Connect with us

MOBILZONE

Зеленський підписав новий закон: як українці тепер будуть отримувати паспорти

Опубліковано

Зеленський підписав новий закон: як українці тепер будуть отримувати паспорти

17 червня президент Володимир Зеленський підписав закон №3709-IX, яким запроваджується новий порядок одночасного оформлення та обміну паспортів громадянина України та закордонних паспортів (у тому числі втрачених або викрадених).

Встановлено, що у разі прийняття за кордоном документів для оформлення, обміну документів, передбачених цим законом, рішення про оформлення або обмін яких приймається Державною міграційною службою, справляється адміністративний збір“, – йдеться в документі.

Таким чином, за одночасне оформлення або обмін паспортів розмір адміністративного збору становитиме:

  • 0,3 розміру прожиткового мінімуму (908,4 грн) у разі видачі паспорта протягом 20 робочих днів;
  • 0,6 розміру прожиткового мінімуму (1 816,8 грн) у разі видачі паспорта протягом 7 робочих днів.

На скільки років видаватимуть паспорти

Отже, законом буде передбачено, що паспорти громадянина України оформляються на наступний термін:

  • особи, які не досягли 18 років – на 4 роки,
  • особам, які досягли 18 років – кожні 10 років,
  • особам, які досягли 65 років – безстроково.

Нагадаємо, що оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється в Україні територіальними підрозділами Державної міграційної служби, в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в будь-якому офісі паспортного сервісу ДП Документ. За кордоном паспорт можна оформити  – закордонною дипломатичною установою або ж міграційною.

Також читайте:

ПриватБанк запустив унікальний мобільний банкомат.

Додаток «Дія» стане месенджерам по типу Телеграма і Вайбера.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

У “Дії” запустили функцію uResidency

Опубліковано

У "Дії" запустили функцію uResidency

У державному додатку “Дія” було запущено функцію uResidency. Це програма електронного резидентства, яка дозволяє громадянам інших країн реєструватися на ФОП в Україні та за її межами.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Ми створили найкращі умови для українських підприємців – реєстрація ФОП відбувається найшвидше у світі, податки можна сплатити в кілька кліків, додаткові бізнес-сервіси доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і для іноземців, оскільки стати електронним резидентом в Україні простіше і вигідніше, ніж вести бізнес будь-де у світі, податкова ставка становить лише 5%», – написав Федоров.

Як скористатись послугою?

Щоб стати е-резидентом, потрібно заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency – це займає 5–10 хвилин. Після цього проводиться перевірка, і резидент отримає КЕП у консульстві, без необхідності відвідувати Україну. Далі відкриває ФОП онлайн – та усі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

Федоров зазначив, що звітність буде повністю автоматизована. Банк сам розрахує податки, подасть декларації та впорається з усією тяганиною – все відбувається автоматично без втручання людини.

За його словами, не потрібно тратитися на бухгалтерів і юристів, адже їхню роботу буде виконувати система, а резиденти будуть займатися власними справами.

Електронне резидентство – це важливий і революційний проект для економіки, це постійні додаткові надходження в бюджет. В Естонії, наприклад, електронне резидентство діє вже 10 років і щороку приносить мільйони доларів податкових надходжень , – сказав міністр.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Отримати відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК: як це зробити

Опубліковано

Отримати відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК: як це зробити

Міністерство оборони України планує запровадити в додатку «Резерв+» нову функцію, яка дозволить військовозобов’язаним отримувати відстрочку від призову в автоматичному режимі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час виступу на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові.

За її совами, щоб реалізувати даний проект потрібно внести лише деякі зміни до нормативної бази, а також забезпечити технологічну готовність партнерів, які володіють відповідними реєстрами даних.

З листопада 2024 року заплановано запровадити три форми автоматичної відстрочки: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та людей з інвалідністю. Наразі Департамент працює над узгодженням необхідних нормативних змін.

Ми хочемо, щоб особи, які мають підстави для відстрочки, могли за кілька хвилин повідомити про своє право через додаток, не відвідуючи ТЦК особисто, – зазначила Черногоренко.

Також читайте:

Лист з повісткою: в “Укрпошті” розповіли деталі отримання.

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками

Опубліковано

iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками

Цього року Apple впровадила в нові iPhone підтримку швидшої провідної (до 45 Вт) і бездротової (до 25 Вт) зарядки. Тому автор YouTube-каналу SimplyPops вирішив дізнатися на прикладі iPhone 16 Pro, яким способом найшвидше зарядити смартфон.

Блогер використовував чотири зарядні пристрої:

  • Магнітний адаптер MagSafe потужністю 25 Вт, підключений до блоку на 30 Вт
  • Офіційний адаптер Apple потужністю 20 Вт
  • Офіційний адаптер Apple потужністю 30 Вт
  • Адаптер Anker потужністю 45 Вт

За допомогою спеціальних інструментів автор відео заміряв потужність струму, що подається під час зарядки. Спочатку блоки на 30 і 45 Вт видавали близько 20 Вт, але згодом потужність у всіх чотирьох адаптерах зменшилася до 10 Вт і продовжила знижуватися.

Дивно, але першим зарядився iPhone 16 Pro, підключений до 30-ватного адаптера: на це йому знадобилося 2 години і 10 хвилин. Ще через 20 хвилин практично одночасно показали 100% смартфони з 20- і 45-ватним адаптерами. Магнітній зарядці MagSafe знадобилося 3 години 50 хвилин, щоб заповнити енергію iPhone.

Для наочності блогер провів тест ще двічі. У другому випадку знову перемога була за 30-ватним адаптером, а втретє першим зарядився iPhone, підключений до 45-ватного адаптера, – за 1 годину 45 хвилин.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.