Connect with us

MOBILZONE

Мін’юст пригрозив продажем майна боржників за несплату штрафів від ТЦК

Опубліковано

Мін'юст пригрозив продажем майна боржників за несплату штрафів від ТЦК

В Міністерстві юстиції офіційно пригрозили реалізацією майна боржників, якщо вони не будуть сплачувати штрафи від ТЦК.

Про це міністерство опублікувало відповідну статтю у себе на сайті.

В статті йдеться, що громадяни, які не будуть сплачувати штрафи від ТЦК, тоді їхні банківські рахунки будуть арештовані, а також загрожує реалізація майна на аукціонах у разі накопичення боргу.

Як буде проходити процес арешту та продажі майна, розповів адвокат Демченко Юрій.

Як ми знаємо, тепер повістка буде приходити поштою і вона вважатиметься врученою навіть в тому випадку, якщо чоловік її не отримав особисто в руки. Таким чином, якщо ви не сплатили штраф за повістку, яку ви не отримували, буде накладатися арешт на банківські рахунки, а потім буде виставлятися ваше майно на торги. Про це вже Міністерство юстиції офіційно всіх попередило – розповів адвокат.

Також він наголосив, відповідно до закону, єдине житло не може бути предметом стягнення, якщо сума боргу не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2024 році ця сума складає 160 тисяч гривень.). Тому найбільш злісні порушники можуть залишитися бездомними.

Раніше наша редакція розповідала, як дізнатися, чи висить на особі штраф від ТЦК. Посилання на статтю – “Як дізнатися, чи є чоловік ухилянтом, та чи висить на ньому адміністративний штраф

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Опубліковано

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Все більше українців зіштовхуються з можливістю блокування їхніх банківських карток. За словами бухгалтера Ольги Кулик, якщо фізична особа регулярно отримує перекази на свою картку від різних людей, це може розцінюватися як підприємницька діяльність.

Згідно з українським законодавством, отримання трьох або більше переказів від різних осіб може свідчити про ведення бізнесу. У такій ситуації податкова служба має право вимагати реєстрації фізичної особи-підприємця (ФОП) для здійснення такої діяльності.

Ця проблема особливо актуальна для тих, хто продає свої товари через онлайн-платформи на кшталт OLX. Хоча продаж власних речей не завжди підпадає під визначення підприємницької діяльності, закон передбачає певні обмеження, яких необхідно дотримуватися. У разі відсутності реєстрації ФОП, можуть виникнути серйозні наслідки, такі як блокування картки та штрафи.

Основним фактором є кількість переказів. Банківська система автоматично виявляє клієнтів із численними транзакціями, підозрюючи їх у дропшипінгу — дрібній роздрібній торгівлі. Це може призвести до додаткових перевірок і блокування картки.

Не варто забувати, що незнання закону не звільняє від відповідальності. Для уникнення проблем із податковими органами та банківською системою, реєстрація ФОП є обов’язковим юридичним кроком.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Куди надсилатимуть повістки людині без держреєстрації

Опубліковано

Куди надсилатимуть повістки людині без держреєстрації

Якщо громадянин військовозобов’язаний, але він не має державної реєстрації, то це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в особливий період. А повістку він отримає за місцем роботи, на блок пості, повістку поштою за останнім місцем реєстрації.

Таким чином, відсутність реєстрації не звільняє чоловіка від  мобілізації. Під час воєнного стану всі військовозобов’язані чоловіки повинні перебувати на військовому обліку за місцем державної реєстрації.

Адвокат Дмитро Франчук розповів, куди надсилатимуть повістки людині без держреєстрації.

За його словами, якщо громадянин не має державної реєстрації, то повістку йому будуть надсилати на:

  • останнє відоме місце проживання;
  • місце роботи;
  • місце реєстрації близьких родичів.

Крім того, наголосив Франчук, в особовій справі громадянина мають бути вказані номер телефону чи електронної адреси — і за ними співробітники ТЦК також можуть зв’язатися з військовозобов’язаним.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф

Опубліковано

Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф

Останнім часом в Україні почастішали заклики до посилення фінансового контролю банківських рахунків українців. В Нацбанку запевняють, що посилений контроль повинен допомогти боротися з корупцією, відмивання грошей та іншої нелегальної діяльності.

Які ризики для простих українців несе такий контроль розповіла Бухгалтер Ольга Кулик.

Найчастіше питання, яке мені задають – “а що буде якщо продавати власні речі через торговий інтернет-майданчик на зразок ОЛХ?”. Перше, що слід знати, що згідно із законодавством України три та більше переказів на карту від різних фізичних осіб вже розцінюється як зайняття підприємницькою діяльністю. І для уникнення проблем із податковою, у разі торгівлі особистими речами необхідно відкривати ФОП – відповідно вторгованих коштів – зазначила експерт

Також вона додала, що у разі здійснення багаторазових переказів на картку, банківська система ідентифікує клієнта як дропшипера, який займається роздрібною торгівлею. А картку далі блокують.

З одного боку, реєстрація ФОП звучить нерозумно, якщо ви продаєте особисті речі, але незнання закону не звільняє вас від відповідальності, в такому випадку ви можете уникнути штрафів та блокування банківських карток.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.