серйозні гроші, діло не в пару мільйонах, сума сягає мільярдів, тому вважаю дану ідею максимально безглуздою, – наголосив нардеп.

Також нардеп додав, що це можливість податкової бачити всі транзакції без обмежень банківської таємниці.

Адже, щоб отримати кешбек, українцеві потрібно прикріпити банківську картку у додатку “Дія” та надати державі доступ до операцій за нею.

Пояснюю – це можливість податкової бачити всі транзакції без обмеження банківської таємниці, – наголосив Ярослав Железняк.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.