Connect with us

MOBILZONE

Нові кросівки від Nike вміють робити масаж ніг

Опубліковано

Нові кросівки від Nike вміють робити масаж ніг

Компанія Nike у партнерстві з виробником масажних аксесуарів Hyperice представила кросівки нового покоління. Лінійка під назвою Nike x Hyperice вміє робити повноцінний масаж ніг та орієнтована насамперед на спортсменів.

Технологія передбачає використання системи повітряних камер Normatec. Усередині компонентів використовується газ та нагрівальні елементи. Наповнені газом камери збільшують температуру і прилягають до стоп і щиколотків носія.

Нові кросівки від Nike вміють робити масаж ніг

У кросівках використовується вбудований в підошву акумулятор, що заряджається через роз’єм USB Type-С. Біля п’яти встановлено чотири кнопки для керування режимами масажу та налаштування температури нагрівальних елементів.

Зараз серію Nike x Hyperice тестують баскетболісти, і компанія хоче зібрати якнайбільше відгуків про взуття від спортсменів. Якщо все піде за планом, почнеться серійне виробництво кросівок. Орієнтовна вартість новинки поки не уточнюється.

Facebook Comments

MOBILZONE

Мобілізація жінок з 1 липня: що відомо

Опубліковано

Мобілізація жінок з 1 липня: що відомо

Мобілізація в Україні триває, що вимагає від всіх військовозобов’язаних стати на облік. В першу чергу це стосується чоловіків, адже жінки мають змогу йти в лави ЗСУ добровільно, тобто за власним бажанням. Жодна жінка не може бути призвана в армію без її згоди.

Але це не стосується жінок-медиків. Вони зобов’язані стати на облік, в інакшому випадку вони отримають штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

У липні правила призову жінок залишаються без змін. Жінки-медики зобов’язані стати на облік, а решта – за своїм бажанням.

Військовозобов’язаними є власниці таких спеціальностей:

  • фізична терапія;
  • медична та психологічна реабілітація;
  • громадське здоров’я;
  • фізична реабілітація;
  • промислова фармацевтика;
  • фармацевтика;
  • санітарія та експертиза;
  • стоматологія;
  • медицина;
  • медсестринство;
  • технології медичної діагностики та лікування;
  • біомедична інженерія;
  • біотехнології та біоінженерія;
  • професіонали патології;
  • токсикологія;
  • фармакологія;
  • фізіології та епідеміологія.

Жінки вище перерахованих професій повинні встати на військовий облік та оновити свої дані до 16 липня. У разі ігнорування даної вимоги їм загрожує штраф від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Важливо зазначити, що жінкам-медикам не заборонено виїжджати за кордон навіть, якщо вони перебувають на військовому обліку. Наразі з країни не випускають лише українок, які працюють за контрактом та жінок-держслужбовців.

Також читайте:

Економічне бронювання, варіанти відстрочки для ФОП

Мобілізація людей з інвалідністю, хто має пройти перекомісію

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Опубліковано

Чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Новий закон дозволяє ЦВК, Податковій та Міграційній службам передавати персональні дані українських чоловіків віком від 17 до 60 років до бази даних реєстру «Оберіг».

Таким чином у ТЦК будуть мати доступ до наступної інформації: Прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер, паспортні дані та іншу інформацію про всіх військовозобов’язаних українців. Законом не визначено детальні типи даних і межі дозволу на використання працівниками ТЦК.

Варто зазначити, що у реєстрі “Оберіг” також з’явиться інформація про відкрите виконавче провадження та притягнення до адміністративної відповідальності за порушення мобілізаційного законодавства.

Щодо гарантованої українськими банками конфіденційності інформації про банківські рахунки, транзакції та інформації про клієнтів, юрист Катерина Аніщенко зазначила, що судячи з тенденції, працівникам ТЦК хочуть надати доступ секретного рівня, а у підписаному президентом законі не прописано, що вони можуть переглядати стан банківських рахунків.

Вона також наголосила на відсутність ясності щодо механізму входу до реєстру “Оберіг”.

Мова йде про те, щоб дозволити копатися в гаманцях українців. Який взагалі стосунок має наявність рахунку в банку до призову ЗСУ? Демографічний доступ до реєстру можна зрозуміти, щоб дізнатися, де особа зареєстрована. Акти цивільного стану дадуть відомості про наявність дітей і дружини.А все інше — під великим питанням”, – прокоментувала Катерина Аніщенко.

Ці зміни до закону підносять серйозні питання щодо захисту персональних даних та банківської таємниці українців, підсумувала адвокат.

Також читайте:

Мобілізація триває, кого призиватимуть з 1 липня

Державні послуги будуть недоступні для чоловіків, які не стоять на військовому обліку

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Економічне бронювання: варіанти відстрочки для ФОП

Опубліковано

Економічне бронювання: варіанти відстрочки для ФОП

Спочатку для ФОПів було передбачено бронювання, лише за певних умов – якщо їх діяльність тісно пов’язана з оборонною сферою. На сьогодні ж Верховна Рада вирішила виправити цю ситуацію, запропонувавши надавати відстрочку від служби підприємцям, які зайняті й в інших сферах за допомогою економічного бронювання. В такому випадку ФОП бронюватимуть не лише себе, але й своїх працівників.

У законопроєкті No11331 вказано, що для того, щоб підприємець мав змогу отримати бронювання, в нього не має бути заборгованості з виплатами по зарплатах, сплати податків та інших обов’язкових платежів.

ФОП та наймані працівники мають право на бронювання, якщо сума місячної заробітної плати не менше трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних, передбачених податковим законодавством. Також потрібне підтвердження ведення господарської діяльності протягом попереднього річного звітного періоду.

Юрист Олександр Камша вважає, що депутати підтримують саме таку модель, де за основу береться середній розмір заробітної плати.

Інший зареєстрований законопроєкт No11331-2 також пропонує можливість бронювання ФОП та його працівників. Умови: щомісячний дохід не нижче трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних, який передбачено Податковим кодексом. Якщо розмір становитиме 20,4 тис. грн, то ФОП має отримувати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць. У цьому випадку підприємець матиме право претендувати на отримання відстрочки.

Головна ціль економічного бронювання — організувати нормальний робочий процес на підприємстві для добросовісних суб’єктів господарювання, які офіційно виплачують зарплати та наповнюють державний бюджет.

У разі ухвалення змін, кваліфіковані працівники, які забезпечують підприємству стабільний прибуток, зможуть продовжувати виконувати свої обов’язки. А підприємства зможуть проводити стратегічне планування діяльності та розвиватися.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.