Connect with us

Статті

Перші подробиці про чіпсет Kirin 820 на 6-нм техпроцесі

Опубліковано

У мережі виявилися перші подробиці про середньобюджетний чіпсет HiSilicon Kirin 820 для смартфонів Huawei і Honor.

Згідно з чутками, процесор буде побудований на 6-нм техпроцесі, що дозволить домогтися збільшення щільності транзисторів на 18% у порівнянні з попередником Kirin 810  та іншими чіпсетами на основі 7-нм техпроцесу.

Передбачається, що основою новинки стануть ядра Cortex-A77. Точна інформація про інтегрований графічний процесор поки відсутня. Kirin 820 також буде підтримувати мережі п’ятого покоління у двох режимах.

Деякі витоки стверджують, що першими смартфонами на Kirin 820 виявляться Huawei Nova 7 і Honor 10X.

Facebook Comments

MOBILZONE

У Дію додадуть круту можливість обирати лікаря

Опубліковано

У Дію додадуть круту можливість обирати лікаря

Все більше державних послуг можна отримати через додаток “Дія”. Тепер в застосунку можна зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоров’я, обрати сімейного лікаря та розірвати декларацію.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами в Кабміні ухвалили постанову, яка дає можливість обрати сімейного лікаря через “Дію”. Таким чином, пацієнти скоро зможуть зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я, подати або розірвати декларацію, ввести номер телефону та місце проживання.

Він додав, що над сервісом працюють спільно з МОЗ та НСЗУ.

Раніше ми розповідали, що в додаток “Дія” буде автоматично підтягуватися свідоцтва про народження дитини, шлюб, розлучення та зміну імені. В Міністерстві Цифрової трансформації запрошують взяти участь у бета-тесті.

Facebook Comments
Читати далі

Статті

Пенсіонери відмовляються від пенсії: в силу набув нового закону

Опубліковано

Пенсіонери відмовляються від пенсії: в силу набув нового закону

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в Україні призначаються такі види пенсій: віком; з інвалідності; у зв’язку з втратою годувальника та за вислугу років.

Пенсійний Фонд України звернувся до всіх пенсіонерів. На сайті відомства опублікували таку заяву:

На який період призначається пенсія

Кожен із цих видів пенсій призначається на період, визначений законом:

1.пенсія за віком – безстроково;
2.пенсія за інвалідністю — на весь час, доки особі встановлено інвалідність;
3. пенсія у зв’язку із втратою годувальника – на весь період, протягом якого утриманець вважається непрацездатним;
4. пенсія за вислугу років безстроково (виплата пенсії здійснюється при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію).

Коли припиняються виплати пенсії
Відповідно, коли період, на який призначено пенсію, завершується, або умова, від якої вона залежить, не виконується, — виплата пенсії припиняється.

Випадки, у яких за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду або рішенням суду припиняється виплата пенсії, визначено статтею 49 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Згідно з новим законом, пенсіонери можуть відмовитися від пенсії.
Водночас, Законом України від 28.04.2024 №3674-IX статтю 49 доповнено пунктом 21 такого змісту: виплата пенсії припиняється за заявою пенсіонера про припинення виплати пенсії у зв’язку із тимчасовим проживанням за кордоном (закон набрав чинності 24.06)

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Опубліковано

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Компанія Doogee поповнила асортименти захищених смартфонів, випустивши модель S Punk Phone з дизайном у стилі кіберпанк. Новинка цікава не тільки міцним корпусом, захищеним відразу за трьома стандартами, але й потужним динаміком з підсвічуванням та ємністю АКБ.

Як екран встановлено 6,58-дюймова IPS-панель з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 90 Гц. Основою смартфона став чіп Spreadtrum T606, який працює у зв’язці з 16 ГБ ОЗУ (6 ГБ + 10 ГБ віртуальної) та 256 ГБ флеш-пам’яті з можливістю розширення до 1 ТБ.

Для фото та відеозйомки встановлена ​​подвійна тильна камера з основним датчиком на 50 Мп та 2-мегапіксельним макросенсором. Роздільна здатність фронтальної камери становить 16 Мп.

Офіційно представлений смартфон Doogee S Punk Phone: захищений кіберпанк-смартфон із потужним звуком

Також варто згадати 34-мм динамік потужністю 3 Вт, світлодіодне підсвічування, яке може блимати в такт музиці, АКБ на 10 800 мАч з підтримкою зарядки потужністю 33 Вт та захист від води, пилу та ударів за стандартами IP68, IP69K та MIL-STD 810H. Як ОС встановлена ​​Android 14.

Обійдеться Doogee S Punk Phone у $174. Промокод 10SPUNK дає знижку в $11

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.