Connect with us

MOBILZONE

Відстрочку від мобілізації отримають лише дві категорії студентів: що відомо

Опубліковано

Відстрочку від мобілізації отримають лише дві категорії студентів: що відомо

Міністерство оборони України повідомляє про надання відстрочок від мобілізації для студентів. ЇЇ зможуть отримати лише дві категорії здобувачів освіти. До того ж вік і спеціалізація не будуть враховуватись.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Отже, призову не підлягають студенти, які навчаються за денною або дуальною формою – за бюджетні кошти.

«Одним із критеріїв, щоб отримати відстрочку, є вступ на бюджет на денну або дуальну форму навчання. А другим критерієм є рівень освіти, який вони мають отримати, тобто має бути вищим за той, який в них є. Інакше кажучи, якщо людина – бакалавр, то вона має вступити в магістратуру, щоб отримати відстрочку”, – наголосив речник.

Загальновідомо, що після початку повномасштабної війни в Україні різко зросла кількість студентів чоловічої статі. Ці чоловіки були військовозобов’язаними, тому багато з них, таким чином, намагалися уникнути військової служби. За даними МОН, за останні два роки кількість студентів вишів зросла на 40% через можливе ухилення від мобілізації.

Лазуткін також зауважив, що згідно з новим мобілізаційним законом в умовах воєнного стану усі військовозобов’язані українці мають щорічно проходити ВЛК. А у мирний час — раз на п’ять років.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Офіційно представлена електрична парасолька від Xiaomi

Опубліковано

Офіційно представлена електрична парасолька від Xiaomi

На краудфандинговій платформі Xiaomi Youpin була представлена ​​електрична парасолька Risetime Smart Electric Umbrella. За формою пристрій нагадує звичайний аксесуар, однак має вбудований механізм, що спрощує його використання.

У ручку розумної парасольки вбудовано електричний двигун та акумулятор ємністю 280 мАг. Заряду останнього, за заявою виробника, вистачає на 150 циклів відкриття/закриття: обидві дії здійснюються за допомогою відповідних кнопок. Якщо батарею повністю розряджено, парасольку можна скласти і вручну (але розкрити вже не вийде). Електроніка в ручці захищена від бризок за стандартом IPX4.

За заявою виробника, парасолька здатна блокувати більше 99% ультрафіолетових променів, що відповідає рейтингу UPF50+. Основні елементи конструкції виконані з міцного авіаційного алюмінієвого сплаву, а саме полотно обрамлене світловідбиваючою стрічкою.

Ціна Risetime Smart Electric Umbrella на етапі збирання коштів у Китаї становить $18.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Легалізація великої корупції: новий законопроект від ВР

Опубліковано

Легалізація великої корупції: новий законопроект від ВР

18 липня у Верховній Раді проголосували у першому читанні за законопроект №11340, який дозволить високопосадовцям домовитися зі слідством, щоб уникнути покарання за корупцію. Для цього потрібно буде сплатити певну суму збитків і при цьому непотрібно буде викривати співучасників.

Про це повідомив нардеп від партії “Голос” Ярослав Железняк.

Незважаючи на ті ризики, на які вказували НАБУ, САП, та Антикорупційний комітет, у Верховній Раді проголосували за даний законопроект”, – наголосив депутат.

Подробиці законопроекту

В законопроекті №11340, мова йде про «альтернативні» способи вирішення кримінально-правових конфліктів. А саме, якщо високопосадовця було спіймано на корупції, він може відкупитися певним штрафом.

В законопроекті вказано, які саме штрафи повинен буде сплатити за корупцію високопосадовець:

  • у разі вчинення кримінальної провини — від 204 тисяч грн заплатити прийдеться до 2,05 млн грн;
  • у разі скоєння нетяжкого злочину – від 2,05 млн заплатити прийдеться до 20,4 млн грн;
  • у разі скоєння тяжкого злочину – від 20,4 млн заплатити прийдеться до 102 млн грн;
  • у разі скоєння особливо тяжкого злочину – від 102 млн грн заплатити прийдеться до 204 млн грн.

“За” законопроєкт проголосували 231 народних депутатів і зараз він буде готуватися до другого читання.

Які ризики?

Активісти та громадські діячі кажуть, якщо законопроект приймуть в другому читані, то це дозволить підозрюваним у корупції просто відкупитися за скоєний злочин. Директор Центру протидії корупції Віталій Шабунін також зазначив, що законопроєкт не передбачає навіть конфіскації майна підозрюваних.

Вкрав мільярд, взяли на чергових 100 млн, компенсував їх, заплатив ще 200 млн штрафу і живи – насолоджуйся на “зароблених” 700 млн, – пише Шабунін.

