Connect with us

MOBILZONE

Huawei Mate 30 Series офіційно анонсована

Опубліковано

На презентації в Мюнхені китайська компанія Huawei презентувала флагманську серію смартфонів Mate 30. Новинки анонсовані під слоганом «Переосмисліть можливості».

Технічні характеристики Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro:

 Huawei Mate 30 Huawei Mate 30 Pro
Габарити 160,8×76,1×8,4 мм, 196 г 158,1×73,1×8,8 мм, 198 г
Дисплей 6,62″, 2340×1080, OLED 6,53″, 2400×1176, OLED
Процесор 8-ядерний Kirin 990, 2,86 ГГц, Mali-G76 8-ядерний Kirin 990, 2,86 ГГц, Mali-G76
Пам’ять 8 ГБ оперативної, 128 ГБ постійної, слот для NMCard 8 ГБ оперативної, 256 ГБ постійної, слот для NMCard
Камера 40+16+8 Мп, f/1,8+f/2,2+f/2,4 (основна) 40+40+8 Мп, f/1,6+f/1,8+f/2,4, ToF (основна)
Батарея 4200 мАч, SuperCharge 40 Вт 4500 мАч, SuperCharge 40 Вт
ОС Android, EMUI 10 Android, EMUI 10
Звязок USB Type-C, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, GPS, LTE, Dual SIM, NFC, джек для навушників USB Type-C, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, GPS, LTE, Dual SIM, NFC

Камера Mate 30 і Mate 30 Pro може похвалитися підтримкою триразового оптичного і 45-кратного цифрового збільшення, подвійною оптичною стабілізацією і максимальним ISO 204 800 у молодшій та 409 600 у старшій версій. Відмінність – наявність лазерного автофокусу у Mate 30 і 3D-сенсора глибини у Mate 30 Pro. За традицією, оптикою займалася компанія Leica.

Сенсори використовують палітру RYYB замість RGB, що повинно забезпечити поліпшену продуктивність при слабкому освітленні. Huawei попрацювала над нічним режимом, поліпшивши його у порівнянні з P30 Pro, не залишивши без уваги ширококутний формат, обробку кольору і портретний режим.

Витоки підтвердилися: камери смартфонів здатні записувати ролики в 4K / 60fps і уповільнене відео з рекордною частотою кадрів 7680 fps. На презентації Huawei порівнювала відеоможливості новинок з професійними кінокамерами.

Дисплей і дизайн

Концепція дисплея Mate 30 Pro називається Horizon Display з сильним заокругленням з боків, навіть більше, ніж у Samsung Galaxy Note 10+. Заявлена ​​підтримка колірного діапазону DCI-P3 і HDR10. Виріз в дисплеї став ще меншим, при цьому в ньому розташовуються датчики для розпізнавання обличчя.

Через загнутий дисплей довелося перетворити фізичні кнопки в сенсорні, а звук йде прямо з дисплея завдяки технології Huawei Acoustic Display Technology.

Корпус Mate 30 Pro захищений від пилу і вологи за стандартом IP68, Mate 30 – IP53. Доступні кольори для обох смартфонів: Space Silver, Emerald Green, Cosmic Purple і Black, а також варіанти зі штучної шкіри Vegan Leather: Forest Green і Orange.

Продуктивність і 5G

У фірмовий чіпсет Kirin 990 з техпроцесом 7 нм інтегрована підтримка 5G. Але і в продуктивності в порівнянні з Kirin 980 помітний приріст: + 23% у СPU, + 39% у GPU і + 460% у нейропроцесорного модуля. Для впевненого прийому максимального числа бендів мереж п’ятого покоління у смартфонах використовується 14 антен, а всього всередині корпусу ховається 21 антена.
Потужність технології зарядки по дроту SuperCharge становить 40 Вт, бездротова ж зарядка одна з найшвидших на ринку з потужністю 27 Вт. Третє покоління реверсивної бездротової зарядки дозволяє заряджати від флагманів інші пристрої до трьох разів швидше.

Компанія в черговий раз нагадала про оболонку EMUI 10 з режимом Always-on Display, темною темою, переробленим колірним профілем, новими іконками та іншими функціями. Власники серії Mate 30 зможуть управляти системою жестами, не торкаючись екрану, за рахунок спеціального датчика, а також керувати обертанням контенту на дисплеї поглядом.

