Connect with us

MOBILZONE

Новий iPhone SE 2020 знищив в швидкості роботи iPhone XS Max

Опубліковано

Новий iPhone SE 2020 знищив в швидкості роботи iPhone XS Max

Зовсім недавно компанія Apple офіційно представила і запустила в продаж флагманський смартфон iPhone SE 2020 року, оснащений який за останнім словом техніки і технологій, що робить його вкрай привабливим. Звичайно, заради низької вартості цього мобільного пристрою «яблучна» корпорація пожертвувала дуже багатьом, в тому числі сканером особи Face ID і повнорозмірним екраном, але зате телефон може запропонувати максимальну обчислювальну потужність з усіх можливих, що, в свою чергу, робить його неймовірно привабливим в повною мірою, в тому числі для всіх тих, хто любить грати у відеоігри. Сьогодні, 24 квітня 2020 року, стало відомо про те, що цей відносно бюджетний телефон перевершує навіть таку популярну модель, як iPhone XS Max.

У популярному бенчмарку AuTuTu новеньке мобільний пристрій в особі iPhone SE 2020 набрало 492 тисячі балів, тоді як iPhone XS Max, випущений в кінці 2018 року, забезпечує продуктивність на рівні 443 тисяч балів. Це означає, що нова модель приблизно на 10% могутніше, що, в свою чергу, робить її вкрай вдалим вибором при покупці, так як її покупець може бути впевнений в тому, що смартфон буде залишатися в актуальному стані щонайменше протягом трьох років з моменту випуску на ринок, на протязі яких йому під силу виявиться виконання абсолютно будь-яких завдань, починаючи з обробки відеороликів, тобто монтажу, і закінчуючи повноцінним геймінг в складні ігри з 3D-графікою.

Втім, до новенького iPhone 11 новинка не дотягла, тому що такий телефон видає в AuTuTu цілих 521 тисяча балів. Втім, відірвався даний флагман від iPhone SE 2020 не більше ніж на 5%, тому в реальному житті приріст навряд чи виявиться помітний. З чим це пов’язано – невідомо, тому що обидва мобільних пристрої побудовані на базі 6-ядерного процесора Apple A13 Bionic. Точні специфікації такого в кожному конкретному випадку не розкриваються, тому можна лише припустити, що в бюджетній моделі навмисно або з якихось причин занизили частоти, щоб чіпсет не забезпечував найвищої максимальної продуктивності. Крім того, в нього встановили не 4 ГБ оперативної пам’яті, скільки встановлено навіть в iPhone XS Mac зразка 2018 року, а всього-на-всього 3 ГБ

Цей мобільний пристрій вже доступно для покупки всім бажаючим, обходячись в $ 400, що вкрай мало за мірками Apple за новий телефон фактично топового рівня. Цей смартфон під назвою iPhone SE 2020 має корпусом моделі iPhone 8 зразка 2017 року, тому він пропонує все той же 4,7-дюймовий IPS-екран і аналогічні розміри скляного корпусу. Новинка отримала як підтримку технології прискореної зарядки Power Delivery, так і, крім того, чіп NFC для роботи з платіжною системою Apple Pay і різними сторонніми гаджетами, роботу з якими можна налаштувати через вбудоване в iOS додаток «Команди», доступне абсолютно безкоштовно, будучи оригінальним ПО від «яблучної» корпорації.

Facebook Comments

MOBILZONE

Xiaomi випустила величезний вертикальний кондиціонер із підтримкою HyperOS

Опубліковано

Xiaomi випустила величезний вертикальний кондиціонер із підтримкою HyperOS

Ще однією новинкою в асортименті Xiaomi став вертикальний кондиціонер, що вийшов під брендом Mijia. Новий Mijia 3 HP Dual Outlet Vertical Air Conditioner відрізняється високим рівнем енергоефективності, потужною подачею повітряного потоку та можливістю підключення до інших пристроїв розумного будинку.

Кондиціонер поміщений у вертикальний корпус срібного кольору заввишки 1863 мм. Усередині встановлені подвійні опуски повітря KuNY, що забезпечують надширокий кут подачі повітря (160 градусів), оптимальний як для великих, так і для маленьких приміщень.

Подача повітря здійснюється зі швидкістю 1710 м3/год. Потужність при виробленні холодного повітря досягає 1930 Вт, а гарячого – 2680 Вт. Виробник передбачив два режими повітряного потоку, які адаптуються до різних потреб користувача.

Серед іншого новинка оснащена антибактеріальним та протигрибковим фільтрами. Вони запобігають зростанню бактерій усередині пристрою з ефективністю до 99%, що дозволяє уникнути повторного їх викиду в повітря. Пристрій отримав удосконалену систему самоочищення як внутрішнього, так і зовнішнього блоків за допомогою високотемпературного сушіння.

