Connect with us

MOBILZONE

Apple знову запізнилася: 6 нововведень iOS 18, які давно є на Android

Опубліковано

Apple знову запізнилася - 6 нововведень iOS 18, які давно є на Android

Давно відомо, що обидві головні мобільні платформи регулярно запозичують функції один одного. Цьогорічні релізи не стали винятком — зібрали кілька прикладів.

Кастомізація робочого столу
Над «інноваційністю» вільного розміщення значків на домашньому екрані в iOS 18 пожартували вже всі — у будь-якому Android-лаунчері базова функція. А підстроювання колірної схеми іконок під шпалери копіює ідею тематичних значків, які реалізували в Android 12. Звідти взята фішка з перемиканням логотипів додатків у темні або світлі тони, що відповідають темі оформлення інтерфейсу. Чекаємо, коли в Купертіно дійдуть підтримки кастомних наборів іконок.

Apple знову запізнилася - 6 нововведень iOS 18, які давно є на Android

Налаштування «Пункту управління»
Панель швидких налаштувань дебютувала в iOS у 2013 році. Поступово Apple розширювала можливості «Пункту управління», але повний контроль над вмістом меню власники «яблучних» гаджетів отримають лише восени, коли вийде iOS 18.

В Android простір з ярликами параметрів з’явився раніше. І його редагування теж є багато років. Користувачі можуть виносити в шторку не лише налаштування системи та бездротових модулів, а й кнопки від сторонніх програм.

Підтримка RCS
Google давно вимагала від Apple підтримки протоколу обміну повідомленнями RCS (Rich Communication Services). Це більш сучасна версія SMS: з можливістю відправки фото та відео у високій якості, груповими чатами та шифруванням. Інженери Купертіно піддалися лише зараз. Ймовірно, не через зусилля Google, а завдяки європейському Закону про цифрові ринки, який зобов’язує IT-платформи відкрити свої месенджери.

Взаємодія з цифровим помічником текстом
Не завжди зручно диктувати питання цифровому помічнику. Google Асистент і його спадкоємець, Gemini, пропонують альтернативу – сформулювати запит текстом. Siri завжди сприймала тільки голосові команди, не будучи при цьому особливо просунутою в розпізнаванні мови.

З релізом iOS 18 помічника Apple чекає масштабне перезавантаження. Ймовірно, розробники вирішили, що грамотно сформулювати промт до нейромережі простіше текстом, ніж голосом.

ІІ-редактор фотографій
Ще одне запозичення у Google. Поки інтернет-компанія розповсюджує «Чарівний редактор» для всіх користувачів (у тому числі з iPhone), Apple презентує щось схоже для своєї програми «Фото». Інструмент Clean Up допоможе практично непомітно прибрати зі знімку людей та зайві об’єкти.

Apple знову запізнилася - 6 нововведень iOS 18, які давно є на Android

Захист додатків
В Android 15 з’явиться функція «Особистий простір»: на смартфоні можна буде створити прихований та захищений біометрією профіль із додатками, про які не слід знати стороннім. В інших оболонках така функція дебютувала ще раніше — наприклад, «Захищена папка» Samsung One UI інтегрована в систему більше шести років тому.

У списку нововведень iOS 18 згадується аналогічна фішка: користувач зможе сховати будь-який софт, захистивши його відбитком пальця, сканом обличчя або паролем. “Секретні” апи не з’являтимуться в повідомленнях або пошуку системою.

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Отримати відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК: як це зробити

Опубліковано

Отримати відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК: як це зробити

Міністерство оборони України планує запровадити в додатку «Резерв+» нову функцію, яка дозволить військовозобов’язаним отримувати відстрочку від призову в автоматичному режимі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час виступу на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові.

За її совами, щоб реалізувати даний проект потрібно внести лише деякі зміни до нормативної бази, а також забезпечити технологічну готовність партнерів, які володіють відповідними реєстрами даних.

З листопада 2024 року заплановано запровадити три форми автоматичної відстрочки: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та людей з інвалідністю. Наразі Департамент працює над узгодженням необхідних нормативних змін.

Ми хочемо, щоб особи, які мають підстави для відстрочки, могли за кілька хвилин повідомити про своє право через додаток, не відвідуючи ТЦК особисто, – зазначила Черногоренко.

Також читайте:

Лист з повісткою: в “Укрпошті” розповіли деталі отримання.

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками

Опубліковано

iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками

Цього року Apple впровадила в нові iPhone підтримку швидшої провідної (до 45 Вт) і бездротової (до 25 Вт) зарядки. Тому автор YouTube-каналу SimplyPops вирішив дізнатися на прикладі iPhone 16 Pro, яким способом найшвидше зарядити смартфон.

Блогер використовував чотири зарядні пристрої:

  • Магнітний адаптер MagSafe потужністю 25 Вт, підключений до блоку на 30 Вт
  • Офіційний адаптер Apple потужністю 20 Вт
  • Офіційний адаптер Apple потужністю 30 Вт
  • Адаптер Anker потужністю 45 Вт

За допомогою спеціальних інструментів автор відео заміряв потужність струму, що подається під час зарядки. Спочатку блоки на 30 і 45 Вт видавали близько 20 Вт, але згодом потужність у всіх чотирьох адаптерах зменшилася до 10 Вт і продовжила знижуватися.

Дивно, але першим зарядився iPhone 16 Pro, підключений до 30-ватного адаптера: на це йому знадобилося 2 години і 10 хвилин. Ще через 20 хвилин практично одночасно показали 100% смартфони з 20- і 45-ватним адаптерами. Магнітній зарядці MagSafe знадобилося 3 години 50 хвилин, щоб заповнити енергію iPhone.

Для наочності блогер провів тест ще двічі. У другому випадку знову перемога була за 30-ватним адаптером, а втретє першим зарядився iPhone, підключений до 45-ватного адаптера, – за 1 годину 45 хвилин.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Xiaomi випустила розумну зубну щітку Mijia Electric Toothbrush з автономністю до 180 днів

Опубліковано

Xiaomi випустила розумну зубну щітку Mijia Electric Toothbrush з автономністю до 180 днів

Xiaomi розширила асортименти продуктів під брендом Mijia, випустивши нову електричну зубну щітку Sonic Sweep Electric Toothbrush. Пристрій доступний у трьох кольорах корпусу, має кілька режимів чищення, інтелектуальний світловий індикатор нагадування та інші корисні можливості.

На відміну від попередніх моделей Sonic Sweep Electric Toothbrush отримала більш округлий корпус. Щетинки голівки нагадають про необхідність її заміни, помінявши свій колір на більш тьмяний. Новинка оснащена технологією звукового та вібраційного чищення, а подвійний кут коливань дозволяє очищати важкодоступні зони. Виходячи з потреб користувача, передбачено три режими: дбайливий, стандартний та інтенсивний. Бережний режим підійде для людей з чутливими яснами, тоді як інтенсивний орієнтований на ретельне очищення, включаючи приховані зони та проміжки між зубами.

Інтелектуальний індикатор допоможе користувачеві за 2 хвилини якісно почистити зуби, не пропустивши жодної ділянки. Так, помаранчеве світло індикатора сигналізує про пропущену зону, тоді як білий показує, що все добре.

Виробник передбачив захист від води класу IPX8 та порт USB Type-C для підзарядки. За його словами, час роботи щітки досягає 180 днів або 100 днів у більш інтенсивному режимі. Xiaomi Mijia Sonic Sweep Electric Toothbrush надійшла у продаж у білому, блакитному та рожевому кольорах за ціною $17.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.