Connect with us

MOBILZONE

Xiaomi Mi 10 випущений: технічні характеристики і справжні фотографії

Опубліковано

Xiaomi Mi 10 випущений: технічні характеристики і справжні фотографії

Всі бренди роблять все заради того, щоб їх фірмова продукція користувалася найбільшим попитом, а особливо сильно в останні роки в цьому плані досягли успіху бренди з Китаю. Сьогодні, 17 січня 2020 року, стало відомо про те, що китайська корпорація Xiaomi нарешті зробила те, чого багато від неї давно чекали. Вона випустила флагман Mi 10, який вже вступив в стадію масового виробництва, а зараз, в даний час, компанія-виробник готується до його презентації та веде доопрацювання програмного забезпечення. Новинку повинні представити громадськості вже в середині лютого, і через кілька днів після цієї події вона надійде в продаж, завдяки чому купити її зможуть усі, хто цього побажають.

Як стало відомо, флагман Xiaomi Mi 10 володіє вкрай привабливими технічними характеристиками. Так, мобільний пристрій топового рівня може похвалитися великим екраном OLED з роздільною здатністю Full HD +, в верхньому лівому кутку якого є невеликий отвір, призначене для фронтальної камери, причому вона є одинарної. Дисплей займає практично весь простір на лицьовій частині, і навіть рамка знизу є ледве помітною. Звичного всім 3,5 мм роз’єм цей апарат не отримав, але зате він може похвалитися інтерфейсом USB Type-C. На задній частині корпусу телефону, яка виконана зі скла Corning Gorilla Glass 6, знайшлося місце для четверний основної камери. Сканер відбитків пальців на основі оптики вбудований прямо в дисплей.

Xiaomi Mi 10 випущений: технічні характеристики і справжні фотографії

Ця камера, за попередніми даними, має роздільну здатність в 108 Мп, володіючи підтримкою восьмикратного оптичного зуму і деякими іншими перевагами. Апаратної основою флагмана Xiaomi Mi 10 є восьміядерний процесор Qualcomm Snapdragon 865 з тактовою частотою 3,0 ГГц, доповнений який графікою Adreno 650 і модемом Snapdragon X55 з підтримкою 5G, за рахунок якого мобільний пристрій зможе підключатися до мереж п’ятого покоління, розвиваючи при цьому в таких швидкість до 5 Гбіт / с, тобто дуже і дуже велику. Ємність батареї телефону становить 4500 мАг, а підтримує вона технологію швидкої зарядки потужністю 66 Вт, тоді як бездротова зарядка по Qi підтримує потужністю до 30 Вт.

Прямо «з коробки» на Xiaomi Mi 10 встановлена ​​операційна система Android 10 у вигляді прошивки MIUI 11. Телефон має інтерфейсами Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.1 LE, A-GPS, 4G VoLTE, GLONASS і NFC, останній з яких можна використовувати для оплати будь-яких покупок в магазинах. У перший час купити цей флагман можна буде тільки в Китаї, але вже через якийсь час він повинен вийди в Україні, Європі та інших регіонах, жителі яких за рахунок цього також зможуть його собі купити. Очікується, що базова модифікація смартфона з 10 ГБ оперативної і 128 ГБ постійної вбудованої пам’яті обійдеться покупцям приблизно в $ 450 (11 500 гривень), але такий цінник буде на китайській території, тоді як жителям інших країн заплатити за цей флагман доведеться відчутно більше.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.