За словами активіста, за допомогою цього закону вдасться звільнити з в’язниці бізнесменів Ігоря Коломойського та Олега Бахматюка.

«Після кількості корупційних підозр нардепам у Раді вже назріває бунт. І можливість відкупитись від покарання — єдиний варіант для збереження контролю ВП» , — вважає Шабунін.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У ТЦК починають примусово доставляти водіїв: їх мобілізація стоїть першочергово

Опубліковано

У ТЦК починають примусово доставляти водіїв: їх мобілізація стоїть першочергово

З 16 липня закінчився термін оновлення даних для військовозобов’язаних, тому ті чоловіки, які порушили дану норму закону будуть примусово доставлятися в ТЦК та СП. В першу чергу це стосуватиметься водіїв, які часто роз’їжджають і перебувають в полі зору поліції та ТЦК.

Про розшук та доставку людей до ТЦК та СП розповів нардеп від партії “Європейська солідарність” Олег Синютка.

За його словами, що станом на 18 липня ще понад 6 мільйонів військовозобов’язаних громадян не оновило дані. Таким чином, тепер поліція має право доставляти осіб, які порушили правила військового обліку до ТЦК для оновлення даних та проходження ВЛК.

Також нардеп підкреслив, що оновлення даних було зроблено для того, щоб всі військовозобов’язані отримали повістку поштою за адресою проживання і могли вчасно прийти в ТЦК за викликом для проходження ВЛК.

Потрібно зрозуміти, що оновивши дані, це тільки перший етап. Наступне, що військовозобов’язаний чоловік повинен зробити, це прийти за викликом в ТЦК, щоб пройти медичну комісію і отримати статус “придатний” або непридатний” до військової служби – розповів нардеп.

Що буде, якщо проігнорувати повістку поштою

В сьогоднішньому законодавстві повістка поштою вважається врученою, навіть якщо чоловік знаходиться за кордоном і не отримав її особисто.

Повістку поштою будуть надсилати на адресу, яка вказана під час уточнення даних. Якщо не уточнив – на адресу “прописки”. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися в ТЦК. У разі ігнорування даної вимоги, ТЦК має подати письмову заяву до поліції про примусову доставку для оновлення даних громадянина, який порушує правила військового обліку.

Поліцейські повинні будуть вжити відповідних заходів. А саме розшукувати ухилянтів, визначати їх за різними реєстрами даних, у тому числі і при зупинці автомобіля, наприклад, за порушення правил дорожнього руху.

Порушників правил військового обліку також тимчасово обмежуватимуть у деяких правах. Наприклад, у праві керування транспортним засобом. Таке обмеження на порушника накладуть за рішенням суду, якщо поліція не зможе доставити його до ТЦК. Після оновлення військово-облікових даних тимчасові обмеження мають зняти (теж за рішенням суду).

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Стосується всіх, хто має газовий лічильник: усі мають пройти важливу процедуру
MOBILZONE3 дні тому

Стосується всіх, хто має газовий лічильник: усі мають пройти важливу процедуру

Скільки часу дадуть ТЦК після отримання повістки поштою
MOBILZONE5 днів тому

Скільки часу дадуть в ТЦК після отримання повістки поштою

ТЦК знову активізує перевірки документів на вулиці: терміни
MOBILZONE4 дні тому

ТЦК знову активізує перевірки документів на вулиці: зміни з 16 липня

Пʼять нових послуг в Дії: що нового
MOBILZONE5 днів тому

Пʼять нових послуг в Дії: що нового

Не довіряють Резерв+. Чому в ЦНАПах великі черги на оновлення даних
MOBILZONE6 днів тому

Не довіряють Резерв+. Чому в ЦНАПах великі черги на оновлення даних

Київстар оновлює цілий список тарифів: якою буде ціна
MOBILZONE7 днів тому

Київстар оновлює цілий список тарифів: якою буде ціна

Мобілізаційний закон: повний перелік причин, які дозволять не йти доТЦК
MOBILZONE4 дні тому

Мобілізаційний закон: повний перелік причин, які дозволять не йти доТЦК

Як каратимуть українців, яких ТЦК "спіймає" без військово-облікового документа
MOBILZONE2 дні тому

Як каратимуть українців, яких ТЦК “спіймає” без військово-облікового документа

Чи можна оновити дані в ТЦК після 16 липня без штрафу
MOBILZONE5 днів тому

Чи можна оновити дані в ТЦК після 16 липня без штрафу

Мобілізаційний ресурс достатній: в Міноборони розповіли, скільки українців оновили дані через "Резерв+"
MOBILZONE6 днів тому

Мобілізаційний ресурс достатній: в Міноборони розповіли, скільки українців оновили дані через “Резерв+”

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.