Connect with us

MOBILZONE

Google випустила операційну систему Android 11

Опубліковано

Google випустила операційну систему Android 11

Компанія Google займається розвитком платформи Android вже більш ніж 12 років, і за такий період часу їй вдалося досягти вкрай великих успіхів в цій справі. У всьому цьому немає абсолютно нічого дивного, адже цей проект став для неї пріоритетним з тих самих пір, як всі виробники в світі стали випускати на його базі різні моделі мобільних пристроїв, починаючи з вкрай бюджетних і закінчуючи такими, покупка яких багатьом не по кишені. Сьогодні, 19 січня 2020 року, стало відомо про те, що ця американська корпорація вже випустила операційну систему Android 11, тому що така виявилася виявлена ​​на фірмовому смартфоні компанії, про що стало відомо завдяки бенчмарку GeekBench. В такому йдеться про те, що протестований телефон функціонують на базі новітньої платформи, яку поки що ще навіть не представили публічно.

Смартфон, на який виявилася встановлена ​​нова ОС, це Google Pixel 4, тобто новітній з усіх, які випустив «пошуковий гігант». Дана американська корпорація вирішила тестувати нову платформу саме на ньому не просто так, а через те, що він краще за все для цього підходить, володіючи потужним процесором Qualcomm Snapdragon 855 з тактовою частотою 2,84 ГГц і графікою Adreno 640. Доповнено цей апарат 6 ГБ оперативної пам’яті. У одноядерному тесті новинка, працюючи під управлінням новітньої операційної системи, набирає цілих 712 балів, тоді як в багатоядерному – 2181 бал. Показники ці, звичайно, далеко не найвищі, проте мова йде про тестовій збірці нової платформи, тому це цілком нормально. До моменту релізу першої публічної бета-версії продуктивність сильно зросте.

Google випустила операційну систему Android 11

Все це означає, що компанія Google вже випустила операційну систему Android 11, нехай поки що і в альфа-версії. Перебувати в такому стані, постійно доопрацьовуючись, дана платформа буде до березня 2020 року, коли трапиться реліз її першої тестової збірки. Доступ до такої, поза будь-якими сумнівами, отримають всі користувачі, завдяки чому у максимально широкого кола людей буде цілком собі реальна можливість взяти участь в її повноцінному тестуванні, а вестися таке буде протягом багатьох місяців. Очікується, що фінальна версія такої ОС побачить світло вже в вересні, тобто до цього самого моменту ще цілих півроку, і за цей період часу американська корпорація гарантовано встигне доопрацювати свою фірмову операційну систему.

Які конкретно нововведення з собою принесе нова платформа поки що невідомо, тому що її повноцінна презентація трапиться лише в травні 2020 року, тобто через два місяці після релізу демонстраційної першої версії. Першими смартфонами, які будуть оновлені до Android 11, виявляться моделі з лінійки Pixel, тоді як власникам всіх інших телефонів від інших виробників доведеться чекати її релізу відчутно довше, ніж будь-кому ще, і це цілком собі реальний факт. Само собою, що новітня платформа буде поширюватися абсолютно безкоштовно, тобто платити гроші за доступ до неї абсолютно точно не доведеться. Далеко не всі мобільні пристрої з доступних зараз на ринку оновляться до такої ОС, однак багато сучасних моделей з плином часу такий апдейт все ж отримають.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.