Connect with us

MOBILZONE

Відстрочка від мобілізації діє лише до 9 листопада: що робити потім

Опубліковано

Всі відстрочки від мобілізації до ЗСУ діють лише до 9 листопада 2024 року. Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За словами працівника ТЦК, 9 листопада президент України Володимир Зеленський повинен знову продовжити воєнний стан та мобілізацію в країні. А так як фактично всі відстрочки діють до кінця воєнного стану, то чоловіки, які мають на це право, повинні знову написати відповідну заяву, щоб отримати її.

Таким чином, термін відстрочки від призову становить лише 90 днів, тобто стільки, протягом якого діє Указ Президента України про мобілізацію та воєнний стан.

Як продовжити відстрочку від призову під час мобілізації

Військовозобов’язаному потрібно надати комісії заяву у паперовому чи електронному форматі на відстрочку. Після чого проводиться перевірка підстав на відстрочку за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовослужбовців та резервістів.

Якщо за допомогою Реєстру провести перевірку неможливо, то ТЦК повідомляє заявника про необхідність надання відповідних документів.

Наприкла, якщо дружина або батьки мають І чи ІІ групи інвалідності, то потрібно написати заяву на надання відстрочки і надати документи, які підтверджують наявність інвалідності, а також документи, що підтверджують родинні зв’язки.

Якщо за станом здоров’я, потрібно написати заяву про надання відстрочки, довідка ВЛК про результати медичного огляду, копія посвідчення про інвалідність (якщо є інвалідність).

У разі навчання, потрібно написати заяву про надання відстрочки, довідка про зарахування до ВНЗ або ПТУ, витяг з наказу про зарахування на навчання за денною формою.

Якщо комісія приймає рішення про відмову у наданні відстрочки, то потрібно буде пройти медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

В Україні запустять сервіс через Резерв+

Опубліковано

В Україні запустять сервіс через Резерв+

Міністерство оборони України планує у жовтні 2024 року запустити новий сервіс рекрутингу в додатку “Резерв+”. Про це заявила заступниця Міністра оборони з цифровізації Катерина Чорногоренко.

Цей сервіс дасть можливість користувачам обирати військові посади, які найкраще відповідають їхнім професійним навичкам, досвіду та уподобанням. При цьому, доступні будуть як вакансії бойових, так і небойових спеціальностей.

Основні функції нового сервісу включають:

– Індивідуальний підбір посад на основі заповненої анкети
– Розгорнутий опис посад з інформацією про підрозділи та командний склад
– Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для швидкого перегляду та збереження відповідних вакансій

“Ми мали амбітну мету — зробити з додатка Резерв+ не лише інструмент для оновлення даних, а й платформу, де військовозобов’язані, призовники чи резервісти зможуть вирішувати свої питання за кілька кліків”, — підкреслила Чорногоренко.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Все зміниться вже з вівторка: Нацбанк обмежує перекази з картки на картку

Опубліковано

Нацбанк обмежує перекази українців з картки на картку

Національний банк України вводить обмеження на перекази з картки на картку. Обмеження почнуть діяти з вівторка, 1 жовтня.

Ліміт для переказів з картки на картку для фізичних осіб становить 150 тисяч гривень. Обмеження щодо кількості транзакції буде скасовано, оскільки деякі банки встановлювали це обмеження на власний розсуд.

За даними НБУ, 98% клієнтів банків щомісяця не перераховують більше встановленої суми (150 тис. грн). Тому встановлений ліміт жодним чином не вплине на фінансову діяльність більшості українців, – пояснили в НБУ.

Також в НБУ зазначили, що даний ліміт повинен допомогти з боротьбою так званих “дроперів”, які продають свої карткові рахунки для відмивання великих сум грошей. Через рахунки одного дропера може проходити мільйони гривень на рік. Хоча банки повинні блокувати підозрілі транзакції, вони не завжди справляються з цим завданням.

Також дане обмеження повинно вдарити по онлайн-казино, продажем сигарет, наркотиків, зброї, боротьба з шахрайством тощо. Крім того, обмеження мають перешкоджати тим, хто намагається уникнути оподаткування, у тому числі деяких учасників азартного ринку.

Втрачаємо (за даними кіберполіції) не менше 1 млрд податків, – зазначив голова парламентської ТСК Ярослав Железняк.

Варто зазначити, що дроп-схеми використовуються у багатьох країнах, але в Україні останніми роками це набуло значних масштабів. Зміни, анонсовані Національним банком, отримали підтримку Комітету з фінансів, податкової та митної політики, а також експертного середовища та правоохоронців.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi 14T Pro порівняли з iPhone 16 Pro Max за якістю зйомки

Опубліковано

Xiaomi 14T Pro порівняли з iPhone 16 Pro Max за якістю зйомки

Автор YouTube-каналу TechTablets порівняв можливості фото- та відеозйомки нових Xiaomi 14T Pro та iPhone 16 Pro Max. І хоча апарати помітно відрізняються за ціною, обидва відносяться до флагманського сегменту та були представлені зовсім недавно. При цьому результат порівняння вийшов цікавим.

На думку блогера, селфі-камера при зйомці фото краще працює у Xiaomi 14T Pro, оскільки колір шкіри виходить ближче до реального, а деталізація помітно вища. Зате зі зйомкою людей на основну камеру все навпаки: смартфон Xiaomi застосовує агресивні алгоритми згладжування, через що втрачається велика кількість деталей.

Apple обіцяє якість без втрат при зйомці з 2-кратним зумом, але на практиці знімки з Xiaomi 14T Pro виходять значно деталізованішими. У смартфоні використовується телекамера з 2,6-кратним оптичним зумом, тому він перевершує iPhone. В останнього телевізор з 5-кратним зумом, що дає йому перевагу в деталях при зйомці на великих дистанціях. Однак блогер звернув увагу, що Apple надмірно використовує підвищення різкості, що помітно при наближенні. Також це спричиняє підвищення кількості шумів. І ця особливість помітна на всіх камерах iPhone.

При нічній зйомці блогер віддав перевагу фотографіям з апарату Xiaomi, тому що він зберігає темне небо і передає більше деталей, тоді як у iPhone небо сильно висвітлене і галасливе. Також в iPhone нікуди не робити проблема з сильними відблисками, хоча Apple заявляла про використання нового покриття антивідблиску.

При цьому щодо запису відео блогер віддав перевагу iPhone як в денний, так і нічний час.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.