Відзначає виробник і низький рівень шуму під час роботи приладу – від 42 до 46 дБ, а також перший рівень енергоефективності та підтримку Xiaomi HyperOS Connect. Програма Mijia дозволяє віддалено регулювати температуру та режими роботи пристрою.

Xiaomi Mijia 3 HP Dual Outlet Vertical Air Conditioner доступний у Китаї для попереднього замовлення за ціною $820

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Мобілізація дійшла не всюди: у Києві ТЦК обминають деякі житлові масиви

Опубліковано

Мобілізація дійшла не всюди: у Києві ТЦК обминають деякі житлові масиви

В Україні третій рік триває війна, і вже третій рік триває загальна мобілізація. Останнім часом мобілізація стала ще суворішою, але не скрізь це відчувається. В Києві існують райони, де мобілізація поки що не дійшла і, швидше за все, до них не дійде.

 

Ці райони, які називають “ареалами спокою”, насправді є місцями, де проживають особи, які уникають мобілізації.

Війна в Україні триває третій рік, і якщо на початку війни в чергах до військкоматів стояли добровольці, то зараз ці черги вичерпалися. Нині ніхто не бажає йти на війну, а добровольці самі вже дуже втомлені. їм потрібна заміна на фронті.

 

Ніхто з них не очікував, що війна триватиме так довго, коли вони добровільно записувалися в ТЦК. Люди на фронті вже дуже змучені і просто хочуть повернутися додому, щоб знову бути зі своїми рідними. Щоб допомогти армії, влада посилила мобілізацію і ухвалила новий закон, який розширює повноваження ТЦК (військкоматів), але водночас обмежує права військовозобов’язаних чоловіків.

Зокрема, працівники військкоматів отримали повноваження зупиняти чоловіків на вулицях, перевіряти їх документи та примусово доставляти до ТЦК. Це призвело до того, що багато чоловіків-ухилянтів стараються якнайменше виходити з дому. Проте це не заважає працівникам ТЦК щодня відловлювати ухилянтів під час їхньої поїздки на роботу або з неї. Більше того, їм доводиться проводити частіше рейди по домівках, пробуючи виявити ухилянтів, які зачаїлися у своїх оселях.

 

Один із районів Києва, який називається “Острів виживання”, є місцем, куди працівники ТЦК не заходять. Тут живе 36-річний Олександр, який працює ІТ-менеджером. Він вважає, що краще переміщатися по місту на автомобілі, щоб уникнути перевірок документів на вулиці.

 

Олександр спеціально переїхав в один із багатих районів міста, де практично немає “вилову ухилянтів”. Працівники ТЦК уникають цих районів, оскільки знають, що там переважно проживають люди, які не підлягають мобілізації, або ж мають певні зв’язки, що їх захищають від призову. Дехто з сусідів Олександра – колишні депутати та чиновники, які зазвичай не потрапляють на фронт.

 

“Військові сюди не приїжджають. Наш комплекс – острів виживання. Бути бідним в Україні – означає бути мертвим”, – каже його дружина Настя.

 

Подружжя, за їх словами, було насичене українським патріотизмом і вважало себе “справжніми українцями”. З початком війни вони активно донатили на підтримку армії. Олександр особисто придбав протез для воїна, який постраждав у бою. Однак він не розглядає можливість брати участь у бойових діях.

 

Хоча вони відкрито виступають проти цієї війни, і військова агресія Росії викликає в них активне неприйняття. Однак вони вважають, що українська та російська влади мають сісти за стіл переговорів, щоб запобігти переслідуванню громадян на вулицях та уникнути загибелі людей.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Рада готує нові штрафи для ухилянтів

Опубліковано

Рада готує нові штрафи для ухилянтів

В Україні готуються істотно посилити адміністративну відповідальність для громадян, які ухиляються від мобілізації та порушують правила військового обліку.

Зараз Верховна Рада допрацьовує законопроєкт No10379, який передбачає посилення штрафів за подібні правопорушення.

Документ пройшов перше читання і після доопрацювання буде поданий на розгляд до ВР.

Наразі, передбачені штрафи від 850 до 1700 гривень. Однак згідно з новими нормами, розмір штрафів планується значно збільшити:

  •  Штрафи за порушення правил військового обліку становлять від 3400 до 5100 гривень, а в особливий період або неодноразове порушення – від 17 000 до 25 500 гривень.
  •  Для громадян штрафи за недотримання оборони та мобілізації у мирний час становлять від 5100 до 8500 грн, а для посадових/юридичних осіб від 17 000 до 34 000 гривень.
  •  За аналогічні порушення у воєнний час – від 17 000 до 25 500 грн для громадян та від 34 000 до 59 500 грн для посадових/юридичних осіб.

Спочатку уряд пропонував значно більші штрафи, а також ввести кримінальну відповідальність для ухилянтів у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років, але це положення було відхилено профільним комітетом Ради.

Також читайте:

Щоб оновити облікові дані, достатньо буде скористатися застосунком

На ВЛК викликатимуть окремою повісткою

 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.