Connect with us

MOBILZONE

ТЦК тепер ловитимуть ухилянтів і стягуватимуть штрафи по-новому

Опубліковано

ТЦК тепер ловитимуть ухилянтів і стягуватимуть штрафи по-новому

Представники влади все зробили для того аби чоловіки не могли уникнути обов’язку захищати батьківщину. А саме: перевели ТЦК в на цілодобовий режим роботи, збільшили штрафи за порушення правил військового обліку до 25, 5 тисяч гривень, зобов’язали всіх оновити дані протягом 60 днів, зробили розсилку повісток поштою тощо.

Таким чином, цілодобовий режим роботи ТЦК та посиленні санкції за ухилення від мобілізації змусили багатьох чоловіків прийти у військкомати. Про це повідомила в ефірі телеканалу КИЇВ24 адвокатка Марія Поліщук.

За словами юристки, що перехід на цілодобовий режим роботи ТЦК був затверджений урядовою постановою № 147 від 9.02.2024 року. Тоді до цього документу додали три пункти, в яких було вказано, що потрібно робити представникам військкоматів при цілодобовій службі.

Перший пункт, виявлення порушників правил військового обліку та накладень адміністративних стягнень, – розповіла юристка.

Другим пунктом передбачено цілодобове направлення на медичне обстеження. Слід зазначити, що в місті Київ було запроваджено цілодобове проходження ВЛК.

І третій пункт стосується наведення персонального якісного обліку військовозобов’язаних призовників та обліку транспортних засобів, які підлягають передачі Збройним силам. Ці три пункти додано до функцій ТЦК і СП, – підсумувала адвокатка.

Нагадуємо, що у Верховній Раді повідомили, що на сьогодні штат працівників ТЦК нараховує приблизно 100 тисяч осіб. Тому запровадження цілодобової роботи не повинен перегрузити роботою військкомати, адже штату більш ніж достатньо, щоб працювати в день і в ночі.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Ухилянтам приготуватися: як їх будуть відловлювати за допомогою відеоспостереження

Опубліковано

Ухилянтам приготуватися: як їх будуть відловлювати за допомогою відеоспостереження

У Верховній Раді планують повернутися до розгляду законопроекту №11031 “Про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки”. Він передбачає запровадження відеоспостереження у громадських місцях.

Система збиратиме велику кількість даних про українців, починаючи від оцифрованого образу обличчя та завершуючи місцем проживання. Крім того, такому нагляду підлягатимуть і транспортні засоби громадян.

Ця новина не сподобалася українцям, адже багато хто припустив, що за допомогою відеоспостереження будуть виловлювати не тільки злочинців, а й ухилянтів. Видання “РБК Україна” поспілкувалось із юристами, які розповіли про те, як відеоспостереження вплине на процес мобілізації.

Звичайно, такі нововведення мають зробити вулиці безпечнішими та допомогти поліції швидко виявляти та знаходити злочинців. Однак багато українців одразу негативно відреагували на цю новину, адже якщо за допомогою відеоспостереження будуть шукати осіб, які в розшуку, то ухилянти відносяться туди ж.

Адвокат Ярослав Хлівний заявив, що переш за все єдина система відеомоніторингу буде направлена на виявлення злочинців і ніяк не буде залучена до процесу мобілізації.

Адвокат Дмитро Франчук не поділяє точку зору свого колеги, адже система призначена шукати українців, які знаходяться в розшуку.

Якщо громадянин вчинив злочин, то його подають в розшук, так же само, якщо особа ухиляється від військового обліку, його також подають в розшук. Тому цілком логічно, що за допомогою відеоспостереження будуть шукати і ухилянтів, адже це також злочин, який карається реальним терміном позбавлення волі“, – зазначив адвокат

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У смартфонах realme з’явиться кнопка камери, як у iPhone 16

Опубліковано

У смартфонах realme з'явиться кнопка камери, як у iPhone 16

Менше тижня пройшло із презентації iPhone 16-ї серії з новою кнопкою управління камерою, але компанія realme вже показала власний смартфон із таким самим елементом. Демонстрацію провів Чейз Сюй, віце-президент та директор з маркетингу realme. На відео показано, що на правій грані смартфона є додаткова кнопка. Після натискання на неї запускається програма камери, а повторним натисканням можна зробити знімок.

Як і в нових iPhone, кнопка у realme сенсорна та реагує на свайпи. Представник компанії показав, як можна регулювати наближення, проводячи пальцем нею. Судячи з відео, працює все це поки не так плавно, як Apple, але варто враховувати, що це передсерійний зразок.

Поки невідомо, що це за модель смартфона, але Чейз Сюй уточнив, що це реальний GT7 Pro.

Нагадаємо, що нещодавно про впровадження такої кнопки оголосили в компанії Nubia, а ще вона була помічена у майбутнього OPPO Find X8.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi випустила швидку автомобільну зарядку для смартфонів

Опубліковано

Xiaomi випустила швидку автомобільну зарядку для смартфонів

В асортименті Xiaomi з’явилася нова бездротова автомобільна зарядна станція для смартфона. У ній є моторизований затискач, інтелектуальне регулювання потужності та система охолодження.

Максимальна потужність зарядної станції складає 50 Вт. До неї можна підключитися як через USB Type-C (5-20 В при 3,25 А), так і за допомогою DC-порту (12-24 В при 8 А). При виявленні смартфона зарядка автоматично регулює потужність, що подається. Для зручності є індикатор, який показує стан роботи пристрою. На зворотному боці передбачений повітропровід, щоб станція та смартфон не перегрівалися.

Xiaomi реалізувала кілька способів встановлення зарядки, у тому числі на клейку основу, завдяки чому аксесуар підходить під будь-який автомобіль. За допомогою інфрачервоного датчика станція автоматично виявляє смартфон та фіксує його за допомогою моторизованого затиску. Щоб дістати апарат, потрібно натиснути кнопку збоку. Завдяки наявності вбудованого суперконденсатора, затискач продовжує працювати навіть через півгодини після вимкнення живлення.

Новинка вже продається у Китаї за 299 юанів (42 долари).

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.