Важливо, що смартфони Mate 30 і Mate 30 Pro не отримають пакет додатків Google: їх замінять власні сервіси Huawei. Таке рішення довелося прийняти через санкції уряду США.

Конфіденційність та безпека здійснюється з сучасними стандартами: бекапи шифруються, IMEI інші ідентифікатори маскуються, а текст вхідних SMS автоматично ховається, якщо фронтальна камера зауважує, що поруч стоїть ще одна людина.

Mate 30 RS Porsche Design

Як і в минулі роки, Huawei і студія Porsche Design презентують преміальну версію смартфона з особливим дизайном, спеціальним оформленням оболонки і використанням високоякісної шкіри на тильній панелі. Скляний блок тильної камери витягнуть майже по всій довжині корпусу.

Доступні кольори – чорний і червоний, компанія також пропонує аксесуари преміум-якості. Обсяг накопичувача Mate 30 RS Porsche Design становить 512 ГБ, оперативної пам’яті – 12 ГБ.

Офіційні ціни:
Зазначені ціни актуальні для Європи, про дату старту продажів не оголошувалося.

Huawei Mate 30 8+ 128 ГБ – 799 євро
Huawei Mate 30 Pro 8 + 256 ГБ – 1099 євро
Huawei Mate 30 Pro 5G 8 + 256 ГБ – 1199 євро
Huawei Mate 30 RS Porsche Design 12 + 512 ГБ – 2095 євро.

Facebook Comments

MOBILZONE

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Опубліковано

Як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного: пояснення

Найближчим часом Міноборони запровадить електронний запис відвідування ТЦК та з 18 травня запустить е-кабінет для військовозобов’язаного.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, це звичайний мобільний додаток, який можна завантажити з App Store і Google Play Market. У ньому ви просто авторизуєтесь і заповнюєте необхідні «поля» для оновлення даних. Йти до TЦК нема потреби.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані: номер телефону, електронну адресу (за наявності) та фізичну адресу проживання.

Це можна буде зробити в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

“Ми розробляємо функцію авторизації, де ви можете заповнити ці три поля і відразу отримати інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг”, щоб переглянути дані про вас в реєстрі”, – сказав Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що якщо виникне необхідність уточнення даних, TЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і подальша обробка цих даних буде проводитися безпосередньо між ним і співробітниками TЦК.

Водночас ви можете оновити свої дані за допомогою додатку з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які скористаються цією функцією, може сягнути 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – сказав Черногоренко.

Також читайте:

Як водії через “Дію“ можуть отримати копії документів

Як чоловікам за кордоном отримати документи

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

Опубліковано

У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний вирішити відому проблему, що виникає під час передачі смартфона в сервісний центр для ремонту при відключенні служби Find My.

Донедавна деактивація Find My на час передачі iPhone до сервісного центру не була проблемою, але потім компанія впровадила в iOS функцію Stolen Device Protection. Вона посилює заходи безпеки та змінює деякі налаштування конфіденційності.

Зокрема, власнику iPhone тепер доводиться чекати цілу годину перед тим, як він знову зможе користуватися пристроєм. Цей час залежить від того, як довго тривав ремонт.

Функція Repair State вирішує цю проблему. Ввівши свій Apple ID і пароль як власник iPhone, користувач підтверджує законність ремонту, уникаючи необхідності відключення Find My або Stolen Device Protection. За даними порталу MacRumors, реліз стабільної версії iOS 17.5 очікується у травні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Опубліковано

Pornhub і Only Fans нанесли удар в спину росіянам

Pornhub, який є одним із найпопулярніших порнографічних сайтів у світі, зареєструвався в Україні та сплачуватиме податки до бюджету країни.

«Компанія, якій належить сервіс Pornhub, нарешті зареєструвалася в Україні платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Тепер можна стежити за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans. Остання, до речі, поповнила бюджет на $0,7 млн. за I квартал», – заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетьманцев.

Раніше стало відомо, що Державна податкова служба України оштрафувала понад $5,5 тис. Pornhub через небажання реєструватися в країні та несплату податків до бюджету.

Крім того, було названо найбільших платників ПДВ з цифрових послуг (Google, Apple, Meta* та Valve), які задекларували та сплатили понад 50 млн доларів ще до настання граничного терміну.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.