Connect with us

MOBILZONE

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Опубліковано

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Цифровізація стрімко охоплює всі сфери життя, і оборонний сектор не є винятком. У Верховній Раді розглядається законопроєкт щодо створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Це важливий крок у рамках стратегії цифровізації Збройних Сил України, який має на меті підвищити ефективність управління персоналом, покращити якість послуг та забезпечити надійний захист даних.

Як повідомляє  видання “Стіна”, в систему “Оберіг” буде внесено нову інформацію про чоловіків, що дозволить створити централізовану базу даних військовослужбовців.

Основні цілі створення реєстру:

  1. Централізація даних: Єдина база дозволить зібрати, зберігати та обробляти інформацію про всіх військовослужбовців без дублювання та з підвищенням точності даних.
  2. Єдиний електронний ідентифікатор: Кожен військовослужбовець отримає унікальний електронний ідентифікатор, що спростить його ідентифікацію в системі.
  3. Інтеграція з державними реєстрами: Реєстр буде пов’язаний з іншими інформаційними системами, зокрема медичними, що дозволить ефективно обмінюватись даними з різними установами.

Інформація в реєстрі буде надійно захищена від несанкціонованого доступу завдяки суворим заходам безпеки.

Хоча створення реєстру має очевидні переваги, процес пов’язаний із певними труднощами. Необхідно вирішити питання щодо захисту персональних даних, інтеграції з іншими системами та забезпечення кібербезпеки. Незважаючи на виклики, створення такого реєстру є ключовим кроком до модернізації української армії та підвищення її ефективності.

Facebook Comments

MOBILZONE

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Опубліковано

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Чоловіки почали масово отримувати електронні листи, нібито від ТЦК, однак це виявилося фішинговою атакою, спрямованою на крадіжку персональних і банківських даних. Про це заявив колишній заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора, повідомляє “Труха Україна”.

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Згідно з повідомленнями, під загрозою опинилися користувачі електронної пошти та популярних месенджерів. Офіційного розсилання запрошень до ТЦК не існує, а відкриття таких листів може бути небезпечним.

“Рекомендую користувачам, які отримали такі повідомлення, перевіряти їх на наявність шкідливих посилань через сервіси на кшталт VirusTotal”, – порадив Віктор Жора.

Також читайте:

Лист з повісткою: в “Укрпошті” розповіли деталі отримання.

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК.

 

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У “Резерв+” додадуть нову функцію: що нового

Опубліковано

У "Резерв+" додадуть нову функцію: що нового

З листопада в застосунку “Резерв+” планується додати можливість отримання відстрочки від мобілізації для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків і осіб з інвалідністю. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час конференції IT Arena 2024.

“Ми прагнемо, щоб люди, які мають право на відстрочку, могли швидко й без паперової тяганини заявити про це через застосунок. Для цього необхідно не лише внести зміни до нормативної бази, але й забезпечити технологічну готовність реєстрів”, – зазначила Черногоренко.

За її словами, три форми відстрочок будуть доступні вже з листопада: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. Це нововведення суттєво полегшить життя, особливо студентам, які навчаються за кордоном. Також буде можливість продовжувати відстрочку через застосунок, що допоможе уникнути зайвої бюрократії.

Крім того, з жовтня 2024 року в “Резерв+” з’явиться новий сервіс з пошуку вакансій у військових частинах. Після оновлення користувачі зможуть швидше знайти відповідні позиції для майбутньої служби. Для початку пошуку потрібно буде заповнити коротку анкету, а система на основі вказаних навичок підбере найкращі варіанти.

Кожна вакансія міститиме детальний опис, включно з інформацією про бригади, командирів та досягнення. Унікальність сервісу полягає у зручному процесі вибору вакансій за допомогою простого інтерфейсу: можна буде зберігати цікаві пропозиції або відхиляти невідповідні, просто натиснувши “плюс” чи “мінус”.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У “Дії” запустили функцію uResidency

Опубліковано

У "Дії" запустили функцію uResidency

У державному додатку “Дія” було запущено функцію uResidency. Це програма електронного резидентства, яка дозволяє громадянам інших країн реєструватися на ФОП в Україні та за її межами.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Ми створили найкращі умови для українських підприємців – реєстрація ФОП відбувається найшвидше у світі, податки можна сплатити в кілька кліків, додаткові бізнес-сервіси доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і для іноземців, оскільки стати електронним резидентом в Україні простіше і вигідніше, ніж вести бізнес будь-де у світі, податкова ставка становить лише 5%», – написав Федоров.

Як скористатись послугою?

Щоб стати е-резидентом, потрібно заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency – це займає 5–10 хвилин. Після цього проводиться перевірка, і резидент отримає КЕП у консульстві, без необхідності відвідувати Україну. Далі відкриває ФОП онлайн – та усі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

Федоров зазначив, що звітність буде повністю автоматизована. Банк сам розрахує податки, подасть декларації та впорається з усією тяганиною – все відбувається автоматично без втручання людини.

За його словами, не потрібно тратитися на бухгалтерів і юристів, адже їхню роботу буде виконувати система, а резиденти будуть займатися власними справами.

Електронне резидентство – це важливий і революційний проект для економіки, це постійні додаткові надходження в бюджет. В Естонії, наприклад, електронне резидентство діє вже 10 років і щороку приносить мільйони доларів податкових надходжень , – сказав міністр.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.