Connect with us

MOBILZONE

Чи подвоять штраф за ухиляння від мобілізації, якщо його вчасно не сплатити

Опубліковано

Чи подвоять штраф за ухиляння від мобілізації, якщо його вчасно не сплатити

Після закінчення 60 денного терміну оновлення даних, всім чоловікам буде приходити повістка поштою, а у разі її ігнорування, представник ТЦК може накласти заочно штраф на чоловіка на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

Багато українців інтересує, чи будуть подвоюватися штраф, якщо його не сплатити вчасно, а саме протягом 15 днів. На дане питання відповів адвокат Руслан Ткаченко, який знається на тонкощах мобілізаційного законодавства.

За статтею 210-1 “Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію” представник ТЦК може накласти штраф на військовозобов’язаного на суму 17 -25 тисяч гривень, після чого в нього буде 15 днів, щоб оплатити його добровільно. Якщо не сплатити штраф протягом 15 діб, то згідно статті 308 кодексу України про адмінпорушення наступає примусове виконання постанови про стягнення штрафу – розповів адвокат

Також адвокат додав, що багато де чув, що штраф не буде подвоюватися у разі невчасної сплати, але у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу чітко сказано про його подвоєння.

Чув в соціальних мережах таку думку, якщо ви сплачуєте штраф, то визнаєте себе винним, тобто ухилянтом. Тут потрібно зрозуміти, не оновили дані до 16 липня і не прийшли по повістці, то по законам України ви уже ухилянт. Тому максимум, що ви можете досягти не сплачуючи штраф, це його подвоєння, – зазначив адвокат

Адвокат наголосив, що штраф можна оскаржити, але потрібно бути готовим встати на військовий облік і зазначити конкретну причину, чому ви не прийшли у військкомат по поштовій повістці і не оновили дані до 16 липня.

Де шукати інформацію про штраф за ухилення від військового обліку.

Найбільш кращою перевіркою наявності штрафів є – “реєстр боржників”. Скористатися ним можна перейшовши за посиланням.

Також можна подивитися штрафи у застосунку “Дія” перейшовши до вкладки “сервіси” – “судові рішення” або “виконавчі провадження”.

Але є нюанс, що не завжди можна вчасно побачити в даних сервісах про накладення адміністративного штрафу. Інколи інформація висвітлюється коли штраф передано до виконавчої служби, а отже штраф уже збільшений у двічі. Тому влада повинна поставитися більш відповідально до коректної роботи реєстрів, щоб чоловіки, які ж все-таки не хочуть вставати на військовий облік, змогли вчасно оплатити штраф.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Ще три гаджети Apple офіційно «вийшли на пенсію»

Опубліковано

Ще три гаджети Apple офіційно «вийшли на пенсію»

Apple оновила список «вінтажних» пристроїв, додавши до нього ще три гаджети різних типів. Компанія перерахувала їхні назви та нагадала, що означає новий статус такої техніки для її власників.

Вінтажними вважаються пристрої, які Apple перестала офіційно продавати понад п’ять, але менше семи років тому. Цей статус означає, що компанія продовжить приймати гаджет на ремонт, але здійснить його тільки за наявності запчастин. До списку таких «пенсіонерів» були додані iPhone X, а також розумна колонка HomePod і навушники AirPods першого покоління.

iPhone X представили у 2017 році. Він став першим для Apple за декількома критеріями: у безрамковому дизайні без кнопки Home з функцією Face ID та AMOLED-екраном. HomePod анонсували на WWDC 2017, а оригінальні AirPods – у вересні 2016-го разом із iPhone 7.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Українцям розповіли, який термін під час війни можна жити за кордоном по біометрії

Опубліковано

Українцям розповіли, який термін під час війни можна жити за кордоном по біометрії

Наявність біометричних паспортів дозволяє нашим громадянам перетинати кордони України з туристичною чи іншою метою та проживати в країнах ЄС, а також у країнах, що приєдналися до Шенгенської зони.

Безвізовий режим для українців діє з 2017 року. Передбачається, що нашим громадянам для перетину кордону з територією ЄС віза не потрібна. Просто пред’явіть на пункті пропуску біометричний паспорт та документи, що підтверджують мету поїздки (квитки на заходи, білети на відпочинок тощо)

По біометричному паспорту можна перебувати за кордоном загалом 90 днів протягом останніх 180 днів. Щоб самостійно перевірити, чи не перевищено термін короткострокового перебування, можна скористатися калькулятором на офіційному сайті Державної міграційної служби України.

Правила поширюються на всі країни-члени ЄС (крім Великобританії та Ірландії) та інші країни, які приєдналися до Шенгенської зони.Через 90 днів необхідно залишити територію ЄС, якщо цього не зробити, то під час наступного перетину кордону людині може бути відмовлено.

Для українців є кілька лазівок, які дозволять їм залишитися в Європі після закінчення 90-денного терміну. Перший варіант – подати заяву на тимчасовий захищений статус (для біженців). Це легалізує Ваше перебування в Шенгенській зоні, оскільки враховується факт подачі заяви, а не факт видачі дозволу.

Другий варіант – переїхати в країну, яка пропонує додаткові безвізові дні. Станом на 2024 рік перебувати додаткові безвізові дні можна в наступних країнах:

  • Кіпр;
  • Болгарія (часткове приєднання до Шенгенської зони 31 березня 2024 р.)*;
  • Румунія (часткове приєднання до Шенгенської зони 31 березня 2024 р.)*.

Поки що дія “шенгену” для них розповсюджується лише на авіаційний та морський транспорт.

Тож базове правило 90/180 днів не застосовується при підрахунку періоду. Крім того, кількість днів буде розраховуватися індивідуально для кожної держави.

Наприклад, українці можуть за допомогою біометрії поїхати до Чехії чи Італії та перетнути кордон Болгарії через 90 днів. Потім переїхав до Румунії. Це не буде порушенням умов, оскільки, згідно з основними принципами, розглядаються лише поїздки до країн Шенгенської зони.

Якщо наші громадяни вирішать їхати до Європи не через повномасштабну війну, а виїзд має ознаки регулярного прикордонного руху, то для них діятимуть принципи контролю, визначені в правилах Шенгену. Тобто є необхідним наявність біометричного паспорта і дотримання часового коридору перебування.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Офіційно представлена дуже дешева розумна рисоварка Xiaomi Mijia N1

Опубліковано

Розумна рисоварка Xiaomi Mijia N1 швидко готує і коштує всього 900 гривень

Ще однією новинкою Xiaomi стала рисоварка Mijia N1. Як і з його назви, прилад «заточений» під приготування різних видів рису в оптимальних температурних умовах. Компанія розповіла, чим цікава новинка, і оголосила про старт її продажів.

Усередині Mijia N1 розташовані два термометри, за допомогою яких прилад може контролювати та регулювати температуру рису протягом усього процесу приготування. Це необхідно, щоб у результаті баланс вологості, в’язкості та желатинізації (розщеплення крохмалю) був ідеальним для різних видів рису. До того ж передбачено просунуту систему відведення пари під час готування, що особливо важливо при використанні швидкого режиму приготування (за 28 хвилин).

Корпус мультиварки виконаний із композитного матеріалу. Він зносостійкий та ефективно відводить тепло, що підвищує термін служби пристрою. До ділянок, які контактують із їжею, рис не прилипає. Для контролю процесу готування передбачено невеликий інформаційний дисплей. З його допомогою можна вибрати режим, відкласти запуск терміном до 24 годин або включити функцію підігріву тривалістю до 12 годин.

Ціна Xiaomi Mijia N1 у Китаї складає 159 юанів (близько $22).

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.