Connect with us

MOBILZONE

У WhatsApp з’являться QR-коди для перенесення історії чатів між пристроями

Опубліковано

У WhatsApp з'являться QR-коди для перенесення історії чатів між пристроями

У бета-версії програми WhatsApp для Android під номером 2.23.9.19 з’явилася нова функція QR-коди для переносу чатів зі старого смартфона на новий.

У WhatsApp з'являться QR-коди для перенесення історії чатів між пристроями

Нова функція дозволяє уникнути створення резервної копії в хмарному сервісі Google Диск, як це практикується зараз. Для перенесення чатів достатньо, слідуючи підказкам месенджера, відобразити QR-код на новому пристрої, відсканувавши його на старому смартфоні, після чого всі чати безпосередньо перенесуться на новий смартфон.

Коли нова функція з’явиться у стабільній версії WhatsApp для Android, не повідомляється.

Facebook Comments

MOBILZONE

Податок на розкіш хочуть розширити: платити змусять майже всіх українців

Опубліковано

Податок на розкіш хочуть розширити: платити змусять майже всіх українців

В Україні потрібно підвищити податки на предмети розкоші, щоб краще наповнювати бюджет. Таку заяву в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” зробив регіональний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Димитар Богов.

За його словами, що потрібно не тільки збільшувати податки на розкіш, а й розширити список предметів розкоші. Це означає, що товари, які зазвичай не класифікуються як предмети розкоші, повинні бути класифіковані як такі у воєнний час.

Богов зазначив, що у Верховній Раді 17 вересня уже прийняли в першому читані законопроєкт №11416-д, в якому передбачається підвищення податків та зборів, а також запровадження нових податків, щоб наповнити державний бюджет України. Зараз в законопроект вносять правки та готують до другого читання.

Підвищення податків це необхідна міра, адже в бюджеті України зараз велика діра. Лише до кінця 2024 року у державному бюджеті України не вистачає 500 мільярдів гривень. Тому під час воєнного стану планується підвищити податки на розкіш та розширити перелік товарів, які підпадають під цей сегмент – розповів економіст

Також він зазначив, що автомобілі також можна вважати предметом розкоші. У цьому випадку українським автомобілістам доведеться платити додаткові податки. Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що автомобілі не є негайною потребою українців під час війни з російським окупантом. За його словами, якщо українець купує собі новий автомобіль, то вони повинні додатково підтримувати ЗСУ.

Які правки будуть внесені до законопроекту №11416-д про держбюджет під час підготовки до другого читання в парламенті поки невідомо. Законопроект викликав як позитивні, так і негативні відгуки.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Опубліковано

В “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків: що відомо

Цифровізація стрімко охоплює всі сфери життя, і оборонний сектор не є винятком. У Верховній Раді розглядається законопроєкт щодо створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Це важливий крок у рамках стратегії цифровізації Збройних Сил України, який має на меті підвищити ефективність управління персоналом, покращити якість послуг та забезпечити надійний захист даних.

Як повідомляє  видання “Стіна”, в систему “Оберіг” буде внесено нову інформацію про чоловіків, що дозволить створити централізовану базу даних військовослужбовців.

Основні цілі створення реєстру:

  1. Централізація даних: Єдина база дозволить зібрати, зберігати та обробляти інформацію про всіх військовослужбовців без дублювання та з підвищенням точності даних.
  2. Єдиний електронний ідентифікатор: Кожен військовослужбовець отримає унікальний електронний ідентифікатор, що спростить його ідентифікацію в системі.
  3. Інтеграція з державними реєстрами: Реєстр буде пов’язаний з іншими інформаційними системами, зокрема медичними, що дозволить ефективно обмінюватись даними з різними установами.

Інформація в реєстрі буде надійно захищена від несанкціонованого доступу завдяки суворим заходам безпеки.

Хоча створення реєстру має очевидні переваги, процес пов’язаний із певними труднощами. Необхідно вирішити питання щодо захисту персональних даних, інтеграції з іншими системами та забезпечення кібербезпеки. Незважаючи на виклики, створення такого реєстру є ключовим кроком до модернізації української армії та підвищення її ефективності.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Опубліковано

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Чоловіки почали масово отримувати електронні листи, нібито від ТЦК, однак це виявилося фішинговою атакою, спрямованою на крадіжку персональних і банківських даних. Про це заявив колишній заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора, повідомляє “Труха Україна”.

Чоловіки масово отримують “електронні листи від ТЦК”: у чому річ

Згідно з повідомленнями, під загрозою опинилися користувачі електронної пошти та популярних месенджерів. Офіційного розсилання запрошень до ТЦК не існує, а відкриття таких листів може бути небезпечним.

“Рекомендую користувачам, які отримали такі повідомлення, перевіряти їх на наявність шкідливих посилань через сервіси на кшталт VirusTotal”, – порадив Віктор Жора.

Також читайте:

Лист з повісткою: в “Укрпошті” розповіли деталі отримання.

Як дізнатися, що ТЦК наклали штраф до того поки він не подвоївся.

Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК.

 

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.